Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 грудня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 грудня 2023 року

5 Грудня 2023
416
5 Грудня 2023
09:19

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 грудня 2023 року

416
Блекаут на ЗАЕС, блокада на кордоні з Польщею, заборона ЛГБТ в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 грудня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «FreeДом» 

У блоці каналу «1+1» конфліктолог-міжнародник Григорій Перепелиця, коментуючи заяви прем’єра Угорщини Віктора Орбана, заявив, що Орбан — відвертий сателіт Кремля, мовляв, що Путін скаже, те Орбан і робить. Очільник угорського уряду чітко фіксує: він на боці не європейського, а антиєвропейського блоку. «Їм не дає спокою втрата великої Угорщини і прагнення переглянути кордони, цей синдром споріднює їх із Росією», — сказав Перепелиця. 

Віце-президент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимир Балін назвав блокування польськими перевізниками кордону з Україною «політичною історією». «Неправда, що ми конкуренти — наголошує Балін, — від блокади виграє Польща, місяць все стоїть, наші експортери-імпортери не можуть укладати угоди, укладає їх Польща». Балін вважає єдиним виходом вдосконалення роботи пунктів переходу, адже польська сторона, за його словами, ще до блокування працювала повільніше, ніж раніше. Також гість покладає надії на новий уряд Польщі і на те, що українські урядовці налагодять з ним діалог. Володимир Балін зазначив, що Асоціація зі свого боку судитиметься з порушниками угод, «щоб ті, хто захоче блокувати наш кордон з ЄС, знали, що можуть бути юридичні наслідки».  

Експерт з атомної енергетики Людвиг Литвинський, коментуючи блекаут на Запорізькій атомній станції, відзначив, що після кожного блекауту небезпека зростає. 

У блоці каналу «FreeДом» російський адвокат Сергій Голубок, допущений до практики в Міжнародному кримінальному суді, назвав пов’язані зі забороною ЛГБТ перевірки в клубах Москви залякуванням. За його словами, за результатами таких перевірок у Петербурзі уже закрили кілька клубів. «Рух ЛГБТ в Росії асоціюють із Заходом, а влада прагне заборонити будь-яку альтернативу своїй ідеології», — підкреслив гість.

Професор Нью-Йоркського університету Ігор Айзенберг охарактеризував протистояння між США та Китаєм. За його словами, Китай очолює «вісь зла» Росія-Іран-КНДР, тоді як США — лідер вільного демократичного світу. Це антагонізм, примирення в якому бути не може, може бути лише співіснування, вважає Айзенберг. «Сам Сі Цзіньпінь назвав це контрольованим протистоянням, контрольованою ворожнечею, — зазначив він. — Будемо відверті, це холодна війна».     

В етері був також повтор чергового «підсумкового» інтерв’ю з радником голови Офісу Президента Михайлом Подоляком

Капітан І рангу запасу, колишній заступник начальника штабу ВМС України Андрій Риженко назвав вигнання Росії з Ради Міжнародної морської організації серйозним іміджевим ударом, адже «вона була там в десятці найрозвинутіших країн».   

Російський опозиційний політик Геннадій Гудков торкнувся теми помилування Путіним злочинців, яких відправляють на війну проти України. «Ми всі розуміємо, що Путін — воєнний злочинець, його оточення — в кращому разі поплічники злочинця. Злочин став у Росії благом, доблестю, подвигом, — сказав Гудков, — а культ насилля, жорстокості, безглуздих вбивств перетворився на державну політику». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
416
Теги:
Читайте також
11.12.2023 19:11
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
559
10.12.2023 19:01
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
247
08.12.2023 17:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
391
07.12.2023 17:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
524
06.12.2023 11:55
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
528
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду