Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 вересня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 вересня 2023 року

16 Вересня 2023
569
16 Вересня 2023
21:00

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 вересня 2023 року

569
Кінець російської цивільної авіації, проблеми з обміном полоненими, брехун Путін та егоїст Маск.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 вересня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» і «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

У блоці каналу «FreeДом» авіаційний експерт Костянтин Криволап сказав, що російська цивільна авіація позбавлена майбутнього, адже вже зараз тамтешні авіакомпанії змушені встановлювати на літаки несертифіковані деталі, грубо порушуючи безпекові приписи.

Голова центру «Доктрина» Ярослав Божко назвав вступ до НАТО єдиною реальною гарантією безпеки, можливою в нинішньому світі, проте визнав необхідність певного «правового періоду» між завершенням війни та приєднанням України до альянсу.

Голова ліги Україна-НАТО Сергій Джердж погодився з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом щодо того, що падіння уламків дронів на території Румунії не є свідомою атакою росіян на цю країну. Проте, на думку Джерджа, румуни могли б використати цю ситуацію для більшого тиску на Росію.

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова розповіла, що з двох варіантів —цензура в інтернеті та «сценарій КНДР» із повною забороною доступу до мережі — Кремль швидше обере перший. Хоча «успіхи» наразі невеликі, зокрема Роскомнадзор так і не зміг виграти боротьбу за блокування Telegram.

У блоці каналу «Інтер» міський голова Мелітополя Іван Федоров розповів, що кожного дня псевдоголосування на окупованій частині Запоріжжя в окупантів щось траплялося з «дільницями» та «бюлетенями».

Воєнний експерт Іван Ступак припустив, що росіяни не хочуть проводити обмін полоненими у форматі «всіх на всіх», тому що намагаються влаштовувати показові судилища для внутрішньої аудиторії. При цьому найменш охоче на обмін видають військових, які потрапили в полон у перші дні повномасштабної війни: затягуючи процес, росіяни маніпулюють родичами полонених і провокують їх на висловлення невдоволення українською владою.

Експерт у сфері міжнародних відносин Ігор Гарбарук порадив росіянам у відповідь на заборону в'їзду на авто з російською реєстрацією до деяких європейських країн заборонити вивезення балалайок і лаптів, бо «що вони ще можуть зробити?»

Російський соціолог Ігор Ейдман озвучив діагноз Володимира Путіна: патологічна брехливість, що, втім, помітна лише адекватним людям, яких у Росії меншає.

У блоці каналу «1+1» російський опозиційний публіцист Ігор Яковенко назвав «закомплексованістю та вторинністю» постійні спроби Путіна порівнювати російське законодавство щодо іноагентів з американським.

Депутатка Сейму Литви Довіле Шакалене пояснила причину заборони на в'їзд російських автомобілів: це війна не лише Путіна та Кремля.

Російський опозиціонер Леонід Гозман назвав дуже поганою новиною передачу Північною Кореєю зброї Росії, якщо вона справді відбулася. Проте проблема не в самій зброї, яку Кім Чен Ин мав залишити собі в достатній кількості для залякування світу, а в тому, говорить Гозман, що дозвіл на подібну передачу мав дати лідер Китаю Сі Цзінпінь.

Журналіст Роман Цимбалюк погодився з тезою деяких російських опозиціонерів, які кажуть, що «нічого не винні Україні»: справді, скинути Путіна більше в інтересах не стільки України, скільки самої Росії.

Американський політтехнолог Джейсон Смарт прокоментував зізнання гендиректора компанії SpaceX Ілона Маска в тому, що торік він заблокував Україні доступ до супутникової мережі Starlink під час атаки на російські військові кораблі біля узбережжя Криму. Смарт засудив дії Маска, який, на думку Смарта, «не підключив систему Starlink у Криму через власний егоїзм і переконання, що він розумніший за всіх і розуміє ситуацію краще, ніж Зеленський і Байден».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
569
Читайте також
22.09.2023 12:37
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
187
21.09.2023 18:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
482
21.09.2023 14:12
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
950
11.09.2023 11:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
371
10.09.2023 13:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
540
09.09.2023 22:01
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
594
09.09.2023 15:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
457
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду