Партія регіонів: винні у побитті Сніцарчук мають бути суворо, але справедливо покарані (ОНОВЛЕНО)

18 Травня 2013
20200
18 Травня 2013
22:08

Партія регіонів: винні у побитті Сніцарчук мають бути суворо, але справедливо покарані (ОНОВЛЕНО)

20200
«Опозиція не змогла забезпечити нормальні умови для роботи представників ЗМІ»
Партія регіонів: винні у побитті Сніцарчук мають бути суворо, але справедливо покарані (ОНОВЛЕНО)
Партія регіонів звертається до правоохоронних органів із вимогою докласти всіх зусиль, щоб знайти винних. «Вони мають бути суворо, але справедливо покарані», - йдеться в опублікованій на сайті заяві партії.

Представники Партії регіонів зазначають: «Опозиція не змогла забезпечити нормальні умови для роботи представників засобів масової інформації під час проведення свого мітингу. У результаті постраждала знімальна група 5-го каналу, у тому числі і парламентський кореспондент Ольга Сніцарчук».

Автори заяви нагадують, що представники ЗМІ не повинні ставати жертвами протистояння і вуличної агресії. Натомість представники Партії регіонів закликають об'єднати зусилля всіх, хто вважає свободу слова базовим принципом демократії, щоб забезпечити нормальну роботу журналістів, у тому числі – їх фізичний захист.

Також автори заяви нагадують: «Партія регіонів завжди відстоювала свободу слова, виступала за надання журналістам можливості безперешкодно займатися своєю професійною діяльністю. Ми впевнені, що винні будуть знайдені вже найближчим часом, оскільки це питання честі правоохоронних органів».
 
Народний депутат (УДАР) Ірина Геращенко, навпаки, вважає, що напад на Ольгу Сніцарчук - «продуманий сценарій Партії регіонів». Про це вона зазначила на своїй сторінці у Facebook«Після заяви Партії регіонів, яка звинувачує опозицію в побитті журналістів, і як під кальку виданих телесюжетів про 50 тисяч антифашистів, які мирно мітингували, і про гопоту- опозицію, де побилися і надавали журналістам, я твердо переконана, що цей інцедент- не випадковість. Це продуманий сценарій. Сніжки-2. Постраждати мала саме жінка». Також вона додає: «Треба було показати бійку саме на територіі опозиційного мітингу, постражати мали не так учасники мітингу, як сторонні особи, щоб показати "звіриний оскал" опозиції».
 
Нагадаємо, журналіст Олександр Чаленко у своєму блозі на сайті «Української правди» заявив, що на журналістів напали «спортсмени з Білої Церкви, яких найняв депутат из фракції "Батьківщина"Андрій Іванчук». За версією пана Чаленка, спортсмени мали захищати акцію опозиції від супротивників, однак не зорієнтувалися в ситуації. 
 
Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та її чоловіка, фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя.  Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників. 
 
За фактом побиття кореспондентки 5-го каналу Ольги Сніцарчук відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження».  
 
У понеділок, 20 травня, журналісти планують вийти на акцію продовжити вимагати розслідування справи побиття Ольги Сніцарчук. «Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко має або примусити своїх підлеглих виконувати свої обов’язки,  або піти у відставку», - йдеться у спільнія заяві організаторів акції, Незалежної медіа-профспілки та Національної спілки журналістів.
 
 
«Детектор медіа»
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20200
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду