detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
23.11.2023 19:58
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 листопада 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 листопада 2023 року
Бої під Авдіївкою, «Рамштайн»-17, блокада на українсько-польському кордоні.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук відзначив зосередженість учасників 17-ї зустрічі в форматі «Рамштайн» на забезпеченні України засобами ППО: з огляду на намір ворога взимку знищувати нашу інфраструктуру ця тема набуває особливої актуальності. У наступному блоці голова Центру аналізу і стратегій Ігор Чаленко теж позитивно оцінив створення на «Рамштайні» «коаліції ППО».    

Дипломат Олександр Левченко говорив про гібридну війні Росії проти Фінляндії. На думку гостя, міграційними кризами на кордонах з Євросоюзом Росія хоче відволікти увагу ЄС від України. Росія — країна, яка створює проблеми всім сусідам, і про це слід пам’ятати, наголосив Левченко.    

У блоці каналу «Інтер» авіаційний експерт Костянтин Криволап зазначив, що в тому, що Росія на виставці озброєнь у Дубаї не уклала жодного контракту, є дві складових — технічна і політична. Політична: Росія наразі з тих, кому не тиснуть руку, з нею остерігаються мати справи, навколо неї формуються вісі зла. Технічна: Росія на виставці показала зокрема вертоліт, який сідає на воду — таке собі відкриття, увесь світ уже давно сідає на воду… На Іл-56 були запити, але контракту не підписано жодного. Криволап назвав підсумки виставки черговим ляпасом Росії. 

Воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко говорив про складну ситуацію поблизу Авдіївки, а також про обстріл силами ЗСУ 810-ї бригади морської піхоти Росії, внаслідок якого загинула і російська акторка Поліна Меньших, що виступала для окупантів в селі Кумачове на окупованій Донеччині. У соцмережах опублікували відео, на якому нібито знятий момент удару. «Поліна Меньших знялася в непоганому кліпі, зрежисованому ЗСУ», — відреагував Коваленко. Коментуючи зустріч у форматі «Рамштайн», Коваленко звернув увагу на те, що в ній вперше брав участь Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Оглядач припустив, що учасники зустрічі потребували експертної оцінки потреб Сил оборони. 

На думку сходознавиці Наталі Бутирської, очільники США і Китаю Джо Байден і Сі Цзіньпін мали різні причини проігнорувати віртуальний саміт G20, в якому натомість брав участь Путін. У Китая напружені стосунки з господаркою саміту Індією, водночас ставлення Китаю до Росії не змінилося. Байден же, за словами гості, міг проігнорувати саміт і через виступ на ньому Путіна, але швидше за все президента США не зацікавив онлайн-формат зустрічі, що дає менше можливостей вирішувати питання.

У блоці «1+1» воєнно-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов прокоментував загибель в окупованій росіянами частині Запорізької області роспропагандиста з каналу «Россия24» Бориса Максудова. За словами Снєгирьова, Максудов у бронежилеті і з автоматом в руках був не журналістом, а цілком легальною ціллю для Сил оборони. 

Російський соціолог Ігор Ейдман пояснив, навіщо голова фракції «Справедлива Росія» в Держдумі Сергій Миронов вдочерив викрадену в Херсонській області українську дівчинку: «Російські чиновники роблять це, бо хочуть сподобатися Путіну, від якого залежить їх кар’єра і все інше». 

Російський політолог Дмитро Орєшкін зауважив, що вибори Путіна — це не фарс, це гірше: ритуал або обряд. Чим примітивніше суспільний устрій, тим більшого значення в ньому набувають обряди. Підтримка Путіна становитиме не менше 80%, саме таке завдання поставлене владою.    

Радник Президента України з економічних питань Олег Устенко зазначив, що від блокування українсько-польського кордону страждають не лише Україна і Польща, але й інші країни, які користуються цим логістичним коридором. Він також висловив думку, що проблема може бути і буде вирішена. 

     

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY