Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 червня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 червня 2023 року

8 Червня 2023
502
8 Червня 2023
11:09

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 червня 2023 року

502
Підрив окупантами Каховської ГЕС, Лукашенко — викрадач українських дітей.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 червня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

Упродовж дня головною темою був підрив російськими військами дамби Каховської ГЕС.

У блоці каналу «FreeДом» про ситуацію на Херсонщині говорила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. 

На думку політконсультанта й військовослужбовця Олександра Антонюка, метою окупантів було затримати контрнаступ Сил оборони. Світ нарешті мусить побачити, що має справу з державою-терористом, вважає Антонюк. 

Експерт з атомної енергетики Людвиг Литвинський запевнив, що загрози для Запорізької АЕС у зв'язку зі зниженням рівня води в Каховському водосховищі немає. 

За словами першого заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, евакуюють лише мешканців підконтрольної Україні частини Херсонщини, окупаційна ж влада залишила людей напризволяще. 

Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк підкреслив, що Україна вимагатиме більш жорсткої реакції міжнародних організацій на цей злочин. Партнери мусять зрозуміти, що для Росії не існує жодних червоних ліній, а для цивілізованого світу не існує інших засобів боротьби з терористами, крім зброї. 

Іншої теми торкнувся заступник голови об'єднаного перехідного кабінету Білорусі Павло Латушко. Він розповів, що він та його соратники зібрали й передали українській Генпрокуратурі докази, що Лукашенко причетний до викрадення українських дітей. Буцімто самопроголошений президент Білорусі підписав  у Москві документи щодо допомозі Росії в цьому злочині. 

Співрозмовником ведучого циклу «Люди доброї волі» Сакена Аймурзаєва цього разу був російський історик, член Антивоєнного комітету Росії Юрій Пивоваров.

У блоці каналу «Інтер» про підрив Каховської ГЕС та його наслідки говорили зокрема речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко. На думку Павліченка, на цей теракт має бути миттєва й жорстка реакція світу, але такої реакції немає. За висловом гостя, «не вистачає палиці, яка б опустилася  на голову злочинця». 

Колишній секретар Польщі в Парламентській асамблеї НАТО Пьотр Кульпа вважав, що росіяни не підірвали б Каховську ГЕС, якби сподівалися лишитися на цих землях. Вони розуміють, що змушені будуть звідти тікати.    

У блоці каналу «1+1» російський публіцист Андрій Піонтковський назвав підрив Каховської ГЕС частиною путінського ядерного шантажу: мовляв, Путін таким чином вимагає від Заходу зупинити контрнаступ Сил оборони, щоб він міг отримати почесну нічию.    

Воєнний аналітик Дмитро Снегирьов нагадав, що росіяни також обстрілюють аміакопровід у Куп'янському районі Харківщини — вочевидь, вони пішли на створення техногенних катастроф на всіх напрямках можливого контрнаступу. 

На думку російського опозиціонера Ігоря Яковенка, наступним кроком Путіна буде катастрофа на Запорізькій АЕС. І розуміння цього слід донести до західних партнерів: закінчувати зі злочинним кремлівським режимом треба якомога швидше, поки не сталося ще більшого лиха.

Російсько-американський історик Юрій Фельштинський теж наголосив, що Путін не лишив Заходу іншого варіанту, крім перемогти Росію. Якби Захід зрозумів це одразу, війну можна було б закінчити швидше, вважає Фельштинський. Однак Захід вагається, а за його вагання платить Україна. Гість назвав великою загрозою розміщення російської ядерної зброї в Білорусі, яке має відбутися до 1 липня. «Щиро сподіваюсь, що Захід зуміє цьому запобігти, — каже Юрій Фельштинський, — інакше підривом Каховської ГЕС Путін не обмежиться».            

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
502
Теги:
Читайте також
14.06.2023 12:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
904
05.06.2023 18:28
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 264
05.06.2023 10:47
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
688
04.06.2023 12:59
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 106
04.06.2023 00:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 189
02.06.2023 23:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 207
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду