Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 червня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 червня 2023 року

11 Червня 2023
636
11 Червня 2023
10:17

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 червня 2023 року

636
Наслідки підриву окупантами Каховської ГЕС, зустріч Байдена і Сунака, ситуація в Бєлгородській області.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 червня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» воєнний аналітик Олексій Гетьман висловив побажання, щоб союзники України швидше надавали нам необхідну безпекову допомогу і скасували вимогу використовувати її лише на території України. Чому не можна бити по аеродрому на території Росії, якщо з нього злітають бомбардувальники, які атакують наші мирні міста? Адже це не напад, а захист, аргументував Гетьман: «Нам на фіг не потрібна їхня територія, нам треба відбитися від них і захистити наших людей».

Співзасновник інтернет-проєкту StopFake Руслан Дейниченко зазначив, що підрив Каховської ГЕС і ядерний шантаж цілком вписуються в російський наратив — схилити Україну і Захід до капітуляції. Росіяни відверто заявляють, що «можуть повторити» і ні перед чим не зупиняться. Водночас ця страшилка розрахована перш за все на Захід, вважає Дейниченко: а раптом він піддасться, почне домовлятися з Росією за спиною України, обмежить поставки українцям зброї…

За словами наукового співробітника Atlantic Council Пітера Дікінсона, на зустрічі президента США Джо Байдена і прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака в Білому домі йтиметься зокрема про підрив Каховської ГЕС. «У них поки що немає достатньо доказів, що це зробила Росія», — вважає Дікінсон. 

Головна редакторка «After empire» Ольга Курносова спрогнозувала, що війна Росії проти України триватиме стільки, скільки Путін сидітиме в президентському кріслі.  

Волонтерка благодійного фонду «Волонтерський союз "Поруч"» Олена Данилюк розповіла, як на Херсонщині триває евакуація із затоплених районів, і чого найбільше потребують врятовані люди.       

У блоці каналу «Інтер» про ситуацію в окупованому місті Олешки, яке сильно постраждало внаслідок розливу води, розповів мер міста Євген Рищук. За його словами, вода почала відступати, але, на превеликий жаль, є загиблі.

Політичний коментатор Ігор Рейтерович коментував зокрема заяву колишнього генсека НАТО Андерса фог Расмуссена, що група країн НАТО може виявити бажання розмістити війська в Україні, якщо країни-члени не нададуть Києву вагомих гарантій безпеки на саміті Альянсу у Вільнюсі. 

Представник Політцентру російської озброєної опозиції Олексій Барановський говорив про ситуацію в Бєлгородській області, зокрема в місті Шебекіно та селиці Нова Таволжанка, які вже не є підконтрольними російській владі. А також — про розгубленість цієї самої влади.    

У блоці каналу «1+1» дипломат Руслан Осипенко коментував мляву реакцію ООН на підрив Каховської ГЕС. «Тепер росіяни знищуватимуть все на захоплених територіях при потуранні міжнародних організацій», — сказав Осипенко. Він також зазначив, що «Захід хоче зробити з України залізного їжака, якого не зможе проковтнути російський ведмідь, але без членства України в НАТО».

Радник Голови Офісу Президента України Михайло Подоляк розповідав про поїздку Президента Зеленського до Херсона та Миколаєва, а воєнний експерт Валерій Рябих коментував повідомлення росіян про те, що Сили оборони вже розпочали контрнаступ і зазнали великих втрат.   

Еколог Владислав Балинський говорив про безпрецедентний екоцид, який чинить Росія проти України. Зокрема внаслідок підриву Каховської ГЕС знищено десятки тисяч гектарів унікального парку «Нижньодніпровський». Один вибух поклав кінець цілому світу — світу островів, тварин, надзвичайної природи. Масштаб катастрофи такий, що на його оцінку потрібні роки, вважає фахівець.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
636
Теги:
Читайте також
16.06.2023 13:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
714
15.06.2023 23:15
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
753
14.06.2023 12:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
908
05.06.2023 18:28
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 264
05.06.2023 10:47
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
693
04.06.2023 12:59
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 109
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду