Журналісти збираються під будівлею МВС і вимагають покарання для нападників на Сніцарчук і Соделя

Журналісти збираються під будівлею МВС і вимагають покарання для нападників на Сніцарчук і Соделя

18 Травня 2013
22115
18 Травня 2013
18:03

Журналісти збираються під будівлею МВС і вимагають покарання для нападників на Сніцарчук і Соделя

22115
А НСЖУ та НМПУ вимагають відставки міністра внутрішніх справ
Журналісти збираються під будівлею МВС і вимагають покарання для нападників на Сніцарчук і Соделя
Журналісти збираються під будівлею МВС і вимагають покарання для нападників на Сніцарчук і Соделя

Представники ЗМІ влаштовують акцію біля будівлі головного управління МВС України на вулиці Академіка Богомольця, 10. Вони вимагають покарання для нападників на журналістку 5-го каналу Ольгу Сніцарчук та її чоловіка, фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя, пише на своїй сторінці у Facebook оглядач «Української правди» Мустафа Найєм.

 

«Просто зараз - усі вільні в місті журналісти, фотографи, оператори - йдемо під МВС на вулицю Богомольця вимагати покарання браткам, який побив наших колег», - зазначив Мустафа Найєм. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні під час завершення мітингу невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Ольга Сніцарчук та Владислав Содель фотографували, як невідомі спортивної статури б`ють представників ВО «Свобода». За словами Влада Соделя, міліція оточила учасників бійки колом. Інцидент відбувався біля будівлі головного управління МВС у Києві на вулиці Володимирській.

 

Незалежна медіа-профспілка (НМПУ) і Національна спілка журналістів (НСЖУ) у спільній заяві вимагають, аби міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко або примусив своїх підлеглих виконувати свої обов’язки,  або пішов у відставку.

 

«Побиття відбувалося під час виконання журналістами своїх професійних обов’язків на очах у міліції, яка не втрутилася в інцидент, - зазначають автори заяви. - Складається враження, що люди в міліцейських погонах свідомо дали можливість правопорушникам бити журналістів. Цей факт підтверджується тим, що зображення нападників, яке наявне в журналістів, але воно не зацікавило міліціонерів і для затримання правопорушників не вжито належних заходів».

 

Колектив 5-го каналу обурений діями міліції під час насильницького акту по відношенню до журналістів і висловлює сподівання на оперативне реагування та відкриття кримінальної справи за статтею 171 «Перешкоджання професійній діяльності журналістів» та за фактом нанесення тілесних ушкоджень. Про це йдеться в заяві прес-служби 5-го каналу.

 

Нагадаємоголова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко спрямував звернення до Віталія Захарченка з вимогою негайно втрутитися у ситуацію і притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до цього злочину.   

 

Наразі обставини інциденту з`ясовує міліція. «Детектор медіа» намагається отримати детальний коментар у прес-служби ГУМВС Києва.  

 

«Детектор медіа» 

На фото Владислава Соделя - чоловік, який бив Ольгу Сніцарчук. Решта фото з місця інциденту - тут  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22115
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юрко Долина
3996 дн. тому
Опозиція не цікавиться проблемами молоді. Останню використовують різного роду ділки з політики ( в т.ч. і інозених держав) , втягуючи таким чином нашу молодь в боротьбу супроти свого народу.В Україні діють релігійні тоталітарні секти (ІСКОН, кришнаїтська секта гр. Росії Георгія Аїстова / він же гуру Авадхут Махарадж/ та інші різного роду кришнаїтські секти), де замість вивчення східної філософії та релігії йде "замаскована" пропоганда ненависті до свого етнічного коріння та релігії дідів і прадідів, всіх хто не визнає вчення ціх сект оголошено демонами. Учасникам секти, як правило молоді ( причому великий відсоток неповнолітньої молоді), втлумачують у мізки, що вони спілкуються з Богом (Крішною) через гуру. І якщо Крішна накаже виконати адептам самий незручний наказ ( в т.ч. і вбивство), то адепти мають виконати цей наказ не задумуючись. Для кращого "засвоєння вчення" адептам сект дають "прасад" (жертовна їжа), куди добавляють різного роду "рослинні приправи", які викликають у адептів відчуття повної покори своєму гуру і т.п. До речі секта Георгія Аїстова відкрила свої філіали у Абхазії та Осетії , після того як ці території було відірвано у Грузії. За цією організацію стоять фінанси політичних структур РФ. Працівникам МВС і СБУ вже давно необхідно було зацікавитися діяльністю секти Георгія Аїстова в Україні.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду