Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 січня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 січня 2023 року

24 Січня 2023
808
24 Січня 2023
21:56

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
808
Постачання танків Україні, формула миру Володимира Зеленського та встановлення протиповітряної оборони на дахах у Москві.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер».

З російським журналістом Олексієм Левченком говорили про втечу росіян від режиму Путіна за кордон. Він сказав, що після 2014 року купівельна спроможність росіян знизилась. Також, за його словами, російська влада не веде обліку та не відстежує тих, хто купує нерухомість. Щодо конфіскації майна у росіян він сказав, що механізми для цього існують, проте для їх застосування необхідно буде змінити кримінальний кодекс.

Про військову допомогу для України у блоці каналу іномовлення говорили з російським військовим експертом Яном Матвєєвим. Він сказав, що якщо у лютому-березні вдасться врегулювати питання з передачею танків Leopard, то застосовувати їх зможуть лише у травні або навіть улітку, проте саме постачання танків має наблизити перемогу України. Також окрему увагу в обговоренні приділили питанню підготовки українських військових на території західних союзників. Щодо ремонту переданих танків гість припустив, що їх можна буде відновлювати за межами України.

Двічі протягом двох годин у блоці каналу іномовлення включали політолога Максима Джигуна. Першого разу говорили про дезертирство російських військових та проведення примусової мобілізації на території Росії. Другого разу — про формулу миру президента Зеленського та ставлення світової спільноти до війни. Зокрема він сказав: що ближче Україна до завершення війни, то рішучіше діють українські союзники. Загалом він був в етері марафону близько 40 хвилин.

Про вплив санкцій на росіян говорили з заступником міністра культури та інформаційної політики України Тарасом Шевченком. Він розповів, що запровадивши санкції, ЄС фактично визнав, що боротись із пропагандою лише правдою неможливо, тому вирішив обмежити роботу пропагандистських ресурсів. Щодо роботи Russia Today у Європі він сказав, що в дев’ятому пакеті санкцій ухвалили рішення щодо блокування їхніх рахунків, що призвело до остаточного закриття каналу.

Втечу інтелектуалів із Росії у блоці телеканалу «Інтер» обговорили з російським політкоментатором Андрієм Піонтковським. Він розповів, що пропагандисти намагаються пояснити, що ті, хто виїхав — опозиціонери, й добре, що їх більше немає в країні. Тоді як насправді країна втрачає розумовий капітал і спеціалістів, які б могли закривати високотехнологічні сфери. Зокрема, Піонтковський сказав, що ті, хто виїхав із Росії, фактично долучились до антивоєнного спротиву, оскільки позбавили країну можливості розвивати технологічні напрямки й ІТ.

Щодо встановлення систем протиповітряної оборони на дахах у Москві Піонтковський сказав, що їх встановили як для захисту, так і для нагнітання паніки серед росіян. Зокрема, за словами гостя, 19 січня у Москві була паніка й керівництво країни очікувало, що Україні нададуть усю необхідну зброю, проте після відмови надавати частину озброєння вони заспокоїлись. Крім того, він розповів, що російські пропагандисти фактично готують населення Росії до того, що війну буде програно.

З істориком Юрієм Фельштинським говорили про патріарха російської церкви Кирила та російську пропаганду. За його визначенням, один з ключових пропагандистських наративів — теза, що Росія не програвала у війнах. Тоді як насправді Росія програвала у багатьох війнах, зокрема у тих, які сама починала. Якщо ж говорити про перемоги у війнах, то Росія перемагала лише там, де мала союзників.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
808
Теги:
Читайте також
30.01.2023 22:31
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
938
29.01.2023 23:06
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 027
29.01.2023 11:31
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 095
27.01.2023 21:56
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 199
26.01.2023 23:06
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 059
25.01.2023 16:59
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
795
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду