Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 червня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 червня 2023 року

12 Червня 2023
550
12 Червня 2023
10:31

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 червня 2023 року

550
Зламані «зуби дракона», «політичний труп» ООН, Лукашенко «в підгузку».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 червня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» воєнний експерт Валерій Рябих назвав встановлення загороджень «зуби дракона» в Криму свідченням того, що російська армія розуміє: їй не втриматися на окупованих територіях.

Керівник Центру воєнно-правових досліджень Олександр Мусієнко стверджував, що російська армія за ступенем терористичності випередила навіть сумнозвісну Ісламську державу, адже свого часу ІДІЛ не наважився підривати захоплену дамбу, а росіяни виявилися здатними на такий злочин.

Голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко заявив, що в західних союзників України є ресурси та бажання для нарощування виробництва ракет ATACMS. І нагадав, що між початком розмови про постачання певного виду озброєння й моментом його реального потрапляння на фронт ніколи не було аж надто багато часу.

У блоці каналу «1+1» політтехнолог Тарас Загородній назвав російську систему мілітаризації дітей з раннього віку «православним Талібаном» і нагадав, що навіть у найгірші часи сталінського терору в Радянському Союзі військова кар'єра була однією з можливих, тоді як зараз російська пропаганда намагається переконати молодь, що військо — це чи не єдиний їхній життєвий шлях.

Воєнний експерт Михайло Притула спрогнозував порядок денний наступного «Рамштайна», який має відбутися 15 червня: далекобійні ракети, збільшення кількості боєприпасів, авіація.

Російський соціолог та публіцист Ігор Ейдман назвав ООН «політичним трупом», адже організація застаріла та неспроможна гарантувати глобальний мир і розвиток. Вона була створена так, що реформувати її практично неможливо, тому, на думку експерта, «ловити нічого, померла — так померла».

Директор «Євразійської демократичної ініціативи» Пітер Залмаєв не вважав, що тема України у Сполучених Штатах стала контроверсійною чи токсичною, і не бачив її значного впливу на майбутню президентську кампанію Джо Байдена.

Білоруська журналістка Тетяна Мартинова припустила, що події у Бєлгородській області змусили самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка та його оточення «ходити в підгузках». Питання того, чи білоруські демократичні добровольці зайдуть на територію Білорусі, на думку Мартинової, «практично вирішене».

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» воєнний експерт Іван Ступак спрогнозував, що станом на середину липня кількість ліквідованих російських військових сягне позначки 300 тисяч.

Журналістка з Вашингтона Каріна Орлова діагностувала в Путіна відсутність стратегічного мислення: він не зміг передбачити, що союзники постачатимуть Україні зброю в таких масштабах, як це відбувається сьогодні.

Російський опозиціонер Геннадій Гудков стверджував, що Путін не почувається старим і досі переконаний у повному контролі над ситуацією. Але при цьому уникає особистих контактів й оточений максимально можливою охороною. Розкол політичних еліт в Росії, на думку Гудкова, відбувається, але цей процес ще не має чіткого спрямування.

Політичний коментатор Валентин Гладких порівняв мирний план президента Зеленського із твердженням, що Земля куляста. Натомість усі інші «мирні плани», які зараз активно нав'язують Україні різні світові політичні діячі, — це як розмови про те, що планета пласка або стоїть на трьох китах. Тобто думок може бути багато, вони можуть бути різними, але істинна — лише одна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
550
Теги:
Читайте також
17.06.2023 23:43
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 007
16.06.2023 18:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 100
16.06.2023 13:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
715
15.06.2023 23:15
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
755
14.06.2023 12:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
909
05.06.2023 18:28
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 267
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду