МЗС Великобританії: Росія поширює міфи про причини катастрофи малайзійського «Боїнга» в Україні

27 Липня 2014
7954
27 Липня 2014
16:46

МЗС Великобританії: Росія поширює міфи про причини катастрофи малайзійського «Боїнга» в Україні

7954
МЗС Великобританії: Росія поширює міфи про причини катастрофи малайзійського «Боїнга» в Україні

В МЗС Великобританії заявляють: Росія поширює помилкові дані про причини катастрофи малайзійського «Боїнга» в Україні. Про це з посиланням на заяву МЗС «Російські міфи про МН17» пише Deutsche Welle.

 

Як ідеться в тексті заяви, «дуже ймовірно» авіалайнер був збитий ракетою російського постачання й випущений із території, контрольованої проросійськими сепаратистами.

 

Заява МЗС Великобританії з'явилося після того, як посол Росії в Лондоні Олександр Яковенко розповів журналістам, що всі твердження про причетність Москви до загибелі 298 людей під час аварії малайзійського «​​Боїнга» «не витримують жодної критики».

 

«Росія зробила ряд суперечливих і взаємовиключних заяв, що звинувачують Україну в цій атаці, але вони не базуються на фактах. Росія не надала жодних доказів на підтримку своїх звинувачень», - акцентують представники МЗС Великобританії.

 

У документі також зазначається: журналісти, що працювали на місці катастрофи, повідомляли, що проросійські сепаратисти всіляко перешкоджали допуску слідчих до уламків літака, а також навмисне фальсифікували картину події, переміщаючи тіла жертв, а також привласнюючи їх особисті речі. «Викликає стурбованість інформація про те, що сепаратисти планували розкидати на місці аварії частини інших літаків», - підкреслили в МЗС Великобританії.

 

Нгадаємо, раніше російські ЗМІ подавали недостовірну інформацію щодо цієї катастрофи. Так,  журналіст «Первого канала» Олександр Євстігнєєв в ефірі озвучив лише версію бойовиків про те, що «Боїнг» збив український літак. Російський канал LifeNews змінював новини для виправдання терористів, які збили пасажирській літак.

 

Як відзначється в моніторингу підсумкових випусків новин «Інтера», Першого національного, ICTV, СТБ, «України» та «1+1» за 14-19 липня 2014 року, українські тележурналісти у висвітленні цієї катастрофи масово нехтували журналістськими стандартами. Ознайомитися з публікацією можна тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7954
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду