detector.media
01.04.2013 13:07
МВС презентувало пам’ятку «Взаємодія міліціонера з медіа» в Національній академії внутрішніх справ
МВС презентувало пам’ятку «Взаємодія міліціонера з медіа» в Національній академії внутрішніх справ
Слухачі Академії першими ознайомилися з пам’яткою. Заняття з особовим складом на тему взаємодії зі ЗМІ проведуть у кожній області

Управлінням зв'язків з громадськістю МВС України вперше презентувало пам'ятку «Взаємодія міліціонера з медіа» серед слухачів магістратури Національної академії внутрішніх справ. Про це йдеться на сайті МВС України.

 

За допомогою пам'ятки, студенти-правоохоронці відповідали на питання: які права та обов'язки у журналіста і міліціонера, як потрібно давати інтерв'ю і чому важливо співпрацювати зі ЗМІ?

 

«Вибір аудиторії не випадковий. Близько ста магістрантів, які отримали пам'ятку "Взаємодія міліціонера з медіа" і прослухали відповідну лекцію - це діючі співробітники різних підрозділів міліції, які вже через два місяці повернуться на місця своєї служби», -йдеться у повідомленні.

 

Заступник начальника управління зв'язків з громадськістю МВС України, ініціатор створення пам'ятки Сергій Бурлаков закликав слухачів сприймати журналіста як посередника, а ЗМІ - інструмент, за допомогою якого міліція має можливість донести інформацію про свою роботу до людей.

 

У пам'ятці враховані побажання журналістів і медіаюристів, разом з якими правоохоронці працюють у рамках програми Адміністрації президента «Відкрита розмова».

 

«Аналіз конфліктних ситуацій свідчить, що більшість непорозумінь з журналістами виникає під час проведення масових акцій, зйомок співробітників ДАІ та патрульної служби, роботи ЗМІ біля та у приміщеннях райвідділів міліції. Тому правові основи нашої взаємодії зі ЗМІ знайшли своє відображення в пам'ятці. Потрібно бути готовим до того, що ми перебуваємо під постійним прицілом відеокамер і громадського контролю, адже вимоги суспільства до людей у формі завжди підвищені», - наголосив Сергій Бурлаков.

 

Керівництво Академії планує розширювати цю роботу і поетапно ввести курс комунікації з громадськістю та ЗМІ для курсантів і слухачів закладу.

 

Розроблена УЗГ МВС пам'ятка буде поширена, в першу чергу, серед співробітників зовнішніх служб міліції: дільничних, працівників патрульної служби та Державтоінспекції, тобто тих, до кого в будь-який момент може звернутися журналіст за роз'ясненнями або допомогою. Крім того, в кожній області проведуть заняття з особовим складом на тему взаємодії зі ЗМІ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 лютого представники МВС презентували сигнальний варіант пам'ятки «Взаємодія міліціонера з медіа» на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY