detector.media
27.07.2014 16:46
МЗС Великобританії: Росія поширює міфи про причини катастрофи малайзійського «Боїнга» в Україні

В МЗС Великобританії заявляють: Росія поширює помилкові дані про причини катастрофи малайзійського «Боїнга» в Україні. Про це з посиланням на заяву МЗС «Російські міфи про МН17» пише Deutsche Welle.

 

Як ідеться в тексті заяви, «дуже ймовірно» авіалайнер був збитий ракетою російського постачання й випущений із території, контрольованої проросійськими сепаратистами.

 

Заява МЗС Великобританії з'явилося після того, як посол Росії в Лондоні Олександр Яковенко розповів журналістам, що всі твердження про причетність Москви до загибелі 298 людей під час аварії малайзійського «​​Боїнга» «не витримують жодної критики».

 

«Росія зробила ряд суперечливих і взаємовиключних заяв, що звинувачують Україну в цій атаці, але вони не базуються на фактах. Росія не надала жодних доказів на підтримку своїх звинувачень», - акцентують представники МЗС Великобританії.

 

У документі також зазначається: журналісти, що працювали на місці катастрофи, повідомляли, що проросійські сепаратисти всіляко перешкоджали допуску слідчих до уламків літака, а також навмисне фальсифікували картину події, переміщаючи тіла жертв, а також привласнюючи їх особисті речі. «Викликає стурбованість інформація про те, що сепаратисти планували розкидати на місці аварії частини інших літаків», - підкреслили в МЗС Великобританії.

 

Нгадаємо, раніше російські ЗМІ подавали недостовірну інформацію щодо цієї катастрофи. Так,  журналіст «Первого канала» Олександр Євстігнєєв в ефірі озвучив лише версію бойовиків про те, що «Боїнг» збив український літак. Російський канал LifeNews змінював новини для виправдання терористів, які збили пасажирській літак.

 

Як відзначється в моніторингу підсумкових випусків новин «Інтера», Першого національного, ICTV, СТБ, «України» та «1+1» за 14-19 липня 2014 року, українські тележурналісти у висвітленні цієї катастрофи масово нехтували журналістськими стандартами. Ознайомитися з публікацією можна тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY