Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 червня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 червня 2023 року

10 Червня 2023
1177
10 Червня 2023
11:33

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 червня 2023 року

1177
Наслідки підриву окупантами Каховської ГЕС, ситуація в Бєлгородській області.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 червня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу ICTV/СТБ про ситуацію на Херсонщині, спричинену підривом російськими військами дамби Каховської ГЕС, говорили начальниця пресцентру Сил оборони України півдня Наталя Гуменюк, колишній заступник міського голови Херсону Роман Головня, ексспівробітник зовнішньої розвідки КДБ СРСР Олександр Зеленко

Директор Центру суспільних досліджень «Український меридіан» Дмитро Левусь коментував реакцію на злочин росіян деяких зарубіжних медіа, що вийшли із заголовками на кшталт «Каховська ГЕС зруйнувалася» та «Україна й Росія звинувачують одна одну». За словами Левуся, світ досі лякає суміш загадкової російської душі й великої кількості ядерної зброї. До того ж Росія потужно обробляє багато світових медіа.     

Директор Інституту водних проблем і меліорації НАН України Михайло Яцюк говорив про завдані підривом Каховської ГЕС збитки, які Україна відчуватиме впродовж багатьох років: станція повністю зруйнована, щонайменше мільйон людей ризикують залишитися без питної води, виникли ризики для зрошення, а також техногенні та екологічні загрози. За словами Яцюка, Україна бідна на водні ресурси, водосховища, зокрема Каховське, рятували ситуацію, тож його обміління є серйозною проблемою. 

Історик Олександр Алфьоров розповів про підрив Дніпрогесу за наказом Сталіна під час Другої світової війни. 

А журналіст російського телеграм-каналу «Пепел» Микита Пармьонов говорив про ситуацію в населених пунктах Шебекіно й Нова Таволжанка Бєлгородської області, контроль над якими втратила російська влада.   

У блоці каналу «Інтер» головна редакторка білоруського сайту «Хартія'97» Наталя Радіна розповіла, що білоруси добре розуміють: злочинні режими здатні піти на що завгодно, ядерна зброя, яку Росія розміщує в Білорусі, теж може бути застосована.  

Заступниця керівника проєкту «StopFake» Вікторія Романюк коментувала численні фейки про підрив Каховської ГЕС, які продукує російська пропаганда, прагнучи відволікти увагу споживачів інформаційного продукту від суті катастрофи. Навіть намагалися видати підірваний комбайн за спалений танк Leopard. 

Російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко припустив, що світ зрозуміє й підтримає Україну, якщо вона почне вести бойові дії на території Росії: «Сьогодні вже недостатньо викинути ворога з України, треба знищувати путінський режим». 

У блоці каналу «FreeДом» гостею циклу інтерв'ю «На грані» була професорка політології Університету Нью Хейвен Олена Леннон

Про те, як триває евакуація на Херсонщині, розповів керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков

Експерт із міжнародної безпеки Фонду Демократичні ініціативи імені Кучеріва Тарас Жовтенко наголосив, що головне зараз — зібрати доказову базу, що за підривом стоїть не лише військове, але й політичне керівництво Росії, щоб притягти його до відповідальності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1177
Теги:
Читайте також
15.06.2023 23:15
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
751
14.06.2023 12:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
904
05.06.2023 18:28
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 264
05.06.2023 10:47
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
688
04.06.2023 12:59
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 106
04.06.2023 00:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 189
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду