Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 листопада 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 листопада 2023 року

23 Листопада 2023
227
23 Листопада 2023
19:58

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 листопада 2023 року

227
Бої під Авдіївкою, «Рамштайн»-17, блокада на українсько-польському кордоні.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 листопада 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук відзначив зосередженість учасників 17-ї зустрічі в форматі «Рамштайн» на забезпеченні України засобами ППО: з огляду на намір ворога взимку знищувати нашу інфраструктуру ця тема набуває особливої актуальності. У наступному блоці голова Центру аналізу і стратегій Ігор Чаленко теж позитивно оцінив створення на «Рамштайні» «коаліції ППО».    

Дипломат Олександр Левченко говорив про гібридну війні Росії проти Фінляндії. На думку гостя, міграційними кризами на кордонах з Євросоюзом Росія хоче відволікти увагу ЄС від України. Росія — країна, яка створює проблеми всім сусідам, і про це слід пам’ятати, наголосив Левченко.    

У блоці каналу «Інтер» авіаційний експерт Костянтин Криволап зазначив, що в тому, що Росія на виставці озброєнь у Дубаї не уклала жодного контракту, є дві складових — технічна і політична. Політична: Росія наразі з тих, кому не тиснуть руку, з нею остерігаються мати справи, навколо неї формуються вісі зла. Технічна: Росія на виставці показала зокрема вертоліт, який сідає на воду — таке собі відкриття, увесь світ уже давно сідає на воду… На Іл-56 були запити, але контракту не підписано жодного. Криволап назвав підсумки виставки черговим ляпасом Росії. 

Воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко говорив про складну ситуацію поблизу Авдіївки, а також про обстріл силами ЗСУ 810-ї бригади морської піхоти Росії, внаслідок якого загинула і російська акторка Поліна Меньших, що виступала для окупантів в селі Кумачове на окупованій Донеччині. У соцмережах опублікували відео, на якому нібито знятий момент удару. «Поліна Меньших знялася в непоганому кліпі, зрежисованому ЗСУ», — відреагував Коваленко. Коментуючи зустріч у форматі «Рамштайн», Коваленко звернув увагу на те, що в ній вперше брав участь Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Оглядач припустив, що учасники зустрічі потребували експертної оцінки потреб Сил оборони. 

На думку сходознавиці Наталі Бутирської, очільники США і Китаю Джо Байден і Сі Цзіньпін мали різні причини проігнорувати віртуальний саміт G20, в якому натомість брав участь Путін. У Китая напружені стосунки з господаркою саміту Індією, водночас ставлення Китаю до Росії не змінилося. Байден же, за словами гості, міг проігнорувати саміт і через виступ на ньому Путіна, але швидше за все президента США не зацікавив онлайн-формат зустрічі, що дає менше можливостей вирішувати питання.

У блоці «1+1» воєнно-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов прокоментував загибель в окупованій росіянами частині Запорізької області роспропагандиста з каналу «Россия24» Бориса Максудова. За словами Снєгирьова, Максудов у бронежилеті і з автоматом в руках був не журналістом, а цілком легальною ціллю для Сил оборони. 

Російський соціолог Ігор Ейдман пояснив, навіщо голова фракції «Справедлива Росія» в Держдумі Сергій Миронов вдочерив викрадену в Херсонській області українську дівчинку: «Російські чиновники роблять це, бо хочуть сподобатися Путіну, від якого залежить їх кар’єра і все інше». 

Російський політолог Дмитро Орєшкін зауважив, що вибори Путіна — це не фарс, це гірше: ритуал або обряд. Чим примітивніше суспільний устрій, тим більшого значення в ньому набувають обряди. Підтримка Путіна становитиме не менше 80%, саме таке завдання поставлене владою.    

Радник Президента України з економічних питань Олег Устенко зазначив, що від блокування українсько-польського кордону страждають не лише Україна і Польща, але й інші країни, які користуються цим логістичним коридором. Він також висловив думку, що проблема може бути і буде вирішена. 

     

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
227
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду