20 травня - акція «Міністре, розслідуй або йди геть!»

20 травня - акція «Міністре, розслідуй або йди геть!»

19 Травня 2013
38703
19 Травня 2013
17:37

20 травня - акція «Міністре, розслідуй або йди геть!»

38703
20 травня - акція «Міністре, розслідуй або йди геть!»
20 травня - акція «Міністре, розслідуй або йди геть!»
20 травня 2013 року, у понеділок, об 11.00 Незалежна медіа-профспілка і Національна спілка журналістів проводять акцію протесту для ЗМІ під гаслом «Міністре, розслідуй або йди геть!».
 
Вона розпочнеться під будівлею Міністерства  внутрішніх справ на вулиці Богомольця, 10.
 
Як повідомляла «Детектор медіа», 18 травня, під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістку 5-го каналу Ольгу Сніцарчук та її чоловіка, фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.
 
ГУМВС Києва відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження» та 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності).
 
НМПУ та НСЖУ нагадують: побиття кореспондентки 5-го каналу Ольги Сніцарчук і кореспондента газети «Коммерсантъ» Влада Соделя далеко не перші в цілому рядку подібних злочинів.
 
«Детектор медіа»
 
Фото Владислава Соделя
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
38703
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду