За фактом побиття Ольги Сніцарчук відкрито кримінальне провадження (ОНОВЛЕНО)

За фактом побиття Ольги Сніцарчук відкрито кримінальне провадження (ОНОВЛЕНО)

18 Травня 2013
18284
18 Травня 2013
18:50

За фактом побиття Ольги Сніцарчук відкрито кримінальне провадження (ОНОВЛЕНО)

18284
За фактом побиття Ольги Сніцарчук відкрито кримінальне провадження (ОНОВЛЕНО)
За фактом побиття Ольги Сніцарчук відкрито кримінальне провадження (ОНОВЛЕНО)
За фактом побиття кореспондентки 5-го каналу Ольги Сніцарчук відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє відділ зв`язків з громадськістю ГУМВС України в місті Києві.
 
За попереднім діагнозом, як повідомив відділ зв`язків з громадськістю, у журналістки - закрита черепно-мозкова травма. Ольга Сніцарчук у коментарі «Детектор медіа» цю інформацію спростовує: «Насправді, в мене легкі тілесні ушкодження і синці». За її словами, вона отримала численні удари, в тому числі, і в живіт. Ольга Сніцарчук припускає, що били професійні боксери, які зважали на те, щоб синців було якомога менше.
 
«Наразі відомості за фактом отримання журналісткою тілесних ушкоджень внесенні до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Шевченківського райуправління столичної міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України "Умисне легке тілесне ушкодження". Розпочато досудове розслідування», - повідомляє відділ зв`язків з громадськістю.
 
За даними речників ГУ МВС, працівниками міліції проводиться ряд першочергових слідчих дій, спрямованих на встановлення осіб, причетних до цього кримінального правопорушення та притягнення їх до відповідальності.
 
«Правоохоронці, які забезпечували охорону громадського порядку, втрутилися та припинили бійку, розмежувавши учасників конфлікту», - йдеться в повідомленні міліції.
 
Тим часом Незалежна медіа-профспілка (НМПУ) і Національна спілка журналістів (НСЖУ) у спільній заяві вимагають, аби міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко або примусив своїх підлеглих виконувати свої обов’язки,  або пішов у відставку.
 
Представники ЗМІ збираються біля будівлі головного управління МВС України, аби вимагати покарання для нападників на Ольгу Сніцарчук.
 
Колектив 5-го каналу заявив, що обурений діями міліції під час насильницького акту по відношенню до журналістів і висловлює сподівання на оперативне реагування та відкриття кримінальної справи за статтею 171 «Перешкоджання професійній діяльності журналістів» та за фактом нанесення тілесних ушкоджень. 
 
Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко спрямував звернення до Віталія Захарченка з вимогою негайно втрутитися у ситуацію і притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до цього злочину.
 
Комітет оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, повідомив, що тримає на контролі інцидент з побиттям Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя.
 
Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та її чоловіка, фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя.  Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.  
 
Журналіст Олександр Чаленко у своєму блозі на сайті «Української правди» заявляє, що на журналістів напали «спортсмени з Білої Церкви, яких найняв депутат из фракції "Батьківщина" Андрій Іванчук». За версією пана Чаленка, спортсмени мали захищати акцію опозиції від супротивників, однак не зорієнтувалися в ситуації.
 
Користувачі соцмереж знайшли «ВКонтакте» чоловіка, схожого на нападника. Відразу після цього він видалив свою сторінку - http://vk.com/people/Вадик_Румын. Як з`ясував журналіст Дмитро Гнап, справжнє прізвище цього чоловік - Тітушко, і він є мешканцем Білої Церкви та є членом місцевого спортклубу «Будо».
 
Начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Києва Ігор Михалко у коментарі ТК зазначив, що представники міліції на місці інциденту виконували свої обов`язки. Щодо заяви журналістів про бездіяльність міліції під час нападу, пан Михалко порадив потерпілим оскаржити це у прокуратурі.
  
«Детектор медіа» 
 
На фото Владислава Соделя - чоловік, який бив Ольгу Сніцарчук. Решта фото з місця інциденту - тут  
  
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18284
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду