МВС презентувало пам’ятку «Взаємодія міліціонера з медіа» в Національній академії внутрішніх справ

1 Квітня 2013
17861
1 Квітня 2013
13:07

МВС презентувало пам’ятку «Взаємодія міліціонера з медіа» в Національній академії внутрішніх справ

17861
Слухачі Академії першими ознайомилися з пам’яткою. Заняття з особовим складом на тему взаємодії зі ЗМІ проведуть у кожній області
МВС презентувало пам’ятку «Взаємодія міліціонера з медіа» в Національній академії внутрішніх справ

Управлінням зв'язків з громадськістю МВС України вперше презентувало пам'ятку «Взаємодія міліціонера з медіа» серед слухачів магістратури Національної академії внутрішніх справ. Про це йдеться на сайті МВС України.

 

За допомогою пам'ятки, студенти-правоохоронці відповідали на питання: які права та обов'язки у журналіста і міліціонера, як потрібно давати інтерв'ю і чому важливо співпрацювати зі ЗМІ?

 

«Вибір аудиторії не випадковий. Близько ста магістрантів, які отримали пам'ятку "Взаємодія міліціонера з медіа" і прослухали відповідну лекцію - це діючі співробітники різних підрозділів міліції, які вже через два місяці повернуться на місця своєї служби», -йдеться у повідомленні.

 

Заступник начальника управління зв'язків з громадськістю МВС України, ініціатор створення пам'ятки Сергій Бурлаков закликав слухачів сприймати журналіста як посередника, а ЗМІ - інструмент, за допомогою якого міліція має можливість донести інформацію про свою роботу до людей.

 

У пам'ятці враховані побажання журналістів і медіаюристів, разом з якими правоохоронці працюють у рамках програми Адміністрації президента «Відкрита розмова».

 

«Аналіз конфліктних ситуацій свідчить, що більшість непорозумінь з журналістами виникає під час проведення масових акцій, зйомок співробітників ДАІ та патрульної служби, роботи ЗМІ біля та у приміщеннях райвідділів міліції. Тому правові основи нашої взаємодії зі ЗМІ знайшли своє відображення в пам'ятці. Потрібно бути готовим до того, що ми перебуваємо під постійним прицілом відеокамер і громадського контролю, адже вимоги суспільства до людей у формі завжди підвищені», - наголосив Сергій Бурлаков.

 

Керівництво Академії планує розширювати цю роботу і поетапно ввести курс комунікації з громадськістю та ЗМІ для курсантів і слухачів закладу.

 

Розроблена УЗГ МВС пам'ятка буде поширена, в першу чергу, серед співробітників зовнішніх служб міліції: дільничних, працівників патрульної служби та Державтоінспекції, тобто тих, до кого в будь-який момент може звернутися журналіст за роз'ясненнями або допомогою. Крім того, в кожній області проведуть заняття з особовим складом на тему взаємодії зі ЗМІ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 лютого представники МВС презентували сигнальний варіант пам'ятки «Взаємодія міліціонера з медіа» на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17861
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду