Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 березня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 березня 2023 року

6 Березня 2023
762
6 Березня 2023
22:35

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 березня 2023 року

762
Оборона Бахмута, примусова евакуація з прифронтових зон, мобілізація в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 березня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом» 

У ранковому блоці воєнний оглядач Денис Попович говорив про оборону Бахмута, а директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки Павло Лисянський — про ситуацію на тимчасово окупованих територіях, де окупанти проводять мобілізацію населення.

За словами оглядача енергетичного ринку Геннадія Рябцева, ворожі атаки на інфраструктуру прискорили процес інтеграції української енергетичної системи в європейську, який розпочався ще до повномасштабного вторгнення. Експерт також пояснив відсутність санкцій проти російської атомної галузі: у випадку застосування обмежень, ніхто не зможе гарантувати безпеку цих російських об’єктів. 

Член Конгресу айрат-калмицького народу Даавр Доржин коментував хід мобілізації зокрема в Калмикії, стверджуючи, що протестні настрої в суспільстві зростають. Чи є наразі в Росії громадська організація, подібна до Комітету солдатських матерів, який свого часу виступив проти участі СРСР у війні в Афганістані? За словами гостя, антивоєнну діяльність продовжує «розгромлений, але не зломлений «Меморіал».   

Російська політична оглядачка Ольга Курносова коментувала намір російських законодавців карати за «русофобію». За словами Курносової, те, що в світі зараз гірше ставляться до росіян, цілком природньо. «Хочете зменшити русофобію в світі — виведіть війська з України, припиніть вбивати, почніть діяти як нормальна цивілізована країна. Тоді, може, колись русофобії у світі поменшає. А саджати своїх громадян, які не хочуть миритися з тим, що їхня країна є злочинцем, — сумнівний спосіб», — заявила гостя. Тим співгромадянам, які досі не зрозуміли, що відбувається, вона порадила подивитися документальну стрічку Дмитра Комарова «Рік».

Денний етер майже повністю складався з повторів. 

У вечірньому слоті про оборону Бахмута говорив речник Східного угрупування військ Збройних Сил України Сергій Череватий

Директор Центру публічної дипломатії Олексій Полегкий аналізував китайський погляд на війну Росії проти України. За словами фахівця, Китай намагається позиціонувати себе як відповідальний партнер і гарант запропонованого ним «мирного плану». Обставини, за яких Китай стане явною стороною конфлікту — програшні для нього, вважає коментатор, та додає, що поставка озброєнь Росії означатиме для Піднебесної саме це. 

Доктор політичних наук Ігор Петренко зробив традиційний недільний огляд заяв і дій влади за тиждень. 

Радниця віцепрем'єр-міністра України з питань євроінтеграції Олена Сотник розповідала про розробку Україною та її союзниками спеціального механізму стягнення з Росії репарацій.

Головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень НІСД Іван Ус говорив про корупцію на загарбаних Росією землях: позаяк це сіра зона, російська верхівка не має можливості контролювати, що там відбувається. Наприклад, Маріуполь нібито «відбудовують» лише на папері. І, на думку гостя, крадії й корупціонери насправді зацікавлені в поразці Росії та звільненні окупованих територій, адже тоді їм не доведеться звітувати про витрати «на відбудову».

Представник З'їзду народних депутатів Росії Олексій Барановський, коментуючи мобілізацію в російських регіонах, зауважив, що місцевим «рабам» не вистачає Спартака, який очолив би повстання проти влади й повернув зброю мобілізованих проти тих, хто посилає їх на забій. 

Естонський професор міжнародного права Євген Цибуленко прогнозував, як підсумки парламентських виборів в Естонії позначаться на допомозі Україні. 

Виконавча директорка «Східної правозахисної групи» Віра Ястребова говорила про важливість і необхідність примусової евакуації дітей та батьків із прифронтових зон. І закликала мешканців, яким держава прагне допомогти врятуватися, хоча б заради дітей скористатися цією допомогою.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
762
Теги:
Читайте також
12.03.2023 18:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 212
11.03.2023 15:23
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 226
10.03.2023 21:36
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 069
09.03.2023 21:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
812
08.03.2023 18:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
764
07.03.2023 12:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
927
27.02.2023 19:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
904
26.02.2023 18:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
829
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду