Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 січня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 січня 2024 року

5 Січня 2024
458

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 січня 2024 року

458
Обмін полоненими, розширення БРІКС, перевибори Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 січня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» аналітик Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Сергій Жуков висловив думку, що зниження кількості переглядів телепрограм російських пропагандистів свідчить не стільки про втрату довіри глядачів, скільки про втому росіян від пропагандистської накачки. Росіяни хочуть дивитися розважальні програми, зокрема найбільшою популярністю в них користується «Битва екстрасенсів». Через це відбувається зрощення пропагандистського і розважального контенту, тобто у програми з екстрасенсами вставляється пропаганда, а популярні гумористи беруть участь у пропагандистських активностях, наприклад, їздять по госпіталях або виступають перед учасниками так званої «СВО». Це демонструється на федеральних каналах, що змушує глядачів шукати інші майданчики.          

Голова Центру політичних досліджень «Доктрина» Ярослав Божко, коментуючи розширення БРІКС, зазначив, що БРІКС, усупереч поширеній думці, конкурує не з НАТО: кожна з країн-членів конкурує в певній галузі, виходячи з власних економічних інтересів. На думку гостя, про якийсь якісний ривок не йдеться, створювати новий політичний простір теж «немає заділу». 

У блоці каналу «Інтер» воєнний експерт Іван Ступак коментував зокрема повернення додому 230 українських військовополонених та цивільних, а також дуже складний хід перемовин щодо обмінів. Йшлося і про створення російською владною партією «Єдина Росія» власної приватної воєнної компанії під назвою «Еспаньола». У наступному блоці про «Еспаньолу» говорив колишній співробітник КДБ СРСР і Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Жирнов, назвавши цю інформацію «дуже дивною історією». Жирнов нагадав, що ПВК в Росії все ще поза законом. На його переконання, після путчу Пригожина росіяни мали зрозуміти, що мода на ПВК минула. 

Завідувач відділом Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Іжак нагадав, як у 2014 році Захід, намагаючись таким чином запобігти великій війні, «тримав за руки» Україну, щоб не відповіла на захоплення Росією Криму. Зараз союзники України не закликають до примирення, зауважив гість, але їм потрібен час, щоб підготуватися до ймовірного протистояння. Водночас Олексій Іжак впевнений, що війну на виснаження Путін не виграє, таких грошей в нього немає. Якщо не буде розблоковано допомогу Україні від США і ЄС, почне стрімко вирішуватися питання використання на користь України заморожених російських активів.     

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» німецький політолог Андреас Умланд оцінював перспективи передачі України ракет TAURUS. За словами Умланда, більшість пересічних німців проти поставок Україні цих ракет — бояться, що так  Німеччина втягнеться у війну. Водночас гість висловив сподівання, що зрештою Україна ці ракети отримає.

Після прем‘єри проєкту «Кандидат» з Ксенією Барвиненко (в етер вийшов перший семихвилинний епізод) російський опозиційний політик Дмитро Гудков у короткому історичному екскурсі нагадав, як Путін прийшов до влади і до яких засобів вдавався, щоб її утримати. Що можуть зробити росіяни сьогодні? «Змінити рахунок на табло не можуть, — визнав Гудков. — Але якщо всі підуть і голосуватимуть проти Путіна, йому доведеться все фальсифікувати, тобто його легітимність буде під сумнівом».      

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
458
Теги:
Читайте також
13.01.2024 17:14
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
350
13.01.2024 00:01
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
3 860
11.01.2024 20:44
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
263
01.01.2024 18:20
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
572
31.12.2023 18:13
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
519
30.12.2023 18:40
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
548
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду