Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 березня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 березня 2023 року

19 Березня 2023
946
19 Березня 2023
11:28

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 березня 2023 року

946
Підготовка до контрнаступу, ордер на арешт Путіна, зміна тональності роспропаганди.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 березня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» коментатор-міжнародник Руслан Осипенко висловив думку, що Китай сьогодні не готовий до конфронтації із Заходом, але хоче створити інструменти для торгів із США. У візит Сі Цзіньпіна до Москви гість не дуже вірив, адже Росія, за словами Осипенка, потрапила у сформований Китаєм пояс сателітів, а сюзерени до васалів не їздять. 

Засновник Благодійного фонду «Закриємо небо України» Ігор Романенко говорив про підготовку Збройних Сил України до контрнаступу. На думку Романенка, контрнаступ був можливий раніше: Україна просила союзників про необхідне озброєння, але вони, мотивуючи «складною» українською зимою, перенесли контрнаступ на весну.   

Співзасновник проєкту StopFake Руслан Дейниченко зазначив, що останніми місяцями російські пропагандисти змінили тональність — припинили спростовувати, що Росія воює з Україною, і наввипередки закликають до застосування радикальніших методів. 

Голова Громадської Ліги «Україна - НАТО» Сергій Джердж говорив про очікування від саміту НАТО у Вільнюсі, нагадавши, що Україна — єдиний стратегічний партнер НАТО. Раніше їх було двоє, проте Росія сама себе видалила з цього списку. Наступний етап, на думку Сергія Джерджа, — вступ України до Альянсу. 

У блоці каналу «Інтер» політичний коментатор Володимир Фесенко підбивав підсумки десятої зустрічі в форматі Рамштайн, де, за словами гостя, вирішили знизити рівень політичного шуму й дискусійності, який був на попередній зустрічі, зокрема в контексті надання Україні танків. 

Виконавчий директор Української гельсінської спілки з прав людини Олександр Павличенко коментував звіт Комісії ООН, яка звинуватила Росію в масштабних воєнних злочинах в Україні, проте не побачила ознак геноциду.

Політичний коментатор Михайло Шейтельман говорив про зустріч Путіна з підприємцями; самарського політика, який опублікував знущальне відео, де він слухає виступ Путіна, розвісивши на вухах локшину; скасування концерту в Лужниках до річниці анексії Криму — нібито через небезпеку теракту; а також поїздку Путіна до  Криму. На думку Шейтельмана, опиняючись на півострові, Путін стає легітимною воєнною ціллю для України. 

Голова партії «Лело для Грузії» Мамука Хазарадзе в інтерв'ю Ксенії Смирновій з циклу «На грані» прокоментував сучасний стан грузинської економіки.

У блоці каналу «1+1» головною темою стала видача Міжнародним кримінальним судом ордерів на арешт президента Росії Володимира Путіна та російської уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Обоє, ймовірно, несуть відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації дітей.

Політичний коментатор Андрій Піонтковський назвав ордер Міжнародного кримінального суду колосальною подією й актом справедливості, який має величезне політичне і воєнне значення. А також «дуже своєчасним» ударом по очільнику Китаю Сі Цзіньпіню, який «якраз зібрався в Москву рятувати свого васала».  

На цю тему говорили також правозахисник Павло Лисянський, політичний коментатор Володимир Фесенко, заввідділом Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Іжак і доктор історичних наук Юрій Фельштинський. На думку останнього «трибуналів ми побачим ще багато», як на міжнародному, так і на національних рівнях. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
946
Теги:
Читайте також
24.03.2023 16:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 014
23.03.2023 22:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
703
22.03.2023 15:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
871
21.03.2023 16:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 024
14.03.2023 14:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
776
12.03.2023 18:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 233
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду