Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 вересня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 вересня

13 Вересня 2023
581
13 Вересня 2023
15:14

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 вересня

581
Підсумки саміту «великої двадцятки», псевдовибори на окупованих територіях, мобілізація в Росії, зближення Білорусі та КНДР.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 вересня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» і «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом».

У блоці каналу «1+1» правозахисник Олександр Павліченко повідомив, що голосувати в ООН за створення трибуналу проти Росії офіційно готові 37 країн. Проте цього замало.

Воєнний аналітик Іван Ступак порадив скептично ставитися до заяви росіян про «два мільйони снарядів», які вони нібито «готові виготовити»: таку кількість їхній ВПК не потягне, говорить Ступак, однак її можна виміняти у КНДР.

Воєнний експерт Павло Лакійчук розповів, що крига в питанні надання Україні американських ракет ATACMS скресла, позаяк на адміністрацію Байдена чинять тиск обидві палати парламенту США. На думку гостя, щойно Штати вирішать-таки постачати нашій державі це озброєння, автоматично вирішиться й питання з німецькими «Таурусами».

Дипломат Андрій Веселовський оцінив саміт G20 в Індії як загалом позитивний, за винятком українського контексту: у фінальних документах бракує чіткості щодо визнання дій Росії агресією та геноцидом.

Економіст Ілля Несходовський назвав зерновий ринок важелем політичного, а не економічного впливу для Росії, адже левову частку своїх прибутків Кремль отримує не від збіжжя, а від нафтогазових продуктів.

За словами міського голови Мелітополя Івана Федорова, жодних виборів на окупованих територіях України не відбувалося, це було «кіно для російської отари», чимало людей успішно ігнорували влаштовану окупантами виставу.

У блоці каналу «Інтер» політичний коментатор Олексій Якубін сказав, що територіальні апетити Кремля не обмежуються країнами пострадянського простору.

Білоруський активіст Сергій Бульба звинуватив режим Лукашенка у фактичному впровадженні кріпосного права, створенні паралельної реальності та використанні у державній політиці принципів КНДР.

Адвокат Ілля Новіков розповів, що рішення Міжнародного Кримінального Суду про ордер на арешт Путіна призвело до різкого скорочення його закордонних поїздок: як би Кремль не намагався знецінити цей ордер, він є серйозним чинником стримування.

Російський опозиційний публіцист Ігор Яковенко поставив під сумнів здатність ворога мобілізувати 700 тисяч чоловік: для цього потрібен інфраструктурний потенціал, а він вкрай обмежений.

У блоці каналу «FreeДом» незалежний журналіст Костянтин Скоркін заперечив ефективність «моделі Навального» у голосуванні на російських виборах: «Який сенс голосувати за єдиноросів чи їхніх парламентських сателітів? Не можна обіграти Кремль на його полі імітації».

Експерт Defense Express Іван Киричевський сказав, що передача ATACMS Києву вже не є «питанням віри», процес пішов, а зволікання було пов'язано з тим, що вироблені двадцять років тому ракети треба було привести в робочий стан.

Російський опозиціонер Дмитро Гудков спрогнозував, що через три-чотири місяці ми остаточно забудемо про існування угруповання «Вагнер», тому що Кремль вирішив повернути собі монополію на насильство.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
581
Читайте також
21.09.2023 14:12
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
948
11.09.2023 11:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
370
10.09.2023 13:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
537
09.09.2023 22:01
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
585
09.09.2023 15:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
453
08.09.2023 13:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
506
07.09.2023 10:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
476
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду