Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 березня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 березня 2023 року

20 Березня 2023
712
20 Березня 2023
13:03

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 березня 2023 року

712
Оборона Бахмута, ордер на арешт Путіна, виселення УПЦ МП із Києво-Печерської Лаври.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 березня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», група StarlightMedia 

У блоці каналу «FreeДом» воєнний коментатор Олексій Гетьман говорив про оборону Бахмута: всі дороги, якими здійснюється забезпечення захисників міста, перебувають під вогневим контролем ворога, але не перерізані. Річка Бахмутка стала для противника нездоланною перешкодою. На думку Гетьмана, Бахмут нині має стратегічне значення, але, навіть якщо його оборонцям доведеться відійти, великим провалом для наших Збройних Сил це не стане. 

Релігієзнавиця, наукова співробітниця Інституту філософії імені Сковороди НАН України Віта Титаренко коментувала розірвання Національним заповідником «Києво-Печерська лавра» договору оренди з УПЦ МП. Києво-Печерська Лавра — власність всього українського суспільства, а не окремих конфесій, зазначила Віта Титаренко, додавши, що Московський патріархат в Україні лишається ворожим інструментом ідеологічної боротьби. 

Засновник запорізького волонтерського центру «Паляниця» Василь Бушаров розповів про наслідки ворожого обстрілу Запоріжжя ракетами С-300, що влучили зокрема в такі «об’єкти критичної інфраструктури», як ресторан і басейн. 

В етері під рубрикою «Ексклюзив» показали інтерв’ю з міністром молоді і спорту України, президентом Національного олімпійського комітету Вадимом Гутцайтом

У блоці групи каналів StarlightMedia російський опозиціонер Ілля Пономарьов прокоментував видачу ордера на арешт Путіна: «Реакція шокова». За словами Пономарьова, подолано важливий психологічний бар’єр, у першу чергу для російських еліт.   

Виконавча директорка Східної правозахисної групи Віра Ястребова подякувала колегам, які фіксували й документували воєнні злочини окупантів. Без цього Міжнародний кримінальний суд не взяв би до розгляду справу про викрадення росіянами українських дітей і не видав би ордери на арешт Путіна та російської уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Віра Ястребова впевнена, що винесення Путіну вироку не за горами.

На думку політтехнолога Аббаса Галлямова, оточення Путіна мусить усвідомити, що вони теж злочинці. Реакцію російських пропагандистів на ордер на арешт Путіна Галлямов назвав істерикою: «У більшості з них посилилося відчуття того, що життя невідворотно змінилося».  

Китаєзнавець Олексій Чигадаєв назвав новий статус Путіна «дзвіночком» очільнику Китаю Сі Цзиньпіну. Мовляв, ані Росія, ані Китай не визнали Римський статут, але Китай припиняє спілкуватися з тими, проти кого накопичуються звинувачення. Утім, коли ведучий попросив гостя навести приклади, виявилося, що прикладів той навести не може. 

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» видачу МКС ордера на арешт Путіна коментувала народна депутатка України (фракція «Слуга народу»), голова Комітету культури, науки, освіти і медіа ПАРЄ Євгенія Кравчук. На її думку, Україна повинна ратифікувати Римський статут. 

«Політично дуже вагомим» назвав рішення МКС віце-президент Всеукраїнської фундації «Захист прав дітей» Олексій Лазаренко. Водночас, за його словами, є багато нюансів: видача злочинців — дуже складна процедура, повернути вкрадених дітей теж буде проблематично.

Координатор московського відділення руху «Весна» Глєб Кондратьєв говорив про мобілізацію в Росії, а головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень НІСД Іван Ус — про те, що антиросійські санкції працюють. І чим далі, тим відчутніше. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
712
Теги:
Читайте також
25.03.2023 21:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 125
24.03.2023 16:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 013
23.03.2023 22:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
703
22.03.2023 15:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
870
21.03.2023 16:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 023
14.03.2023 14:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
776
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду