Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 червня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 червня 2023 року

11 Червня 2023
694
11 Червня 2023
12:23

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 червня 2023 року

694
Наслідки підриву окупантами Каховської ГЕС, ситуація на фронті, зустріч Байдена і Сунака.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 червня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков розповів про ситуацію в області. За його словами, окупанти, попри те, що всіляко нав'язують мешканцям окупованих територій російські паспорти, не вважають їх своїми співгромадянами. Тому буцімто є висока ймовірність ще одного прояву геноциду й екоциду — підриву хімзаводу «Титан» у кримському Армянську. 

Виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин пояснював, чому буксує одинадцятий пакет антиросійських санкцій ЄС, який планували затвердити 7 червня. Кожен пакет — це дуже складні перемовини, зокрема наразі Угорщина і Греція вимагають прибрати з реєстру спонсорів війни угорський ОTP-банк, що видає пільгові кредити російським військовим, а також декілька грецьких компаній, які допомагають Росії обходити існуючі санкції. 

Кореспондент «Голосу Америки» в Білому домі Михайло Комадовський, а згодом і журналіст-міжнародник Єгор Брайлян коментували зустріч президента США Джо Байдена і прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, які обговорювали підтримку України.   

У блоці каналу «Інтер» про ймовірність підриву хімзаводу в Армянську, а також про ситуацію у Криму та справу кримського художника Богдана Зизи, якого окупаційний суд засудив до 15 років колонії за антивоєнну позицію, говорив голова Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров

Професор катедри екології Національного університету «Києво-Могилянська академія», експерт Кримськотатарського ресурсного центру Євген Хлобистов розповів, якої шкоди підрив Каховської ГЕС завдасть довкіллю. 

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» воєнний оглядач Денис Попович зазначив, що він не називав би дії українських захисників у Запорізькій області контрнаступом, швидше — розвідкою боєм, тоді як на Бахмутському напрямку тривають наступальні операції наших військових. 

Дипломат Володимир Хандогій коментував намір президентів Франції та Польщі Емманюеля Макрона та Анджея Дуди, а також канцлера Німеччини Олафа Шольца обговорити в Парижі гарантії безпеки для України. На думку Хандогія, ця зустріч дуже важлива з точки зору напрацювання єдиної позиції щодо прагнень України стати членом Альянсу. 

Російсько-американський історик Юрій Фельштинський долучився до розпочатого у студії обговорення антропології російської душі. Зокрема прокоментував, чому навіть читачі «Медузи», яка вважається ліберальним російським виданням, виправдовують війну проти України. За словами гостя, про лібералізм у цьому випадку не йдеться, а прихильники війни, вочевидь, повірили в міф про винятковість Росії і злий Захід. Той міф, який, спекулюючи на імперській свідомості, згодовує росіянам кремлівський режим. 

Російський адвокат Микола Полозов на запитання ведучих, чому, на його думку, так звану пряму лінію Путіна, що мала відбутися наприкінці червня, перенесли аж на кінець осені — початок зими, спочатку відповів запитанням: «А що зараз може сказати Путін?» Однак потім припустив, що, позаяк наступного року Путін планує своє переобрання, його «спілкування з народом» посунули ближче до «виборів».   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
694
Теги:
Читайте також
16.06.2023 18:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 100
16.06.2023 13:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
715
15.06.2023 23:15
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
755
14.06.2023 12:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
909
05.06.2023 18:28
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 267
05.06.2023 10:47
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
696
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду