Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 березня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 березня 2023 року

16 Березня 2023
915
16 Березня 2023
11:23

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 березня 2023 року

915
Початок посівної, Лукашенко в Ірані, протести в Ізраїлі, виселення УПЦ МП з Києво-Печерської Лаври.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 березня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1»  

У блоці каналу «FreeДом» головний економіст Офісу простих рішень і результатів Ярослав Романчук коментував підписання Білоруссю договору про співпрацю з Іраном. На думку гостя, співпраця» полягатиме зокрема в тому, що в Білорусі збиратимуть зброю, яку далі постачатимуть у Росію. За виразом Романчука, сформувалася вісь країн-ізгоїв, яка є проблемою для цивілізованого світу, бо намагається йому протидіяти. 

Політтехнолог і письменник Михайло Шейтельман говорив про вручення «Оскара» фільму «Навальний». За словами Шейтельмана, канадські митці зробили якісне кіно, українські — в художньому плані їм програли. Захід визнав «Навального» фільмом про борця за свободу й нагородив його, тим самим завдавши удару Путіну. А Юлія Навальна, яку критикували за те, що в «оскарівській» промові вона не згадала про війну проти України, мовляв, не політична представниця Навального, а просто його дружина й політиці не вчилася. 

Ізраїльський журналіст Цві Зільбер коментував політичну кризу в Ізраїлі: люди протестують проти запропонованої прем'єром Біньяміном Нетаньяху судової реформи, вважаючи, що вона встановить в країні диктатуру. 

Російський історик Андрій Зубов у інтерв'ю з циклу «Люди доброї волі» говорив про свій статус іноагента, який має намір оскаржувати; свою викладацьку діяльність у Чехії; провину російського суспільства, без повного визнання якої, за його словами, «не буде відновлення наших відносин». Перемогу України Зубов назвав неминучою, а історія, на його переконання, вчить, але тільки тих, хто хоче вчитися.        

У блоці каналу «Інтер» політтехнолог Тарас Загородній зазначив, що в так званому «мирному плані» Китаю немає головного — покарання агресора за агресію. Росії вдалося переконати Китай, що вона приборкує свою бунтівну провінцію — за аналогією з Тайванем, вважає Загородній.   

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук говорив зокрема про проблеми цьогорічної посівної: на звільнених від окупантів територіях чимало сільськогосподарських земель ще не повністю розміновані. 

Радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка коментував візит Лукашенка до Ірану, саркастично назвавши його «дипломатичним проривом». Мовляв, із самопроголошеним президентом ніхто, крім Путіна, не зустрічається, а тут аж два візити поспіль – до Китаю та Ірану. 

Російський публіцист Андрій Піонтковський зазначив, що «ми бачимо обурення росіян, але ніхто не наважується поставити фюреру головне запитання: а навіщо ця війна?!» Піонтковський вважає, що війну треба завершувати цього року, до американських виборів, під час яких можливі неприємні сюрпризи.              

У блоці каналу «1+1» ректор відкритого православного університету Георгій Коваленко говорив про виселення Української православної церкви Московського патріархату з Києво-Печерської Лаври та чорний ринок мощів у Росії.  

Політичний коментатор Володимир Фесенко вважав, що оцінка виконання Україною домашнього завдання Євросоюзу буде позитивною. Водночас «може так статися, що в НАТО ми опинимося раніше, ніж в ЄС, — зауважив Фесенко. — Звісно, і те, й інше буде вже після закінчення війни»

Журналіст Роман Цимбалюк аналізував трансформацію російської журналістики у пропаганду, а експерт аналітичного центру «Об'єднана Україна» Ігор Петренко — вплив російських агентів на депутатів Європарламенту.       

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
915
Теги:
Читайте також
21.03.2023 16:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 024
14.03.2023 14:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
776
12.03.2023 18:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 232
11.03.2023 15:23
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 245
10.03.2023 21:36
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 079
09.03.2023 21:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
826
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду