Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 лютого 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 лютого 2023 року

28 Лютого 2023
672
28 Лютого 2023
23:08

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 лютого 2023 року

672
Пошкодження російського літака в Мачулищах, кремлівська стратегія поглинання Білорусі, дії партизанів у Криму, «мирний» план Китаю.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 лютого 2023 року

У блоці групи каналів StarLightMedia заступник голови Об'єднаного перехідного Кабінету Білорусі Павло Латушко говорив про репресії в рідній країні та ймовірне пошкодження російського літака в Мачулищах. А також назвав блефом і пропагандою заяви режиму Лукашенка про готовність мобілізувати 1,5 мільйони людей і ще 8 мільйонів залучити до народного ополчення. На думку Латушка, якщо людям роздадуть зброю, то ще невідомо, проти кого вона обернеться, адже більшість населення Білорусі з презирством ставиться до Лукашенка, хоча певній частині дійсно промили мізки. У відповідь на запитання, навіщо Лукашенко їде до Китаю, гість висунув дві версії: Пекін кличе Лукашенка «на килим» через його міграційну політику або Лукашенко їде поскаржитися на Путіна, який, мовляв, втягує його у війну. На думку Латушка, Кремль не дуже щасливий від цього візиту.

Журналіст російського центру «Досьє» Ілля Рождественський говорив про кремлівську стратегію поглинання Білорусі, текст якої опинився в розпорядженні видання. 

Темою коментаря головного консультанта кабінету керівника Офісу президента України Олега Гавриша було створення спецтрибуналу для воєнних злочинців. А політолог Володимир Фесенко зробив огляд шляху України в НАТО.

Експерт з міжнародної політики Центру оборонних стратегій Олександр Хара коментував так званий «мирний план» Китаю. «Китай розуміє, що його молодший партнер Путін зробив помилку, але не може його покинути», — вважає коментатор. Щодо передачі зброї Росії, то Хара стверджує, що Китаю невигідно, аби Росія програла війну, тому що потім всі ресурси Заходу будуть спрямовані на стримування самого Китаю. Але також Китаю не дуже вигідно, щоб Росія перемога…

У блоці каналу «Інтер» про кремлівську стратегію поглинання Білорусі говорив радник лідерки  білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка. Він назвав ймовірну партизанську атаку на російський літак А-50У на білоруському аеродромі, який добре охороняється, — «великим інформаційним і репутаційним ударом». А також знаком того, що Росія може програти війну.  

Тема пошкодженого в Мачулищах російського літака у блоці була однією з основних — про це говорили майже всі гості. 

Воєнний оглядач, колишній спікер Збройних сил України Владислав Селезньов розповідав також про дії партизанів у Криму, а політолог Ігор Рейтерович — про спільну заяву Міжнародної Кримської платформи з нагоди Дня Спротиву окупації Криму, який відзначається в Україні 26 лютого: «Крим повернувся в світовий інформаційний порядок денний, що дуже важливо».

Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик коментував заяву директора ЦРУ Вільяма Бернса про те, що Китай розглядає можливість постачання Росії летальної зброї. Китай уважно вивчає ситуацію в Україні, натякав Кулик. Що ж стосується ймовірного пошкодження білоруськими партизанами російського літака в Мачулищах, то політолог наголосив: «У нас і білорусів спільний ворог — путінський режим, імперіалізм».

У блоці телеканалу «FreeДом» «мирний план» Китаю коментував член Правління Української асоціації китаєзнавців Денис Мерзлюк

Представник Центру публічної дипломатії Олексій Полегкий розповідав про позитивне сприйняття у світі української «формули миру». 

Професор в IE Business school Максим Миронов говорив про вплив санкцій на економіку Росії, а  професор Празького муніципального університету Юрій Федоров коментував статтю Дмитра Медведєва, у якій заступник голови російського радбезу вчергове погрожував світу ядерним апокаліпсисом. 

Колишній керівник Секретаріату Ради Безпеки ООН Олександр Мацука аналізував перспективи виключення Росії з Радбезу ООН.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
672
Теги:
Читайте також
07.03.2023 12:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
958
27.02.2023 19:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
918
26.02.2023 18:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
853
25.02.2023 12:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 226
24.02.2023 18:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
970
23.02.2023 23:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
765
22.02.2023 20:48
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
782
21.02.2023 21:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
775
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду