Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 лютого 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 лютого 2023 року

23 Лютого 2023
814
23 Лютого 2023
23:19

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
814
Активізація Китаю, виступ Путіна та конфлікт Пригожина з Герасимовим
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

Активність Китаю та його увагу до війни в Україні у блоці телеканалу «FreeДом» обговорювали з виконавчим директором Китайської торговельної асоціації Русланом Осипенком. Він сказав, що Китай почав розробляти власний план мирної ініціативи через те, що Росія почала програвати на полі бою, а Україна отримує постійне підсилення західною зброєю.  Також, за словами Осипенка, план Китаю включатие врахування інтересів обох сторін, а отже припинення постачання Україні західного озброєння. Разом із тим, Китай сподівається стримати Путіна, адже не зацікавлений у ядерній війні. 

З російським соціологом Ігорем Яковенком говорили про звернення Путіна до Федеральних зборів. На думку Яковенка, президент Росії наче забув про події останнього року й не відповів на жодне нагальне для росіян питання. Зокрема, Путін не міг відповісти на соціально-економічні питання, оскільки таких відповідей просто не має. А отже говорив про церкви, гендерну нейтральність та розповідав фейки про Україну.

Спеціальний кореспондент російської служби BBC Ілля Барабанов говорив про конфлікт між керівником «вагнерівців» Євгеном Пригожиним та начальником російського Генштабу Валерієм Герасимовим. Він стверджував, що у Пригожина все ще недостатньо «ресурсів», аби перемогти Герасимова у відкритому конфлікті. Також, за словами Барабанова, не варто перебільшувати ролі Пригожина: бахмутська ділянка фронту найбільш медійно підсвічена, але вплив «вагнерівців» не такий значний. На думку гостя, якщо «вагнерівців» відсічуть від постачання озброєння та боєприпасів, то бахмутський напрямок буде провалено.

Втрату Путіним влади обговорювали з директором організації Олексія Навального Фонд боротьби з корупцією Іваном Ждановим. Він розповів, що їхня організація наразі працює у двох напрямках: медійно висвітлює корупцію у Росії за кордоном та просуває список із шести тисяч людей, проти яких треба ввести санкції. 

З російським опозиціонером та колишнім депутатом Держдмуми Росії Дмитром Гудковим говорили про сенс виступу Путіна перед Федеральними зборами. Гудков навів кілька моментів, які ставлять під сумнів виступ президента Росії. Наприклад, погрози Путіна про застосування ядерної зброї начебто нівелюються позицією Китаю щодо недопустимості ядерної війни. Зазначимо, що Дмитро Гудков та його батько Геннадій Гудков регулярно долучаються до гостьових студій марафону «FreeДом».

У програмі «На межі» цього дня показали інтерв’ю з президенткою Грузії Саломе Зурабішвілі.


У блоці «1+1» виступ Путіна обговорювали ще з одним російським політичним коментатором Аббасом Галлямовим. Гість стверджував, що промова Путіна звучала дуже хаотично й президент Росії намагався відкупитись від росіян фейковими історіями, перемогами та створенням фонду, який забезпечуватиме ветеранів війни проти України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
814
Теги:
Читайте також
27.02.2023 19:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
945
26.02.2023 18:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
913
25.02.2023 12:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 275
24.02.2023 18:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 042
22.02.2023 20:48
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
813
21.02.2023 21:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
800
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду