Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 березня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 березня 2023 року

5 Березня 2023
936
5 Березня 2023
11:31

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 березня 2023 року

936
Бої за Бахмут, «диверсанти» в Брянській області, зустріч Байдена й Шольца
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 березня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом»

У блоці каналу «1+1» директор Інституту близькосхідних досліджень Ігор Семиволос говорив про загрозу, яку становить співпраця Росії й Ірану, а також назвав тривожною заяву заступника міністра оборони США Коліна Каля про те, що Іран «може виготовити ядерну бомбу приблизно за 12 днів».

Політичний коментатор Тарас Загородній прокоментував інформацію про нібито підготовку зустрічі китайського лідера Сі Цзіньпіна з Володимиром Путіним у столиці Росії. «Якщо Сі Цзіньпін особисто приїде до Москви, це стане викликом усьому вільному світу», — вважає Загородній.

Політолог-американіст, аналітик «Інтерньюз-Україна» Владислав Фарапонов відзначив, що головними темами запланованої на третє березня зустрічі президента США Джозефа Байдена й канцлера Німеччини Олафа Шольца стануть Україна та Китай. 

Журналіст Роман Цимбалюк говорив зокрема про російського пропагандиста Антона Красовського, який раніше закликав топити українських дітей у бурхливий річці, а днями, після новин про безпілотники над російською територією, почав залякувати москвичів тим, що їм незабаром доведеться «захищати свій дім і домівки своїх сусідів». 

Політичний коментатор Борис Тизенгаузен назвав історію з нібито «українськими диверсантами» в Брянській області ще одним ударом по іміджу ФСБ і російських силовиків, мовляв, виходить, що «хто завгодно може зайти на російську територію, сфоткатися і безперешкодно піти геть». 

У блоці каналу «Інтер» екснардеп від «Батьківщини» та політичний коментатор Євген Добряк оцінював коротку розмову держсекретаря США Ентоні Блінкена з міністром закордонних справ Росії Лавровим на полях саміту міністрів закордонних справ країн G20 в Індії. Гість також відзначив, що самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка в Китаї «приймали на найвищому рівні». 

Воєнний оглядач Владислав Селезньов говорив про поразку, якої зазнала російська армія під Вугледаром, і про яку писала зокрема західна преса. А також — про вкрай важку ситуацію в Бахмуті. За словами Селезньова, будь-яке рішення українського військового керівництва щодо Бахмуту буде не політичним, а суто військовим. 

На думку експерта Національного інституту стратегічних досліджень Олексія Їжака, Росія може намагатися ескалацією загрози навколо АЕС стримувати контрнаступ ЗСУ. 

Російська журналістка й медіаменеджерка Ніка Білоцерківська говорила про зміни, які сталися у свідомості росіян за рік війни, а також коментувала випадок зі школяркою з Тульської області, на яку донесла її вчителька через антивоєнний малюнок. Батька дівчинки ув’язнили, а дитину забрали в «реабілітаційний центр». 

Російський журналіст Михайло Маглов, один з авторів розслідування «Залізні маски» — про розкошування Путіна й Аліни Кабаєвої, — розповів подробиці створення матеріалу. 

У блоці каналу «FreeДом» про випадок з антивоєнним малюнком школярки говорив голова російського правозахисного проєкту «Перший відділ» Дмитро Заір-Бек.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів про гуманітарну ситуацію на Луганщині, а також наголосив: якщо захисники Бахмута отримають наказ відійти, ніхто не сумніватиметься, що вони вже виконали своє завдання сповна та здійснили подвиг.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
936
Теги:
Читайте також
11.03.2023 15:23
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 245
10.03.2023 21:36
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 079
09.03.2023 21:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
826
08.03.2023 18:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
799
07.03.2023 12:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
955
27.02.2023 19:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
917
26.02.2023 18:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
849
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду