Доки тривають «першочергові слідчі дії» щодо нападу на Сніцарчук, журналісти називають імена «спортсменів» (ОНОВЛЕНО)

Доки тривають «першочергові слідчі дії» щодо нападу на Сніцарчук, журналісти називають імена «спортсменів» (ОНОВЛЕНО)

19 Травня 2013
25391
19 Травня 2013
14:59

Доки тривають «першочергові слідчі дії» щодо нападу на Сніцарчук, журналісти називають імена «спортсменів» (ОНОВЛЕНО)

25391
За словами Владислава Соделя, оперативники повідомляють, що «спортсменів» вже відпрацьовують, але поки що нікого не затримали
Доки тривають «першочергові слідчі дії» щодо нападу на Сніцарчук, журналісти називають імена «спортсменів» (ОНОВЛЕНО)
Доки тривають «першочергові слідчі дії» щодо нападу на Сніцарчук, журналісти називають імена «спортсменів» (ОНОВЛЕНО)
Журналісти та користувачі соцмереж самі встановлюють особи чоловіків, які 18 травня напали на фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя та його дружину, журналістку 5-го каналу Ольгу Сніцарчук.  
 
Світлини та  докази вони викладають у Facebook. Таким чином, пише «Українська правда», було встановлено, що в нападі на журналістів брав участь чоловік, схожий на очільника Білоцерківської міськорганізації «Молодих регіонів» Василя Бойка:
 
Скріншот Української правди
 
Скріншот із сайту bc-pr.org/youth/
 
 
Раніше, як повідомляла «Детектор медіа», журналіст Дмитро Гнап з`ясував, що Ольгу Сніцарчук бив чоловік, схожий на мешканця Білої Церкви Вадима Тітушка, який є членом місцевого спортклубу «Будо»:
 
 
 
 
Найбільше світлин із місця інциденту на своїй сторінці у Facebook виклав його свідок та учасник Владислав Содель:
 
 
 
 
 
Також пан Содель опублікував відео, де зафіксовано, що Ольга Сніцарчук кричить чоловікам, які її б`ють, що вона є журналісткою 5-го каналу:
 
  
 
На фото Дмитра Ліпавського (INTV) задокументовано, як міліція реагує на прохання журналістів захистити їх: 
 
 
  
Тим часом відділ зв`язків з громадськістю ГУ МВС Києва інформує, що працівниками міліції проводиться ряд першочергових слідчих дій, спрямованих на встановлення осіб, причетних до цього кримінального правопорушення та притягнення їх до відповідальності. 
 
На своїй сторінці у Facebook Владислав Содель зазначив, що нині разом із Ольгою Сніцарчук спілкується зі слідчими: «Вчора до першої ночі провели в територіальному відділенні міліції Шевченківського району на вул. Прорізній. Сьогодні знову сюди як на роботу. Слідча група продовжує оформлювати заяви - мою і Оліну - на підставі наданих мною фото і відео з ютубу. Сидимо вже третю годину - описуємо кожну дію про перешкоджання журналістській діяльності щодо кожної особи, зафіксованої на фото. Оперативники кажуть що "спортсменів" вже відпрацьовують, але поки що нікого не затримали». 
 
Нагадаємо, напередодні. 18 травня, під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників. 
 
Спочатку кримінальне провадження щодо нападу на Ольгу Сніцарчук було  було відкрито за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження».  
 
Того ж дня журналісти провели акцію на підтримку колег біля будівель ГУ МВС України та Києва. Заступник міністра внутрішніх справ України - керівник апарату МВС України Сергій Лекарь повідомив, що  розслідування побиття Сніцарчук перебуває на особистому контролі міністра Віталія Захарченка та запропонував представникам ЗМІ зустрітися зі слідчим.
 
18 травня після акції журналістів стало відомо, що провадження щодо Ольги Сніцарчук буде перекваліфіковано за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Сьогодні, повідомляє відділ зв`язків з громадськстю ГУ МВС України, кримінальне провадження відкрито і за 125-ю, і за 171-ю статтями. Розпочато досудове розслідування.
 
20 травня об 11.00. Незалежна медіа-профспілка і Національна спілка журналістів організовують акцію для журналістів під гаслом «Міністре, розслідуй або йди геть!». 
 
«Детектор медіа»
 
Фото Владислава Соделя, http://www.pravda.com.uahttp://intv.ua
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25391
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду