Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 січня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 січня 2024 року

8 Січня 2024
631

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 січня 2024 року

631
Ймовірність конфлікту між Китаєм і Тайванем, ілюзорність ОДКБ, «формула смерті» Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 січня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом» 

Ранковий та вечірній блоки журналісти каналу провели здебільшого у режимі прямого етеру, денний — з використанням записаних коментарів.

Китаєзнавець Олександр Федичев заперечив високу ймовірність військового конфлікту між Китаєм та Тайванем: Китай на прикладі війни в Україні зрозумів, що їм не потрібен знищений острів, населення якого їх ненавидітиме. Тож у Пекіні покладають сподівання на тайванські вибори, під час яких до влади може прийти більш лояльна до них партія.

Дипломат Олександр Левченко нагадав, що ЄС не є безпековою організацією, проте нині питання виробництва озброєння розглядають у Брюсселі на найвищому рівні, адже агресія проти України підштовхує діяти рішучіше.

Російський політичний коментатор Дмитро Єловський зазначив, що в російському суспільстві є запит лише на переможну війну, але загалом суспільство втомилося від цієї теми. Перед виборами Кремль має щось показати на полі бою, тому діє у стилі Першої світової війни: «Чим є — тим воюємо, куди виходить — туди влучаємо».

Директор фонду «Вільна Росія» на Південному Кавказі Єгор Куроптєв назвав ОДКБ «чотирма буквами, які поставили поряд, щоб протистояти іншим чотирьом буквам — НАТО». Насправді ж ця організація ілюзорна, в чому вже переконалася Вірменія, а для Кремля це просто круглий стіл, за яким можна зібрати купку лідерів держав заради картинки для російських пропагандистів.

Правозахисник з Ічкерії Абубакар Янгулбаєв пояснив відсутність активного спротиву режиму Путіна та Кадирова з боку чеченців: вони не хочуть знову втрачати життя у марній боротьбі, що не отримає схвалення світової спільноти, як це було під час чеченських воєн. 

Представник ГУР Андрій Юсов висловив переконання, що в будь-якій іншій країні рівень втрат, яких вже зазнала Росія, призвів би до краху режиму. Проте Путін застосував «формулу смерті» — платить гробові за те, що росіяни вмирають за його наказом.

Віцепрезидентка з економіко-політичних досліджень Київської школи економіки Наталія Шаповал окреслила позитивний ефект від антиросійських санкцій: попри скепсис, обмеження не дозволили Росії скористатися 300 мільярдами доларів резервів для ведення війни, втрати від обмежень торгівлею газом та нафтою склали щонайменше 150 мільярдів, також держава-агресорка втратила доступ до критичних технологій.

Ізраїльський журналіст Цві Зільбер назвав війну Ізраїлю з Хезболлою неминучою, адже нині 125 тисяч ізраїльтян евакуйовані з місць, яким загрожує спецназ Хезболли, навчений значно краще за ХАМАС.

Литовський державний діяч Пятрас Ауштрявічюс заявив, що Литва давно бачила перетворення Росії на другий Радянський Союз, тож балтійські країни усвідомлюють ризики агресії від Росії і вважають це для себе викликом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
631
Теги:
Читайте також
15.01.2024 14:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
214
14.01.2024 15:01
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
334
13.01.2024 20:48
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
362
13.01.2024 17:14
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
350
13.01.2024 00:01
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
3 860
11.01.2024 20:44
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
263
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду