Програма «5 копійок» із Романом Чайкою, 5 канал, 25 жовтня 2008 року

28 Жовтня 2008
13250
28 Жовтня 2008
11:35

Програма «5 копійок» із Романом Чайкою, 5 канал, 25 жовтня 2008 року

13250
Програма «5 копійок» із Романом Чайкою, 5 канал, 25 жовтня 2008 року
Ведучий: Доброго політичного вечора. Маю для вас дві гарні забави додому. Один мій колега включає новини по телевізору, виключає звук, а на магнітофоні включає п’єсу Леся Подеревлянського, каже, що ось так сприймається. А інший мій колега робить інакше, включає теленовини, виключає в телевізорі звук і включає останній альбом «Апокаліптики». Каже теж підходить. От Президент цього тижня призупинив указ і реанімував Верховну Раду. Вона реанімувалася і все запрацювало в звичному режимі, тобто БЮТ все блокує, Яценюк в себе в кабінеті далі продовжує пити чай, ну, чаї ганяє, решта в буфеті щось ганяють. Хтось щось запихає в систему голосування, різні фантики і вона не працює, а хтось вже нацарапав навіть на своєму кріслі ДМБ 2008. минулого разу «П’ять копійок» показали вам сенсацію, як пан Цушко має стати правою чи лівою рукою Януковича вже на цих виборах. А цього разу ми покажемо іншу сенсацію, хочете побачити вселенський, космічних масштабів майбутнього Прем’єр-міністра України? Ми вам покажемо. 
Сюжет: У ті далекі часи, коли мер столиці Черновецький лишень починав своє мерське правління, він попередив решту громадян країни, що для них він буде і Наполеоном, і Месією в одному флаконі.
Леонід Черновецький: Коли люди голосували за мене, як за мера України.
 Для Леоніда Першого, навіть багатомільйонна столиця зі своїми продажніми гречано-советскими бабушками вже замало.
Леонід Черновецький: При условии, что мы набираем больше десяти процентов на выборах, я буду претендовать на должность Премьер-министра Украины. Я полагаю, что я буду хорошим Премьер-министром и первым народным Премьер-министром.
 Він вже тоді знав, що фактично святий. І, навіть, якщо Київ вщент поруйнують і розпаюють незаконно, то все одно, йому нічого крім ордена Ярослава Мудрого за це не буде, бо неможливо покарати сакральний символ держави.
Леонід Черновецький: Украина имеет несколько символов. Это Президент, Премьер-министр, Глава Верховного Совета и флаг.
 А зі сходинки народного Прем’єра для Леоніда Великого залишиться лишень один крок до царського трону. От така у нього дорожня карта. Ну, і хто тепер буде хіхікати над цією унікальною космічною амбіцією.
Ведучий: Однозначно, розвинений парламентаризм – це красиво, як підтвердила це й тижнева Верховна Рада. До речі, люди там все це дивляться і ставлять дуже жорстко запитання, чим цей весь політичний цикл закінчиться і коли. От саме на це й запитання ми знайдемо сьогодні відповідь. Сьогодні мої гості три учасники і жертви політичної кризи, народні депутати Володимир Стретович. Це «Народна самооборона», тепер треба говорити окремо, правильно?
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Так.
Ведучий: Окремо.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Партія, «Християнсько-демократичний союз».
Ведучий: «Християнсько-демократичний союз». Володимир Яворівський, Блок Юлії Тимошенко. Вітаємо Вас. І ще один учасник політичної кризи – це Михайло Чечетов від «Партії Регіонів».
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: Добрий вечір.
Ведучий: А от з ними зустрінуться люди, які в мистецтві знають значно більше, ніж політики і я разом взяті. Це Генеральний директор цирку «Кобзов». Вітаємо Вас.
Микола Кобзов,Заслужений артист України: Вітаю.
Ведучий: І з Днем народження вітаємо. Дякуємо, що згодилися, ми маємо іменинника сьогодні в студії.
Микола Кобзов,Заслужений артист України: Спасибо.
Ведучий: Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі», він є директором. Вітаємо Вас. А також Сергій Кобліков, він артист клоунського синдикату «Арт-обстріл». Вітаємо Вас. У глядачів запитуємо. Політична криза в Україні – це, на вашу думку. Цирк – дзвоніть першим номером телефону. Трагедія – ваш номер телефону другий. Цікаво буде, як ми переконаємо наших глядачів в ході цієї програми. А Микола Кобзов, цирк «Кобзов» і Микола Стретович розпочинають раунд перший. У вас конституційне право на п’ять копійок, червоні картки в експертів. Думки ми вже будемо бачити від наших гостей. Але я хочу почути як в столичного мешканця, так, як в столичного мешканця, ми щойно Вам показали Прем’єр-міністра майбутнього, правильно, от запитаю у Вас, пане Миколо, хто Вас, столичного міщанина, обманув?
Плакат з залу: «Геть кнопкодавів з Ради!»
Ведучий: Бо я пригадую лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко казав, не обіцяю, а гарантую зняти мера Черновецького. Але якось так не сталося. Так хто ж все-таки Вас обманув?
Плакат з залу: «Політики бояться, вони розуміють, що їх час скінчився. Молодіжна варта»!!!
Ведучий: Давайте Ваших п’ять копійок і Ви починаєте.
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Ну, я скажу свою, как бы, личную позицию, наверное, от себя, своей семьи, дело в том, что меня лично вообще никто не обманывал. На самом деле, так сложилось, что в Украине многие люди не верят в то, что возможно изменить то, что у нас происходит. То есть, если мы дружно поверим, что мы изменим то, что у нас сейчас есть, поверим тем людям, что нас ведут куда-то, оно всё изменится. Проблема не в том, кто б не был бы Премьер-министром, не знаю, Президентом Украины, если ему народ не будет доверять, он ничего не сделает. Если народ не объединится вместе, то, знаете, каждый народ достоин своего правителя.
Ведучий: А в чому народ має об’єднатися, от довкола кого, запропонуйте.
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Во всём, во всём, вот просто верить.
Ведучий: Верить в кого?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: И всё. Верить в правительство, верить в своих…
Ведучий: В кого народу вірити, пане Володимире?
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Я перехоплю ініціативу в мого візаві і скажу, що український народ, як народ християнський віру має. Він має віру в господа нашого, що Бог править, Бог допоможе. Але сьогодні народ дуже чутливо відноситься до того, що відбувається і говорить, що не прийшов ще той з своїм праведним законом, як писав Шевченко: «А діждемося таки». Мова йде про те очікування, що є сьогодні в нашого українського народу. Я тільки розкажу один анекдот. Я в політику прийшов в 94-му році в складний період, коли дострокові вибори були Верховної Ради і президента одночасно. І от тоді будував такий анекдот. От я Вас запитую як директора, скажіть, будь ласка, а от чому Верховна Рада круглої форми, Ви знаєте чи ні?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Ні.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Не знаєте. А я Вам скажу, тому що всі цирки в світі круглої форми. То от з тих пір я відношусь до Верховної Ради, як до своєрідного цирку, там теж є свої виконавці, свої слоноводи, кукловоди.
Ведучий: А я спитаюся, чому британці до свого британського парламенту не мають от такого стосунку, як до цирку?
Микола Кобзов,Заслужений артист України: Я хочу объяснить ещё самое главное, что вера верой, но дело в том, что люди, которые идут впереди, они должны вселять эту веру. Мне просто, как бы, не совсем дали договорить. То есть, наши народні обранці, так скажем, да, наши лидеры, они должны просто давать веру. Иначе люди не будут верить. То есть, как бы, одно без другого жить не может.
Ведучий: А як вони повинні давати віру?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Вера в Бога – это духовная вера. А мы говорим сейчас о том, что все хотят кушать.
Ведучий: Ми зразу маємо, на ці слова чомусь, аж зразу дві червоні картки. Я попрошу мікрофон Михайлу Чечетову, да, пане Володимир.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Нехай він перший.
Ведучий: Тоді мікрофончик, якщо можна Ваш.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Нехай без мікрофону спробує.
Ведучий: Без мікрофону буде дуже голосно і довго. Отже, 30 секунд Ваші, кому червона картка зразу?
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: Уважаемые коллеги, я думаю, что для того, чтобы была вера в людей, сегодня нужно собрать «Майдан». На «Майдан» пригласить тех людей, кто был в 2004-ом году и свято верил в добро и справедливость, и кто поверил Ющенко и Тимошенко. Поставить сцену, на эту сцену должны взойти Тимошенко, Ющенко и те, кто стоял на «Майдане» и обманул людей. И чтобы Ющенко, Тимошенко и все вожди «Майдана» стали на колени и покаялись перед людьми, перед народом за то, что они сделали и навсегда покинули политическую сцену. Вот таким образом мы вернём веру, справедливость и власть.
Ведучий: Зрозуміло. Я просто собі уявляю. Це значить і на «Майдан» має вийти пан Азаров, бо він був на сцені і багато інших, які…
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: І Кінах.
Ведучий: Да, і пан Кінах, і пан Мороз. Тобто, це дивний буде «Майдан» тоді новий.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Але результативний.
Ведучий: Поки Ви отримуєте мікрофон, пане Ігоре, мікрофон буде за другу червону картку, я б хотів, щоб пан Володимир відповів на цю ідею. А Ви готові тепер будете вийти на «Майдан» і пояснювати людям чому не сталося так, як гадалося?
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Ну, я хочу сказати, що тиждень тому чи два на «Майдані» «П’ятого каналу» я сказав своє слово і Ви про це знаєте, мою позицію. Тому треба вибачатися за те, що водії, яких ми вітаємо з завтрашнім професійним святом, тих, що на дорогах і автолюбителів, але водії і керманичі держави з місією покладеною на них, з очікуваннями, які були в листопаді і грудні 2004-го року не виправдали надії.
Ведучий: А що дасть це покаяння? Поверне, поверне…
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Очищення совісті. Ви чуєте, що каже Микола, каже, що треба, щоб були носії цієї віри. А якщо розкаюється і визнає себе винним в цьому, є надія, що виправиться.
Ведучий: Пане Миколо, а от поки що уявімо собі це просто собі якесь не реальне дійство, да, як пан Михайло придумав, покаятися. І що, після цього Ви знову їм повірите і підете голосувати за них?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Я не согласен. Дело в том, что когда поверили, дело в том, что многие просто верили в что-то другое, понимаете там. Кто-то поверил, одни кто-то поверил, другие, то есть, нация на тот момент разделилась, если Вы помните, да.
Ведучий: Так.
Микола Кобзов, Заслужений артист України: И очень серьёзно разделилась. Поэтому мы говорим за общую веру, а не… И не является вера такой, чтобы она была…
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Я допоможу.
Ведучий: Що значить спільна віра?
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Я допоможу. Віра була не в персоналій, а віра була в те, що ситуація зміниться. Адже те, що було до 2004-го року не влаштовувало більшість громадян, ми не такі, яких нас зробили за ті попередні роки.
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Так, так.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Ми хотіли покращення, а це покращення не відбулося.
Ведучий: А я зараз поки що Вам не повірю на слово, тому що, якщо б вона була не персоналізована, то не кричали б на різних майданах одних: «У-ен-ко», а на других «А-у-ко-ич». Червона картка від пана Ігоря. Кому і за що, прошу. 
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: У меня просто случай из своей жизни вот по поводу Британии, западных. На гастролях известный американский комик, я подошёл и говорю: «Хочу пригласить на гастроли, на мастер-класс, пожалуйста, приедьте». Он говорит: «А чего к вам ехать, у вас там такой цирк творится». Вот вам, как бы…
Ведучий: Тобто, за кордоном теж цю ситуацію нашу розглядають, як цирк?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Да, они так думают, что у нас тут просто цирк.
Ведучий: Зрозуміло. Отже, добре. пане Володимире, давайте почнемо з цього, чому політики, які всі є настільки серйозні. Кожного окремо політика, якого я гостював в цій студії, люди є ерудовані, спритні…
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Що Ви робили тут в студії?
Ведучий: Гостював їх.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Зрозуміло, бо я хочу уточнити.
Ведучий: І кожен окремо все добре, а разом зберуться і зразу починається криза і цирк, як кажуть, так.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Ну, я Вам хочу сказати, що революційні події, вони були, дійсно, за духом і за масштабами проведення, не породили нову еліту, бо святе письмо застерігає, не наливайте молоде вино в старі міхи, тому що молоде кисне і міхи лопаються. І от молоде вино, яке вибухнуло під час революції, треба було дати їм розійтися.
Ведучий: Вистоятися.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Що обіцяв Рибачук, пам’ятаєте, що ми будемо по конкурсу брати молодих, перспективних, а нічого не трапилось.
Ведучий: Ви маєте право, зразу говоріть, Ваше право п’яти копійок.
Плакат з залу: «Молодіжна варта»! Молодь за вами спостерігає!»
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Я хочу сказать и поставить всё на свои места.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: То це Вам так здається, що Ви поставите все на свої місця.
Плакат з залу: «Нова вікторина для електорату, назви «З ходу» більше 50 депутатів – отримай мішок гречки! МВарта».
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Дело в том, что нельзя политику, нельзя политику и цирк вообще ровнять. Дело в том, что в цирке все всё понимают, кто за что отвечает, кто кому подчиняется, кто лезет вверх, кто падает вниз и так далее. Поэтому, ну, это не возможно сравнить. Понимаете, мы очень сильно ровняем две таких мощных…
Ведучий: Але очевидно й хто директор цирку.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Але чомусь і з цирку, і з Верховної Ради люди сміються. Значить, це є тією синтезуючою основою, за якою ми й можемо рівняти.
Ведучий: А це добре сміятися над своїми політиками? Вибирати, а потім сміятися?
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Звичайно, звичайно. Як українці не можуть сміятися над самими собою, як ми ще втратимо почуття гумору, то взагалі треба збиратися…
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Извините, дело в том, что вы должны давать веру, а не смех. Мы должны давать смех, мы чуть-чуть путаем, наверное.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Ні, віру повинні давати священнослужителіі святе письмо.
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Нет, веру в то, что всё изменится.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Ну, так ми намагаємося, щоб воно все змінилося.
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Мы говорим за эту веру, а не за духовную веру.
Ведучий: Пане Володимире, Ваша червона картка.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: У мене дуже така м’яка картка, вона не зовсім червона, а така рожева, я так би сказав.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Толерантна.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: До Миколи. Мені дуже сподобалося, коли він сказав, що його ніхто не обманював, не ошукував. В даному випадку йшлося про мера, а не загалом про політиків.
Ведучий: Так.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Через те, пане Миколо, я просто Вами захоплений, Ви дивовижна людина, я радий, що я з Вами знайомий, бо Вас треба було б поставити десь у якийсь футляр і таке інше. Людина, яку не обманув, скажімо, наш Київський мер. Або ж таке ж враження, що Ви просто живете в цирку і на вулицю не виходите.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Ні, він у мандрах, він у мандрах просто, він у мандрах.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: До Володимира Стретовича у мене теж є зауваження таке, що він сказав, що Верховна Рада – цирк. Але тоді, Володю, давай будемо ходити як глядачі, а не як актори до цього.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: А я дресирувальник, наприклад, там.
Ведучий: Пане Миколо, дивіться, от знову таке, якщо Ви на перше запитання що до мера толерантно, як киянин не відповіли, то поясніть, от Ви, як людина, яка дивиться політику по той бік екрану, так?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Так.
Ведучий: От Ви для себе як пояснили, що політична сила, яку представляє Ваш візаві в 2007-му році це була, да, політична сила, яка йшла за Президента. Юрій Луценко, їх лідер, був першим, обличчям п’ятірки, так. 
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Да.
Ведучий: От в 2007-му вони йдуть за Президента, в 2008-му вони йдуть проти Президента. Як Ви собі це пояснили, що сталося?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Я ещё раз объясняю, что у них там ничего вообще никто не поймёт. Они даже сами не понимают, кто куда идёт и кто за кого голосует, понимаете. Поэтому как мы можем разобраться, на самом деле. Мы просто, простой обыкновенный народ, который приглашает людей в цирк и делает так, чтобы отдыхали от этого политического, ну, его можно назвать только не цирком, поверьте, цирк, нельзя сравнивать, ни в коем случае. Это горе, это национальное горе. 
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Я Миколі допоможу. Цирк – це високоякісний продукт, це вершина майстерності.
Ведучий: В якому сенсі зрозуміло.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: На превеликий жаль Верховна Рада не демонструє вершини майстерності політичної.
Ведучий: Скажіть, будь ласка, тоді, як от людині, артисту, так, людині з талантом і освітою, розібратися в тому, що ви в 2007-му році йшли з Президентом, а в 2008-му проти Президента.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: А я поясню, я поясню. Справа в тім, що ми не поодинокі такі, що зчиняють політичне харакірі. Але, нас було 52 відсотки проти 44, так от сьогодні 95 проти, а п’ять залишилось в підтримці. Ми перейшли в число більшості, ми 95 відсотків.
Ведучий: Приймаєте це, це Вам пояснило ситуацію, тепер Ви зрозуміли чому в них так?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Нет, я понимаю, но я понимаю по-своему эту ситуацию. Всё равно, что бы мне не говорили люди по ту сторону, они умеют это рассказывать, они умеют так напутать слова, сказать честно, что вообще, я когда включаю телевизор, я вообще не понимаю, о чём они говорят.
Ведучий: А як Ви розумієте?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: То есть, для меня это очень сложно. Я сейчас объясню. Я думаю, что, да, есть чётко, да, есть Президент. Есть, не знаю, наш любимый Премьер-министр, да, и чётко должно быть подчинение. Когда-то оно было, мы ездили по всем городам Украины и чувствовали характер, как он относятся к тому или иному. То есть, у нас есть письмо на гастроли, мы приходим и говорим: «Мы хотим здесь гастролировать». Они: «Давайте письмо». «Вот у нас всё». «В Киев подписано, едьте в Киев свой и гастролируйте». Сейчас никто ничего не боится, всем всё, на всё стало начхать глубоко и с большой колокольни.
Ведучий: А чому така анархія?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Потому что нет подчинения. Никто никого не боится.
Ведучий: А хто повинен кому підкорюватися?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Должна быть вертикаль власти, обыкновенная.
Ведучий: От, наприклад, «Народна самооборона» мала б підкорюватися Президенту за яким вони йшли чи ні?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: «Народная самооборона»?
Плакат з залу: «Політики, ви все ще тримаєте нас за лохів? Тоді самі за себе стійте на Майдані».
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Нет, у них есть лидер, они должны подчинятся своему лидеру. Если они шли…
Ведучий: Лідер міліціонером працює головним, він не має часу.
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Ну, а что ж тогда…
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: І немає права керувати.
Ведучий: І немає права керувати, бо він Міністр.
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Правильно. Но значит, всё равно должна быть вертикаль власти. Она всё равно должна быть. В цирке есть директор, есть зам, есть администраторы, есть артисты, есть дрессировщики.
Ведучий: Ви чому розвалили вертикаль влади, питається пан Микола?
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Я п’ять копійок, я п’ять копійок кинув, я хочу пояснити пану Миколі і телеглядачам, що взагалі держава розвалилась, держава, як механізм здійснення управлінських функцій. І занадто лібералізована, тому що у нас тоді було багато нарікань, що у нас дуже жорстока держава, адміністративна, так званий кучмізм. А потім подих свободи зіграв з нами злий жарт, ми вдихнули кисневу подушку і ці легені нас розперло, нас розвалило, тому що не було кому стримати це все. Але є мірило дій держави, це закон.
Ведучий: Але якщо ми будемо лише…
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: На превеликий жаль закон залишився лишень бажанням.
Ведучий: Якщо ми будемо знати хто винуватий, так, в тому що розвалив вертикаль державної влади, так, нам від цього легше стане?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Нет, это абсолютно.
Ведучий: Тобто, Ви не цікавитесь тим, хто винуватий?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Не надо этим вообще интересоваться. Вы знаете, мы копаемся в грязном белье зачем-то. Мы почему-то не смотрим как сделать так, чтобы стало лучше, мы смотрим на тех… Ну, хорошо, нашли кто виноват, дальше что? А как изменить не нашли?
Ведучий: А як змінити? От Ви політтехнолог, Ви радник, сидите в штабі «Народної самооборони» і кажете, їм: «Вам найперше, що треба зробити, от такий реальний крок». Прошу, скажіть його.
Плакат з залу: «Незнание (народа) – сила. Оруэм».  
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Нужен хороший, мощный лидер и всё. Пока одного не будет лидера хорошего.
Плакат з залу: «Кожному українцю «віра без дії ніщо». Біблія».
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Вот когда Кучма уходил, он сказал: «Вы ещё обо мне вспомните». Понимаете, очень часто…
Ведучий: Чому немає лідера?
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Ви знаєте, чисто слов’янська традиція, що без царя-батюшки ми не обійдемося.
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Да.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Я переконаний, що нам треба змінити свідомість, щоб люди голосували не за персоналії, а голосували за ідеологію, якою ми хочемо бачити країну. І програма діяльності політичної сили повинна опиратися на дії, що вона буде робити, а не хто її буде виконувати. Коли прийде ця команда, коли буде взаємна відповідальність у цій команді, вона буде робити, а лідери, бачите, не виправдали, і все падає.
Ведучий: Пане Миколо, Ви йдете на вибори, коли Ви йдете на вибори, Ви читаєте програми всіх?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Да, конечно.
Ведучий: Ви читаєте, так? І голосуєте за програми?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Я, наверное, читаю тех, какой мне лидер нравится больше.
Ведучий: Так Ви все-таки за лідерів голосуєте?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Конечно.
Ведучий: За лідерів?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Конечно, за лидера.
Ведучий: Так виявилось, що лідери, за яких Ви голосуєте, не лідери, я за Вашими словами говорю.
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Ещё раз объясняю. Должен быть мощный лидер среди лидеров, понимаете. То есть, туда все проходят лидеры.
Ведучий: Тобто, між Віктор, Юля і Віктор має бути хтось крутіший?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Конечно. Обязательно и должны подчиняться.
Ведучий: А як це визначити хто з них крутіший?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Ну, они должны уважать народ, прежде всего. Чем больше будет уважения к народу, тем быстрее будет лидерство.
Ведучий: В цьому трикутнику, одним словом хто поважає народ?
Микола Кобзов,Заслужений артист України: Никто.
Ведучий: От з цього трикутника, Віктор, Юля Володимирівна, Віктор?
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Я думаю, що на першому місці у них стоїть його особисте.
Микола Кобзов,Заслужений артист України: Да.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: А потім громадське.
Ведучий: Зрозуміло. Це початок лишень дискусії, якою жваво ми зібрали червоні картки і тепер експерти скажуть з чим були незгодні слухаючи думки двох сторін, парламентської і артистичної. Слово експертам. З чим незгоден був Володимир Яворівський?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Я ще раз кажу, тут не було чогось такого, з чим можна було б радикально не згоджуватися, тому що обидва диспутанти були дуже обережними в своїх висловлюваннях.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Та ми ж починали…
Ведучий: А що вони бояться щось, чи що?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Не знаю, не знаю, їм видніше. Але я ще раз хочу повторити, мені страшенно симпатизує ця така мила наївність пана Миколи. Я єдине, що з чим би не зголосився, ну, не опускайте так низько цирк і не прирівнюйте його до Верховної Ради. Бо для мене Верховна Рада якщо і є цирком, то тією частиною, як вона там у Вас називається, зоо-частина там, да, чи тваринна, як Ви її там називаєте, так. І тому подібне. Ну, а до Володимира у мене одна, ми з ним приятелі і однодумці майже у всьому, єдине, що не потрібно нам дивитися на Верховну Раду, як на цирк, тому що в іншому випадку давай туди будемо, Володю, ходити просто як глядачі, а не будемо тоді учасниками.
Ведучий: Зрозуміло. Пан Михайло тепер зауваження, крім червоної картки, яку дали, з чим були незгодні слухаючи аргументи сторін. 
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: Ну, поскольку не был дан чёткий ответ на поставленный Вами вопрос.
Ведучий: Чому?
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: Всё-таки как выходить из кризиса, я хочу свою точку зрения сказать. Для того, чтобы дать ответ, надо нам всем вернуться в Девятое мая 1945-го года. Почему мы выиграли войну, три составляющих, единство власти, единство власти и народа, и вере народа в свою власть.
Ведучий: А ми це хто?
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: Сегодня нет ни единства власти, ни единства власти и народа, ни, самое главное, веры народа во власть. Вера б возвратилась, ещё раз говорю, если бы Ющенко и Тимошенко став на колени на Майдане, покаялись и навсегда ушли с политической сцены. Так вот, для того, чтобы вернуть веру народа во власть, для того, чтобы вернуть единство, единство народа, это, прежде всего, должно быть единство власти. На сегодняшний день нет главной составляющей, нет единства власти.
Ведучий: Ваші думки будуть в наступному раунді.
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: А раз власть не способна объединится, то такая власть народу не нужна, она должна навсегда уйти с политической сцены и не позорить страну.
Ведучий: Пане Михайле, рухаємося вправо. Тепер Сергій має можливість. Він був найуважнішим.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Самий уважний.
Ведучий: З чим незгодні слухаючи. Прошу, мікрофон.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Я не согласен с тем, что, я не согласен с тем, чтобы зрители, народ, смотрел Государственную Думу и с…
Ведучий: У нас Верховна Рада.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да, с Верховной Рады и с них смеялся. Мне кажется, это ни к чему хорошему не приведёт, если там будут…
Ведучий: Чому?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Потому что если там будут сидеть одни клоуны, то такое государство не будут в серьёз никто воспринимать. И, мне кажется, дела не будут идти.
Ведучий: А Ви дивитесь на наших депутатів, як на клоунів? От Ви особисто?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Ну, когда я смотрю, когда я смотрю, мне смешно. Мне смешно, когда они дерутся, мне смешно, когда блокируют Думу. Я считаю, что это не нормально, так нельзя делать. Политики должны быть серьёзны и конкретно народ вести куда-то.
Ведучий: Це було зауваження на аргументи.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Ну, так нельзя. Да, это моё мнение.
Ведучий: Пане Ігорю, з чим Ви були незгодні слухаючи аргументи сторін?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Ну, я думаю, что всё-таки, всё-таки не за лидером надо идти, а, действительно, как сказали, за такой идеей. Идеей и то, что народ больше поверит в идею, мне так кажется. Потому что у нас как и номер, ты приходишь, даёшь идею. «У меня есть идея, давайте сделаем так». «О давайте». И начинают подхватывать, подхватывать. И эта идея вырастает в номер, в шоу, в программу мировую.
Ведучий: А хто вирішує остаточно, що ця ідея має жити чи її треба поховати?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Ну, у нас, в принципе, все.
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Надо честно говорить.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Честно…
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Редсовет.
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Та какой там редсовет.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Ну, есть у нас там два-три человека основных, которые, как бы, решают. Но всё равно все мы решаем. 
Ведучий: Президент, Прем’єр-міністр і лидер оппозиции, так, троє.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Да, все втроём. Я, кстати, и предлагаю, всем объединится и сделать правильное решение.
Ведучий: Фантастично, вони все-таки номери роблять, значить вони домовляються. Наші троє не можуть домовитися. Такі були зауваження експертів. Я зараз хотів би для нашої аудиторії, чиї думки ми бачили запропонувати варіант проголосувати, у вас є карточки. Червона карточка, це якщо ви вважаєте, що «Народна самооборона», яку презентує сьогодні пан Володимир, червона карточка, що вони під конем, в от цій всій ситуації з політичною кризою. Зелена – це значить, що вони на коні, тобто, вони рухаються правильно. Прошу проголосувати. Я не дивлюся, ви покажете своїми карточками пану Володимиру як от Ви переконали.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: І я не дивлюся.
Ведучий: Тоді я мушу подивитися. Зараз ми будемо розуміти чому не переконали. Чому Ви вважаєте, що «Народна самооборона» рухається не на коні, от я хочу почути Ваші думки.
Гість в студії: На мою думку, «Народна самооборона» рухається не на коні, тому що вона постійно змінюю свою позицію. Коли вона була в команді «Нашої України – Народної самооборони» при Президенті, то вона мала одну, один хід думок і вони були разом в команді. Коли ж її стало вигідніше бути разом з «Батьківщиною», вони змінили полеміку.
Ведучий: Зрозуміло. Є люди, які дали зелену карточку? Тобто, вважають, що Ви на коні рухаєтесь в цій кризі. Давайте почуємо чому. 
Гість в студії: Я вважаю, що «Народна самооборона» - це і є народна самооборона. Вона не має якихось певних відхилень, це самодостатня сила. Я особисто довіряю Юрію Луценку. І вважаю, що Юрій Луценко, це той лідер, який може, дійсно, повести країну.
Ведучий: Це те, про що говорив пан Микола, так. Зрозуміло. Це початок нашої дискусії, де ми шукаємо відповідь…
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Коментар, а коментар можна коротенький?
Ведучий: Ви хочете одною реплікою, прошу?
Володимир Стретович, народний депутат, ««НУ-НС»: Да, одною реплікою. Колись у Верховній Раді виступав такий депутат Іван Салій, який сказав правильні речі: «Тільки дурень не змінює своєї позиції». А потім додав: «До речі, я її ніколи не міняв».
Ведучий: Зрозуміло.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Так що вибачте, не дурні і позиція може змінюватися.  
Ведучий: До речі, з підслуханого. «Що ви більше любите, Новий рік чи нові вибори?» «Вибори». «А чому?» «А вони частіше бувають». Реклама, панове. 
 (Реклама).
Ведучий: Щоб у рідній Вітчизні стати пророком і героєм треба зробити три кроки: громадянська позиція, громадянська відвага і громадянська панахида. «П’ять копійок» повернулися до вас і хочемо вам нагадати, що якщо починається виборча кампанія, то книга народної мудрості політиками збагачується швидше, ніж письменниками та артистами. Зокрема, свіжі перли від старих героїв.
Сюжет: Перевибори нагадують показ мод і калейдоскоп ідей. Саме на виборах можна зблиснути новим гаслом та глибоким інтелектом. А за цими параметрами в Україні лідеру, Віктору Януковичу просто немає рівних. Він легко відрізняє «Артемівське ігристе» від якогось Гулака-Артемовського, він завжди влучно використає рядок із класики.
Віктор Янукович: Я не пам’ятаю ці слова, хто це сказав, що завжди перемагає красота. Хто це сказав ці слова? Достоєвський, да?
Голос із залу: Краса врятує світ.
Віктор Янукович: Краса врятує світ.
 А коли лідер сублімує гроші олігарха Ахметова на страусові туфлі, то це вже поезія.
Віктор Янукович: Я хотел бы о некоторых из них сейчас сказать, это поэтесса Анна Ахметова… Это поэтесса Анна Ахметова… Ахметова.
 Тепер одеситам Янукович вирішив замість поетеси запропонувати письменника.
Віктор Янукович: Я хочу привести эту фразу одного из героев Бебеля. Если хотите что-нибудь наблюдать из жизни, то зайдите к нам во двор, есть с чего посмеяться.
 Був собі колись начальник преслужби Генпрокуратури Олексій Бебель і жив німецький соціал-демократ Август Бебель. А от письменник одесит Ісаак Бабель – це все-таки щось інше, як кажуть не кабель и не кобель. Лідер Федорович, як справжній каліфорнійський професор одразу сам собі знайшов пояснення проколів в гуманітарній освіті.
Віктор Янукович: Мы не в театрах учились. Мы учились управлять производством.
 І справді, не в театрах вони навчалися і в консерваторіях не обідали, їхня місія вища, вони просто лідери.
Ведучий: Саме на лідерах чи на іншому варіанті ми зупинилися. Чим і коли завершиться весь цей політичний цирк в країні ми дізнаємося в наступному раунді. А в глядачів запитуємо, для Вас політична криза, за якою ви дивитеся з телевізора, вона нагадує цирк – дзвоніть першим номером телефону, це трагедію Вам нагадує, дзвоніть другим номером телефону. А от дискусію продовжить Михайло Чечетов, народний депутат «Партії Регіонів» і артист театру пластичної комедії «Мімірічі» Ігор Іващенко. Раунд другий. Якщо не за лідерів, я тут бачив думку від наших гостей: «Політики, ви дальше нас тримаєте за лохів?» Ваших п’ять копійок і дайте відповідь на це запитання, яке я бачив від гостей в студії. Ваших п’ять копійок, прошу починати. Ви вважаєте, що політики і далі тримають простих людей за лохів?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Ну, я так не считаю, но, думаю, что, понимаете, они должны верить и…
Ведучий: Хто?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Люди. И то что рассказывают, они каждое слово слушают и думают, да, сегодня сказали так, значит так должно быть. А завтра так, опять должно быть так. Поэтому двоякая такая.
Ведучий: Подивіться, у нас вся політика перетворилася на, реальна політика в Україні – це є набір фраз, так.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Да.
Ведучий: Один політик відреагував на те, що сказав минулого дня політик, а той відреагував на заяву політика. Тобто, є набір слів і коли така ланцюгова реакція, Ви кожен раз вірите в слова сказані, а ці слова є протилежним до іншого. Ваш рецепт для простих людей.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Ну, это как понимаете, давайте пойдём сюда. Все взяли и пришли сюда. Теперь давайте сюда пойдём. И получается, что люди, они идут за лидером, они ему верят, получается…
Ведучий: За Вашою схемою получається, що не політики клоуни, а люди клоуни, ходять, як барани, туди, потім пішли туди. Це ж комедія. 
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Комедия.
Ведучий: Хороший номер, Ви б його затвердили, правильно?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Да, комедия, правильно.
Ведучий: Так що ж у нас виходить, все-таки клоуни люди?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Клоуны обстоятельства, в которых людей ставят.
Ведучий: Пане Михайле, Ви неймовірно мовчазні. Хто все-таки клоуни, люди чи політики? От подивіться, ми заплуталися, після першого раунду все стало зовсім інакше.
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: Народ источник и носитель власти по Конституции.
Ведучий: Це по Конституції.
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: Народ всегда прав.
Ведучий: Ні.
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: И политики не должны боятся народа.
Ведучий: Німецький народ в 30-их роках вибрав Гітлера, а виявилось, що неправі.
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: И политики не должны боятся народа. И поэтому, на сегодняшний день, когда практически власть не способна решать главные задачи консолидации общества и объединения, поскольку она сама прогнила, изгнила изнутри. Она сама сегодня превратилась в две альтернативные силы, которые воюют друг с другом. То, в данной ситуации власть должен, народ должен взять власть в свои руки и на выборах…
Ведучий: Бунт.
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: И на выборах, демократичным путём взять своими руками бюллетень, бросить в урну и таким образом одних политиков отправить на политическую свалку, как политический мусор, а другим политикам, с кем он связывает перспективы развития государства дать кредит доверия, дать власть.
Ведучий: От Ви є лідер, Ви об’єднуєте аудиторію, подивіться, Ви об’єднали практично всіх. Три червоні картки, пан Михайле. Прошу, з чим не згодні?
Плакат з залу: «Вірити потрібно в святе, а не в політиків!!! Від політиків потрібно вимагати обіцяне!»
Микола Кобзов,Заслужений артист України:Я не согласен и с той стороны и с этой стороны, дело в том, что народ может быть, когда-то был таким, сейчас уже никто никуда не идёт, никто ни в кого не верит. И я не знаю даже, когда это будет. Это вера нужна, она нужна, действительно, если верить в хорошего лидера, который поведёт. Как бы, скажем так, я являюсь частью стада, всё это стадо должно идти за чем-то, понимаете. Мы должны идти за кем-то. Что касается, политики не должны бояться народа, вообще-то, это народ не должен бояться политиков.
Ведучий: Так хто у нас кого боїться?
Микола Кобзов,Заслужений артист України: Потому что, как понять. Политики, по-моему, вообще никого не бояться, ни народа, ни законов, ничего.
Ведучий: Зрозуміло.
Микола Кобзов,Заслужений артист України: Поэтому тут такое дело. 
Ведучий: Прошу, давайте ми зразу зберемо червоні картки.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Хорошо, если они пришли сюда, а здесь ничего нет, вот они пришли за ним, а здесь ничего нет. Ну, пошли туда. Сюда пришли, а здесь тоже ничего нет.
Ведучий: І що?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Вот они и будут ходить.
Ведучий: І що далі будуть ходити?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: А как, если кто-то ведёт тогда будут идти.
Ведучий: Людина стала раз на граблі, раз шишка є, другий раз стала на граблі, а третій раз вона обійде це.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Значит, надо что-то менять.
Ведучий: Що, граблі?
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Міняти хоча б що-небудь.
Ведучий: Ваша червона картка.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Я просто захоплений представниками українського циркового мистецтва. Це, справді, унікальні люди своєю якоюсь чистотою, наївністю. У мене немає до них жодних претензій. Я підняв карточку заради колеги Михайла. Я хочу просто сказати про те, що, люди добрі, нас же ж зараз слухають ось і ці і хто нас дивиться. Ну, чесно кажучи сьогодні вся влада, вся абсолютно пробрехалася від початку до кінця. На «Майдані» говорили, що бандити будуть сидіти в тюрмах, а бандити сидять сьогодні при владі, сидять сьогодні в Парламенті. Михайле, ще одна найбільша брехня, яку Ви зараз тут несете, це те, що Ви хочете втягнути Україну у нові вибори.
Ведучий: Пане Володимире, давайте ми зразу і ще Вашого тезки. А Ви кому червону картку дали?
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Я відгукнувся на слова Михайла, який сказав, що влада кругом і скрізь прогнила.
Ведучий: Правду сказав, пан Михайло?
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Але хочу сказати, що, пане Михайло, що і Ви влада. Не забувайте про те, що ми всі влада і треба відповідати за базар, як каже дехто. Тому, якщо Ви маєте сьогодні більшість на сході у владах, виконкомах, меріях, там теж немає порядку. Значить система, криза носить системний характер і треба її вирішувати в інший спосіб. Але ця криза сьогодні насувається ще страшніша і чи доцільно закликати до виборів, що нам конче сьогодні змінити. На кого зміните, вибачте?
Ведучий: Маєте право відреагувати, на червоні картки, так.
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: Даже если согласиться с высказанным тем, что оппозиция это тоже власть, хотя там функции другие.
Ведучий: Ні, Ви місцеву владу маєте теж.
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: Функции надзора, функции контроля и так далее. То мы не боимся, коль все признали, что власть прогнила, что власть коррупционна. Говорить подождите, а кто, может быть, вот эти молодые ребята придут, придут новые политические силы. 
Ведучий: Не прийдуть, вони за законом не можуть.
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: У нас, у нас, у нас есть много политических партий, много молодых политиков, которые могут на смену…
Ведучий: Мої маленькі п’ять копійок, я маю право, пане Михайле.
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: На смену власти придёт новая генерация политиков.
Ведучий: Панове, ви не прийдете в політику.
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: И люди не боятся. 
Ведучий: За Законом «Про вибори»…
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: Мы не боимся, «Партия Регионов» не боится.
Ведучий: Ви можете вступити тільки через партію, у нас партійні вибори. Якщо ви не члени партії, забудьте про свою владу.
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: «Партия Регионов»…
Ведучий: Я правий?
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: «Партия Регионов» не боится пройти такое тестирование, да. Не боится пройти тестирование. Если нам народ недоверие, значит мы сойдём с политической арены.
Ведучий: Ваших п’ять копійок вже потрапили, Ігор, а Ви подивіться з іншого боку. Подивіться, коли ми говорили про довіру, про те, що ми не туди ходимо і завжди розчаровуємося. От сценарій я Вам запропоную, як артисту. Як краще зробити в нашій країні, от, наприклад, щоб увесь цей цирк зупинився, то зробити так, призначити довічним Прем’єром, наприклад, Юлію Тимошенко при по-життєвому Президенті. Або навпаки, зробити довічним Прем’єр-міністром Януковича при до життєвих повноваженнях Президента. От виберіть з цих двох сценаріїв кращий.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Вот я хочу сказать, вот кто-то знает наш театр вообще? Видите, никто не знает. А уже сменился ни один Президент.
Микола Кобзов,Заслужений артист України: Я знаю, я знаю.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: А мы всё достойно представляем Украину за рубежом и у нас этих призов.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Так ви ж говоріть, що ви за кордоном, як же вас можна знати?
Ведучий: Ні, ні, і тут так само.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Мы представляем.
Ведучий: Ігор, але з моїх сценаріїв, подивіться. Тобто, Ви показали, що ми знаємо краще політиків в лице, ніж артистів своїх, як презентують нашу країну. Але це одна сторона медалі. Друга, щоб лідери, у нас трикутник, знаєте, Віктор, Юля, Віктор. Як краще зробити з моїх двох сценаріїв, я Вам два запропонував. Янукович весь час Прем’єр-міністр, до кінця життя, Президент так само. Або Юлія Тимошенко весь час Прем’єр-міністр і нічого, все спокійно.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Я конечно, против такой идеи, я ещё раз говорю, что мне нравится это идея, если есть идея, будит ли это Тимошенко либо будет ещё кто-то, не важно кто принесёт хорошую идею, затем мне кажется, что…
Ведучий: А ці лідери, про яких ми зараз згадували, вони можуть принести свіжу ідею, за якою Ви підете?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Может быть, произойдёт такое, что кто-то совершенно новый её может принести и это будет, мне кажется, даже какой-то поворот.
Ведучий: Пане Михайле, реагуйте, Вашого лідера?
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: Абсолютно согласен, ведь ключевой тезис был высказан в конце. Что, может быть, появится новая генерация политиков, новые политические партии, которые могут войти в альянс с «Партией Регионов» в новом Парламенте и мы поведём страну к светлому будущему.
Ведучий: А чому Ви? Може Ви підете тоді у відставку, а прийде нова генерація, Ви ж про це почали свою фразу?
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Тобто, вони лишаються, а молодші хай замість інших приходять.
Ведучий: Як Ви хочете, щоб вони взяли молодих чи щоб вони відійшли?
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: Мы смело идём на это тестирование, на выборы. Если нам народ не доверит, мы сойдём с политической арены.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Вот, собственно и ответ.
Ведучий: Вірите? Все, в черговий раз Ігор повірив.
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: И мы этого не боимся.
Ведучий: От червона картка, то червона картка, але ж по одній у нас червоній картці. Ваша червона картка.
Микола Кобзов,Заслужений артист України: Хочу объяснить, мне, как бы, будут выборы, не будут, дело не в этом. Но если будут выборы, то всё равно, никто никого никуда не пустит. Всё равно, как были эти люди, которые сидят сейчас в народных депутатах, может быть, десять каких-то людей, которых мы ещё не знаем, понимаете. Но они ничего не изменят, кардинального ничего не изменится, не изменится никогда ничего. По поводу Игоря…
Ведучий: Ваш рецепт.
Микола Кобзов,Заслужений артист України: Что?
Ведучий: Ваш рецепт тоді, якщо нічого не зміниться?
Микола Кобзов,Заслужений артист України: Сейчас, одну секундочку. По поводу Игоря. Игорь, я думаю, что Полунина знают многие, хотя он россиянин, потому что он очень часто работает на больших концертах, поэтому я думаю, что здесь нужно стремиться делать грандиозные шоу, понимаешь. И в Украине, на самом деле, да.
Ведучий: Це вже була цехова така рекомендація. Так я все-таки хочу Ігорю, щоб Ви тепер відреагували і сказали, так на Вашу думку, як правильно мають зробити учасники політичної кризи і це не першої, у них криза кожного року, тільки інша.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Я предлагаю…
Ведучий: Піти всім в відставку чи як, як Ви пропонуєте? 
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Я предлагаю, всем объединится.
Ведучий: Довкола кого?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Может быть, ещё взять, действительно, совершенно из вне каких-то интересных людей и сделать одну идею, зачем…
Ведучий: Яка це має бути ідея? Без агітації.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Это должно быть как в нашем шоу, что люди встали и стали всем аплодировать.
Ведучий: А Ви готові запропонувати таку ідею, щоб люди встали і почали аплодувати, а не розділили людей, що одні аплодують, а інші вас не люблять?
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: У нас в названии написана одна идея, объединение и консолидация страны и нации.
Ведучий: В назвах багато речей писалося, а от на практиці.
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: Всё. Поэтому кто против, давайте проголосуем кто против этой идеи? Если эта идея будет реализована, наверное, никаких проблем в стране не будет. Мы на этом стояли, и будем стоять, мы будем убеждать тех, кто против этой идеи. 
Ведучий: Дивіться, от людина пише: «В Верховній Раді порядним був лише Вакарчук». От моє запитання буде, спочатку, щоб Ви дали версію. Дивіться, всі політичні сили брали артистів, робили їх народними депутатами.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Да.
Ведучий: Руслана була, пішла, Вакарчук був, пішов. Деякі артисти залишились, наприклад їхні артисти нікуди не пішли. Так от чого одні повністю йдуть, а другі залишаються, от з вашим братом артистом, як так в політиці?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Я думаю, что это пиар.
Плакат з залу: «У Верховній Раді порядним був лише Вакарчук!!!»
Ведучий: Піар для кого? Для політиків, це піар для політиків, що в них є артисти чи це піар для артиста, що він депутат?
Плакат з залу: «Юля – Президент України!!!»
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: И так, и так. Я думаю, что это обоюдный пиар, потому что, настоящий артист должен быть артистом.
Ведучий: А люди краще будуть голосувати за партію, яка візьме артистів впізнаваних?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Конечно, конечно.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Особливо, якщо вони ілюзіоністи.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Не важно.
Ведучий: Я пам’ятаю Вашу червону картку, але по одній у нас в цьому раунді. Я хочу у Вас запитатися, чому ваші артисти залишилися, у вашому списку, а от, наприклад, в їх блоці в свій час пішли?
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: Вы знаете, когда человек ставит на кон свою карьеру, на кон ради страны, то это, это вызывает уважение, допустим. Поэтому в частности господина Вакарчука, «Партия Регионов» то же самое, в данной ситуации она не видит другой развязки, чем сложить мандаты и уйти с Парламента, через выборы.
Ведучий: Так Ви готові скласти мандати?
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: Мы через выборы.
Ведучий: А зараз, скласти просто.
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: Через выборы.
Ведучий: Так, як БЮТ колись.
Михайло Чечетов,народний депутат, «Партія Регіонів»: Через выборы. Поэтому, мы ж не боимся, раз мы идём на выборы, значит, мы говорим, что мандаты складываем и мы идем на выборы, на тестирование. 
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Коротку репліку. Я просто хочу, щоб не ображали «Партію Регіонів», я хочу за неї вступитися, у неї, Романе, немає жодного артиста, в них, якщо хочете, немає жодного інтелігента. Тому що у комітет культури, з питань культури, який я очолюю, не могли дати нікого. Дали одну культурну людину це Богословську, Ви вчора рівень її культури чули.
Ведучий: А яку б Ви пораду дали «Партії Регіонів», от коли вони зараз з цієї кризи мають, от їм особисто? Одним словом просто, бо у нас час вичерпався. Щоб Ви їм порадили, щоб вийти з політичної кризи, конкретно цій політичній силі.
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Конкретно предлагаю хорошую идею за которую я, как бы…
Ведучий: Придумати ідею?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Да.
Ведучий: Ви вже думаєте. А зараз як раз час експертам сказати з чим були ще не згодні слухаючи аргументи сторін. Слово експертам. Пане Миколо, тепер Ваші всі незгоди решта, крім тієї червоної карти.
Микола Кобзов,Заслужений артист України: Да. Дело в том, что, первое, артисты, я думаю, уходят, потому что они, когда приходят в Верховную Раду, они думают, что они могут что-то изменить. То есть, когда проходит какое-то время, этого не происходит, понимают, что всё настолько там, ну, всё вот так, понимаете, что не один, ни два, не десять человек там ничего не изменят. Изменит только какая-то система или кардинальные перевыборы. Знаете, все, кто, был в Верховной Раде, не имеют права выдвигать себя на народного депутата.
Ведучий: Ви в це вірите?
Микола Кобзов,Заслужений артист України: Я думаю, да. Я думаю, что…
Ведучий: Ви вірите, що наш політичний клас готовий йти на пенсію?
Микола Кобзов,Заслужений артист України: Нет, нет, нет, нет. Я имею в виду, что такое должно так быть, но они такого не сделают, никогда в жизни, да Вы что. Господи, нет, никто такого не сделает. 
Ведучий: Зрозуміло.
Микола Кобзов,Заслужений артист України: Но я говорю о том, что если что-то менять, то нужно менять именно так. Что касается артистов в целом, на самом деле, артисты очень порядочные люди, не важно артист цирка он или артист театра, или артист эстрады. Они душой и сердцем хотят изменить что-то. Но как же с вами можно изменить?
Ведучий: Це риторичне питання. Прошу. Тепер Ваші зауваження, Ви були, знову ж таки найуважнішим.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да, да, самий уважний.
Ведучий: Прошу.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Я считаю, что каждый должен знать своё место. Если артист рождён артистом, он должен быть артистом до конца. Точно так и политик, если ты политик, то должен идти до конца.
Ведучий: По життєво, тобто, до смерті?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да, да, да. Да.
Ведучий: А потім передати в спадок дітям.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да, в наследство.
Ведучий: І це єдине Ваше зауваження було до аргументів?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да. Мне кажется, что если ты артист, то ты должен быть артистом и, то есть, если ты, допустим, я знаю, что я могу что-то изменить в политике, тогда я туда пойду, а если я не знаю что там сделать, зачем мне туда идти, и зачем мне там что-то делать.
Ведучий: Тоді чого вони йдуть туди, а потім звідти виходять?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Потому что, наверное, они не знают, что делать.
Ведучий: Політики знають, що робити?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Я думаю, знают, но, я думаю так, если они знают, что делать, то они просто должны убедить народ, чтобы он им поверил и тогда всё будет нормально.
Ведучий: От Ви нам зараз в наступному раунді розкажете, як можна ще переконати наш народ в щось повірити.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да.
Ведучий: Ваші зауваження на аргументи сторін?
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Мій колега, пан Михайло і його політична сила педалює вибори, як засіб розв’язання нинішньої ситуації. А він на підсвідомому рівні проколовся, він сказав: «Может придут новые молодые люди». От це слово може і відповідає ситуації, вони не прийдуть, тому що якби він був переконаний, що вони прийдуть, він би сказав ствердно, що прийдуть нові молоді люди. А їх просто немає ще в політикумі і в вашій політичній силі, і в інших. Де новий менеджмент, хто буде думати інакше, хто змінить стереотипи, якими розвивалася Україна до цього. Їх немає. Тому навіщо кликати бурю, коли нічого не можна зробити. Все залишиться. Легше домовитись, як кажуть, на якісь ідеї. Виписати пункт правил, що ми будемо робити в цьому Парламенті, в цій Верховній Раді, і що не будемо робити, оскільки це роз’єднує. І працювати всім спільно. І тоді, повірте, що народ повернеться інакше до Верховної Ради і до наших політичних сил.
Ведучий: Пане Володимире, а Ви з чим були незгодні?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Ну, я дуже радий і симпатизую двом справді митцям, які демонструють якусь от ту милу, прекрасну марновірність і віру в якісь там ще, значить, ідеали і тому подібне. Я захоплений, справді.
Ведучий: А Ви вже втратили віру, так?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Частина, частина нашого народу є вже саме такою?
Ведучий: Ви теж митець, Ви письменник і Голова спілки письменників.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Так, так, так, так.
Ведучий: Ви втратили віру, так, на відміну?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Через те ми з одного клану. Я що до Михайла. Михайле, ну, справді, трагедія України сьогодні в тому, що забрехалися виключно всі. Я сказав про Ющенка, я сказав, Ви обіцяли, що наше життя стане на багато кращим уже завтра, і Ви знаєте, що воно стало набагато гіршим. Ми потонули в брехні і лукавстві. І сьогодні найбільше Ваше лукавство, Ви сьогодні, розуміючи, який гряде, колосальна економічна криза, Ви знаєте, що ніхто новий до Парламенту не прийде. Прийдуть ті ж самі і з тими ж самими болячками. Нащо Ви провокуєте сьогодні втягнути Україну у вибори, які можуть тривати десь аж до, аж до літа наступного року. 
Ведучий: Вони виконують указ Президента.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Да. Я не розумію звідки ця любов утворилась. До речі, Романе, я хочу привітати сьогодні українських виборців, утворилася нова коаліція, вже абсолютно реальна. Це президентська частина «Нашої України» і «Партія Регіонів», і десь трішки прилеглий до них Литвин. Фактично, сьогодні є, вступайте, створюйте цю коаліцію і не морочте голову народові. І, будь ласка, робіть, беріть відповідальність на себе, ми не проти цього.
Ведучий: Зрозуміло. А тепер є можливість вам відреагувати однією фразою і ми будемо.
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: Одною фразою.
Ведучий: Так.
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: Но если мой коллега Владимир Яворивский признал, что во власти одни брехуны, так пусть народ возьмёт метёлку и метёлкой как мусор всех этих брехунов к чёртовой матери выметет даже.
Ведучий: Ви не боїтеся мітли особисто?
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: Мы не боимся.
Ведучий: Ви особисто?
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: Мы не боимся. Не боимся ни я, ни наша партия не боится. И потом, и потом на смену этим брехунам, пусть народ через своё чистилище заведёт новых политиков.
Ведучий: Зрозуміло. Пане Михайле, от дивіться, зараз люди мають червону і зелену картку. Якщо пан Михайло, який представляє «Партію Регіонів» вас переконав в тому, що їх партія є на коні і виходить з цієї політичної кризи – зелена картка. Червона, якщо вважаєте, що під конем. Прошу голосувати. Я не зрозумів. Що ні одної зеленої картки немає? Вас не переконав пан Михайло? Він запропонував найкращий варіант. Я хочу, щоб зааргументували. Послухаємо думки, чому вас не переконав пан Михайло, він запропонував вимести, власне владу ту, якій не довіряють. Отже, хто, ну, прошу. Слухаємо, пане Михайло.
Гість в студії: Ну, особисто я вважаю, що у нас така ситуація склалася, коли не можливо щось нове придумати, тому що і, навіть якщо всіх взяти мітелку та всіх брехунів відібрати, то немає того, хто б прийшов. Тобто, ви були праві з приводу того, що ніхто новий, нового молодого покоління не прийде. А чому не переконав, тому що я вважаю, ідея дуже гарна, але справа в тому, що чи дадуть інші реалізувати цю ідею. Я вважаю, що інші блоки, це і Тимошенко, і інші…
Ведучий: Але є нарешті зелена картка, ми маємо таки зелену картку. Я хочу почути, отже, на коні кажете «Партія Регіонів»,тоді кажіть.
Гість в студії: Верховна Рада є не що інше, як закритий клуб мільйонерів і мільярдерів. Вони про людське око начебто сваряться, насправді ж ворон ворону ока не виклюне. Там давно їхні діти переженилися регіоналів із комуністами, комуністів з «Нашою Україною». Всі вони вже родичі між собою. Це все уже закритий клуб мільярдерів.
Ведучий: Зрозуміло. Отже, ось в чому ви всі не можете переконати людину, яка вже бачила багато різних влад в нашій країні і не одну державу.
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: Так что, пусть остаётся так, как есть.
Ведучий: А ми зараз, от в наступному раунді знайдемо сценарій.
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: Вот мне интересно, тогда пусть остаётся так как есть, будем гнить дальше. Да вы ж молодёжь, вы должны требовать перемен, брать метёлку и гнать эту владу.
Ведучий: Пане Михайле, мусимо втекти на рекламу, я Вам хочу сказати…
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: А вы, а вы как старые пенсионеры, так сказать, ждёте пока начнёте киснуть. Я не понимаю. 
Ведучий: Пан Михайло вступив в безпосередній демократичний контакт з представниками демосу.
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: Или это не та молодёжь, или не понятно что это.
Ведучий: Не зрозуміло, да.
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: И это будущее страны.
Ведучий: Правило демократії дуже просте, лишень після того, як станеш недоторканним депутатом, можна натовкти мармизу іншому недоторканному. Реклама, панове.
 (Реклама).
Ведучий: Є чутки, що чутки про майбутній обвал гривні просто чутки. «П’ять копійок» повернулися до вас. І ми власне запитуємо в наших телеглядачів політична криза в Україні, це на вашу думку цирк – дзвоніть першим номером телефону. Це трагедія – другим номером телефону. Зараз ми дізнаємося які там результати по ходу розмови. Але перед тим я вам розкажу, що їх можна не лишень мітлою, як пропонує пан Михайло, а можна значно радикальніше, ну, так, під самі помідори. І ця людина в нас є, яка готова обрізати по самі помідори. Про неї розкажемо. 
Сюжет: Найпотрібнішому чоловіку України Володимиру Литвину в словесних баталіях та суперечках просто немає рівних, його слово не просто коле чи ріже, воно відрізає по самі помідори.
Володимир Литвин: Я хочу наголосити одному чоловікові, що кричить, Ви володієте істиною, як євнух гаремом. А тепер далі по суті.
 Для невтаємничених нагадаємо, що євнухи, то такі охоронці середньовічних VIP-борделів, яких про всяк випадок кастрували. Порада політикам проста, перш, ніж вступати в суперечку із самим Литвином, уважно огляньте та обмацайте себе нижче пояса. Якщо все на місті, то можете спробувати посперечатися навіть з паном Литвином, який колись усім цим гаремом також керував.
Ведучий: А це називається тяглість історії, як ви вже розумієте. Володимир Яворівський від Блоку Юлії Тимошенко, Сергій Кобліков, артист клоунського синдикату «Арт-обстріл», проведе зараз обстріл і ми врешті в результаті цього обстрілу зрозуміємо чим це все може закінчитися в раунді третьому. Перше, ніж ми доберемося до ключового запитання, я хочу до Вас. От Ви прийшли після тяжких гастролей, після робочого дня, включили телевізор і зрозуміли, що там міняється сюжет, так. Спочатку Блок Юлії Тимошенко виступив за відновлення парламентаризму, так, вимагав відновлення Парламенту, скасування Указу. Указ скасовано, Блок Юлії Тимошенко зайшов в Парламент і його заблокував. Ви для себе зрозуміли чому так є, спочатку вимагають, щоб був Парламент, щоб було де працювати, а потім блокують. От що робить Блок Юлії Тимошенко зараз, під час цієї кризи, на Вашу думку? 
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Даже не знаю, что сказать.
Ведучий: Ну, Ви собі як це пояснили?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Для меня, для меня это просто не понятно, почему так происходит. Наверное, есть какие-то причины, чтобы так делать.
Ведучий: Ну, які? От Ви для себе пояснюєте, які причини?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Ну, для них это не выгодно, наверное, чтобы…
Ведучий: Не вигідно що? Щоб були вибори?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да, не выгодны выборы.
Ведучий: Чому?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Ну, может быть, тогда их не выберут и выберут других людей.
Ведучий: Бояться мітли про яку говорив пан Чечетов?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да, может быть, по этому, да.
Ведучий: Ви боїтеся виборів, тому Ви це все і блокуєте.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Да, це все…
Ведучий: Так люди розуміють, я Вам от…
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Романе, я хотів Вам зробити зауваження. Вашу передачу треба було перейменувати в результаті цієї кризи великої «П’ять копійок» це вже не «П’ять копійок», це вже «Три копійки». Але, але пішли далі. Я все-таки наполягаю, от на, мені здається, що все-таки тема вигулялася сьогодні найголовніша, у цій нашій сьогодні розмові такій вже строкатій, дещо нервовій і таке інше, що найбільше зло, яке сьогодні є для українського суспільства – це страшна брехня політиків. Це і багаті, які мали поділитися з бідними, але багаті стали в кілька разів багатші, той же самий Ахметов вже сьогодні друга людина, фактично, в Європі за рівнем свого багатства.
Ведучий: Зараз криза, може трошки опуститься.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Да. Це те саме, що влада буде моральною, а влада стала ще більш аморальнішою, більш аморальною, ніж, яка б сьогодні крутила от так Україною ці чвари і тому подібне, просто на просто не було.
Ведучий: Добре, Ви пояснили причину. Так чим це все закінчиться? От Ваш варіант, Ви тут намалюйте, а я послухаю і тоді…
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Зараз, Романе, якщо Ви назвали…
Ведучий: Чим це закінчиться?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Якщо Ви все-таки наполягаєте на тому, що це цирк, я вважаю, що це трагіцирк.
Плакат з залу: «Як немає молоді? А ваші внуки? Чи вони теж безнадійні?»
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Бо цирк це прикрасне мистецтво, з якого людина виходить очищена, з добрим настроєм, цей настрій носить в собі. Від Верховної Ради…
Ведучий: Але бувають і трагічні різні речі, так?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Да, від Верховної Ради цього немає. Через це трагіцирк, я б сказав. Чим це закінчиться?
Ведучий: Чим це закінчиться?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Я вважаю так, що цирк обанкротився, якщо Ви вважаєте, що це цирк.
Плакат з залу: «Стипендія студентів не дозволяє купити місце в парламенті!»
Ведучий: Парламентаризм обанкротився?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: У нього вже, фактично, да. І Ющенко його, фактично, вирішив вже добити до кінця. Але Він ще раз підтвердив, що і Секретаріат Президента – це ще більший цирк, тому що він видав указ про його…
Ведучий: І чим це все закінчиться, а то Ви лише розставляєте акценти?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Про його розпуск, а після цього бере і повертає його назад.
Ведучий: Добре. Чим це все закінчиться, в результаті цього?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Це закінчиться для України дуже нормально, де закінчиться в період президентських виборів і тоді все стане на свої місця.
Ведучий: Президентські вибори?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: А вибори в які нас утягують, ці вибори не дадуть абсолютно Україні нічого корисного.
Ведучий: Це закінчиться перевиборами Президента.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да, я считаю, что…
Ведучий: Про це говорить Блок Юлії Тимошенко. Ви вважаєте, що так воно і буде в кінець?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да.
Ведучий: Може держава в результаті раніше впаде, ніж влада впаде?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Нет, нет.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Не впаде, якщо вистояли, якщо вистоять кризу, то все буде нормально.
Ведучий: А якщо не вистоять кризу?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Вистоять.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Выстоят.
Ведучий: А чому у Вас така віра? От дивіться, довіри до політиків немає, а у Вас віра, що вистоїмо. Хто вистоїть?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Ну, потому что…
Ведучий: Ви артисти вистоїте?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да, а куда деваться?
Ведучий: Пан Ахметов вистоїть, я вірю, Пінчук вистоїть, я Вам чесно скажу, я вірю, що вони вистоять. А от ви не вистоїте.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Выстоим.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Вистоять, вистоять.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Выстоим.
Ведучий: Чому?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Потому что всякое было и выстаивали.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Не розповідайте чому, ми знаємо чому.
Ведучий: Добре. Дві червоні картки зразу, давайте вислухаємо їх. Прошу. Кому червона картка?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Дело в том… Та, наверное, я так просто скажу. Первое, что я не хотел бы ещё раз, чтобы называли цирком либо Верховную Раду Украины, либо Секретариат. Потому что цирк, как Вы сказали, это великое искусство, а мы говорим, что это не искусство вообще. Что касается выстоим, на самом деле выстоим, потому что цирк это вечное искусство и оно живо при любой, при войне, при царе, при революции. Цирк – это вообще, это…
Ведучий: Так Ви кажете, що будуть дуже погані часи і Ви все одно вистоїте. Погані будуть часи?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Нам всё равно, Вы не поняли, цирку абсолютно всё равно, он выстоит при любой власти, при любой ситуации.
Ведучий: Давайте ми передамо ще одну картку пану Михайлу, я ж економлю Ваш час. Тільки не тікайте, Вас ніхто не побачить.
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: Нет, я даю ответы на плакатах. «Молодые есть в СПУ». Согласен. «Молодь прагне керувати державою». Согласен. Через выборы. Согласен. Отойдите. «Молодь – майбутнє, дайте молоді дорогу». Согласен.
Плакат з залу: «Молодые есть в СПУ!»
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: Через выборы, согласен.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Відштовхнув молодого і каже, дайте їм дорогу.
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: «Політики бояться, бо знають, що їх час скінчився. Молодіжна варта». Согласен, да, абсолютно. Поэтому вот ответ, вот ответ на то, о чём мы спорим. Молодёжь сказала, есть такие ребята, которые готовы прийти через выборы, взять нас в свои руки и обеспечить будущее государства.  
Ведучий: Зрозуміло.
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: Спасибо, да, я спасибо тем плакатам сказал.
Ведучий: От скажіть, пане Сергій…
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: Спасибо. Это показывает всем политикам, что…
Ведучий: Пане Михайле, регламент, так. Отже, скажіть, будь ласка, Ви хочете виборів, от зараз мають бути дочасні вибори, їх правда зараз зупинили, там указ скасували, але Ви хочете зараз перевиборів?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Ну, если честно, я думаю, что, как я так понял по всем трансляциям телевиденья, с этим мировым кризисом, наверное, не очень было бы сейчас выгодно эти выборы.
Ведучий: А що Ви тоді скажете от пану Михайлу, він Вас закликає ідіть на вибори, маєте шанс працювати демократичним режимом, вибрати одних, інших покарати? А Ви кажете, та, ні, не вигідно. Це Вас, напевно БЮТ так переконав своїми аргументами?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Наверное.
Ведучий: Так?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да. Ну, судя по тому, что банки не выдают кредиты, не выдают деньги, то…
Ведучий: То всі банки належать БЮТ, чи що?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Наверное, наверное, не выгодно. Нет. Наверное, не выгодно делать выборы, потому что финансовый кризис, может быть.
Ведучий: Банки і право обирати. Тобто, Ви кажете, якщо банки не можуть мені повернути там, видати кредит або повернути там депозит, то краще я відмовлюся від демократії.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Ну, да. Ну, конечно.
Ведучий: І це настрій такий є в народі?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Нет, это моё мнение.
Ведучий: А Ви як думаєте, в народі є такий настрій?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Может быть.
Ведучий: Так, чекайте…
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Ну, від цих виборів… Романе, Романе…
Ведучий: Якщо в нас відмовляються вже від демократичної форми, то для чого ми декларуємо, що ми демократію будуємо, ще й парламентську?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Романе, я з Вами абсолютно не згоден, бо Ви вже прив’язуєте демократію до виборів. Ці вибори, демократія біля них і не ночувала. Ми знаємо чому ці вибори відбуваються. Через те, що, фактично Президент з його волі розвалив існуючу коаліцію, яка могла б до сьогодні існувати, працювати, приймати закони на користь України. Він це розвалив, тепер він оголосив ці вибори. У нашого Президента просто Юлі боязнь, я це називаю, що готовий піти на все, тільки щоб зупинити Юлю Тимошенко. Ось і вся відповідь на всі питання.
Ведучий: Дивіться, Ви повірили цьому сценарію?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Проста і елементарна.
Ведучий: От це сценарій, все пов’язано з тим, що хтось боїться Юлії Володимирівни Тимошенко, от тільки через це все в цьому трикутнику Янукович, Тимошенко, Ющенко, все-таки є, так. Чотири роки ми дивимося війну всіх проти всіх.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да.
Ведучий: Подивіться, вони вже були всі і при владі, і знов в опозиції, знов при владі, знов в опозиції, так, весь час розвалюється. Ваш сценарій, який Ви запропонуєте? Ми в трикутнику бермудському, у нас адрон ний колайдер, Віктор, Юля, Віктор. Ваш сценарій виходу від персональної кризи лідерів.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: То есть, что, что…
Ведучий: Щоб Ви їм сказали, що їм зробити?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Что им делать, да?
Ведучий: Так. Тим лідерам, які весь час один одного бояться і… Ну? Це серйозне запитання.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Я даже не знаю, что ответить, да.
Плакат з залу: «Бермудський трикутник України Ющенко, Тимошенко, Янукович».
Ведучий: Ну, Ви б що запропонували?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Ну, дело в том, что я согласен с… Как зовут? Владимир, да?
Ведучий: Так с паном Володимиром.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Я согласен.
Ведучий: В чому згодні?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: То есть, Юлю боятся, да.
Ведучий: Ну, добре, а що робити?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: А що робити? Она сама всё сделает.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Викачати яйце, колись викачували яйце.
Ведучий: А Ви не боїтеся, що вона все зробить, якщо безконтрольна буде? Ви кажете, вона все зробить, Ви не боїтеся, що вона Вам таке зробить?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Нет.
Ведучий: Ні, а чому Ви не боїтеся?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Ну, потому что не боюсь. Я верю.
Ведучий: А чому?..
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Потому что я верю.
Ведучий: Дивіться, Ваших п’ять копійок, я нагадую все-таки, що ми маємо на це право.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Так.
Ведучий: А от чому у нас одні політиків бояться, а інших не бояться? Я боюся всіх політиків, чим довше працюю в цій програмі, тим більше боюсь.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Я може пояснити своє бачення, чому бояться, чому бояться Юлю Тимошенко. Її так, з одного боку бояться олігархи, тому що вони прекрасно знають, що хто-хто, а Юля Тимошенко, мені так принаймні здається, її вистачить політичної волі і рішучості все-таки притиснути їх і змусити платити податки і платити податки до кінця. 
Ведучий: А я зразу запропоную. А Ви не боїтеся, що це може бути варіант, сценарій такий собі Владимир Владимирович Тимошенко? Ну, як в сусідній Росії.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: А мне Путин нравится.
Ведучий: Вам подобається диктатура?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Конечно.
Ведучий: Артистам подобається диктатура.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: И если, и если, у нас здесь будет так же как и там, я буду очень, очень доволен.
Ведучий: Диктатура? Ви підтримуєте диктатуру?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да.
Ведучий: Диктаторське правління?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да.
Ведучий: Ви нас ведете до диктатури?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Ні, вибачте. Ну, я, мені просто, ну, я просто дуже симпатизую цим молодим людям.
Ведучий: Чому? Сергію подобається диктатура.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Ні, він мав на увазі не це.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Нет, нет, я сказал, что…
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Він мав на увазі не це, він говорив про те… 
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Не это я имел в виду.
Ведучий: А що?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Він говорив про те, що все-таки потрібна, сьогодні потрібна, насправді, сильна політична хвиля для лідера, який має Україну витягнути з цього болота.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да, конечно, это правда.
Ведучий: Сергію, а можна, зараз будуть червоні картки, а можна зробити сильного лідера, який не приведе до авторитарної моделі?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Ну, конечно можно. Если он будет говорить и весь народ будет…
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: І президії, і парламент.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да.
Ведучий: А якому лідеру повірить весь народ після всього, що сталося?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Я думаю…
Ведучий: Ви його бачите?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Вот кому, нет, вот кому…
Ведучий: А Ви його бачите?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: кому поверит, пока нет.
Ведучий: Не бачите.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Я допоможу йому, Романе.
Ведучий: Юлія Тимошенко, теж не є лідер, правильно?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Який перестане говорити, а почне щось робити нарешті, щось конкретне. І тоді ця недовіра буде зламана.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да, это правильно. Тут нужно на деле доказывать всё.
Ведучий: Дивіться, є дві червоні картки. Прошу.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Я кинув цю червону картку молоді особі, Сергію, який сказав, що мне нравиться диктатура.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Нет, не диктатура.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Шановні друзі…
Ведучий: Ні, він міцну руку каже, міцна рука.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Ні, ні, ні. Так, але міцна рука, щоб вона не зайшла за ту межу, де зупиниться право і закон, ви ще просто не знаєте, що таке диктатура. І Ви не жили в цих умовах, і дай Боже Вам не жити ніколи. Тому ніколи не проносьте те, що Вам подобається диктатура, в ось такий спосіб. Просто порядку немає, розумієте. І друга репліка, каже, вибори, вибори, вслухайтесь в слово ви-бо-ри. Це буде, дійсно, без вибору обирати немає з кого, та ж сама еліта, ті смі особистості, та сама ситуація.
Ведучий: Є ще червона картка від Миколи, так. А от Ви розумієте, що у Вас вибору не буде, Ви з цим погоджуєтеся чи Ви все-таки бачите, що я щось маю, що вибрати?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Нет, я не вижу кого.
Ведучий: Не бачите?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Нет.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Романе, я одну маленьку репліку.
Ведучий: А давайте ми послухаємо червону картку.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Я Володимиру просто хочу єдине попросити, давайте, я закликаю, не вживати слово еліта. В Україні немає ніякої еліти, є кілька справді чесних, порядних особистостей, такі, як Гриценко там.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: І вони називають себе елітою.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: А решта, то політична челядь.
Ведучий: Ваша червона картка кому?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: В данной ситуации я поддержу просто коллегу о том, что ему нравится…
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Ви себе теж не відносите…
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Ні, я сказав, що є одинаки.
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Ему нравится в России управленческая, ну, как бы, вертикаль власти, потому что там, мы ездим на гастроли часто, мы видим, как относится к цирку. Там четыре миллиона выделяется долларов, четыре миллиона долларов на проведение циркового фестиваля. Их там 38 цирковых фестивалей. Понимаете? И мы там не ощущаем…
Ведучий: Але ніхто з колунів не може показати пародію на Путіна.
Микола Кобзов, Заслужений артист України: И мы там, нет, нет, самое главное, мы там никогда не ощущали, семь цирков украинских гастролирует и никто ни разу нас не приходил проверять почему здесь украинские цирки. Понимаете?
Ведучий: Але можна хіба, очевидна відповідь, не може клоун, там де Вам подобається, так, зробити пародію на Путіна.
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Почему не может, может?
Ведучий: Тому що не буде клоуном, він не буде потім клоуном.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Кто, почему?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Почему?
Ведучий: Ви вважаєте, що може?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да, артисту всё можно делать. Шуты королю эти давали.
Ведучий: А політику, а політику?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Нет, политики, политики должны быть серьёзными людьми.
Ведучий: От дивіться, ми за останні чотири роки ламали… А от коли Ви дивитеся, коли політики справді так відстоюють свої програмні цілі чи ідеї, чи ще щось, бо Вам так кажуть, принаймні, і вони починають рукоприкладствувати. От у польському парламенті ми не кричимо, що там парламентаризм впав, б’ються ще я як має бути там. А в нас б’ються і всі кажуть зразу погано, що б’ються. Може добре, що вони б’ються? Ну, Вам подобаються бійки?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Нет, нет, это не правильно драться.
Ведучий: А що їм тоді робити?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Романе, не мучте, не мучте талановитого чоловіка, який…
Ведучий: Добре. Сергій, от дивіться, кожен з них вчепився за свою програмну ціль, за свого лідера.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Да, да.
Ведучий: От що Ви їм порекомендуєте робити дальше битися і доказувати що вони таки праві?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Нет, нужно доказать, нужно доказать.
Ведучий: Яким чином.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Нужно доказать словами и объяснить понятно.
Ведучий: Так словами вже п’ять років пояснюють.
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Значить не пояснюють, если не понятно.
Ведучий: Не вміють вони пояснювати. Ваші слова розійшлися з ділом, я так правильно зрозумів?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Романе, у мене є коротеньке питання до Вас. Ми говорили щойно про Литвина, там, значить про євнухів. Якщо людина очолювала, якщо людина очолювала цей, значить, гарем, так, тобто, це найголовніший євнух, тобто, в нього відрізано геть усе, це правда чи ні?
Ведучий: Ну, я не знаю, бачите, от ми весь час тут, не маємо часу свічку поносити по парламенту. Подивіться, от скажіть, будь ласка, як, от Ви, на годинку Вас закриють з Юлією Тимошенко в кімнаті. А потім Вас на годинку закриють з Юлією Тимошенко. Не подумайте нічого поганого. Вам треба за годину придумати от реальну ідею після якої криза розсмоктується політична. І Вам треба. Що Ви скажете, одним словом просто, буквально одним, бо це наш час.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Я відразу скажу, від Юлії Тимошенко, на сьогоднішній момент…
Ведучий: Що? Політичної?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Для того, щоб цю кризу, ми від неї нічого не, вона запропонувала все, навіть скласти повноваження Прем’єр-міністра заради того, щоб подолати кризу і не йти на вибори. 
Ведучий: А Ви що б її порадили, щоб криза припинилася ця політична?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Через те краще треба було б закритися з Ющенком, з Януковичем, от там можна вирішувати.
Ведучий: Якісь еротичні сценарії, Ви б що все-таки?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Я думаю, что если бы я был политиком, то я бы что-то тогда придумал.
Ведучий: А зараз у Вас немає?
Сергій Кобліков, артист клоунського жанру синдикату «Арт-обстріл»: Нет, конечно.
Ведучий: Може є ідея у наших глядачів. Панове, це як раз ми проговорили чим закінчиться криза. Скажемо так, не найстрашніші нам сценарії намалювали. А ми запитували в телеглядачів, політична криза – це цирк чи трагедія, на їхню думку. І як я отримаю зараз результати власне інтерактивного голосування і ви прокоментуєте їх. А зараз я попрошу проголосувати так. Зараз буде перед голосуванням можливість експертам висловити незгоди на аргументи сторін, тому їм слово. Отже, у Вас мікрофон, пане Миколо, з чим були незгодні, от коли ми почали цю дискусію. Чим закінчиться конкретно ця вся?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Закончится одним, народ будет ходить в цирк, смеяться, улыбаться, набираться энергии.
Ведучий: А політикою, що не будуть цікавитися?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Политика будет заниматься своим делом брудним, як кажуть у нас. Будут тягаться туда-сюда. Я думаю, рано или поздно это всё закончится.
Ведучий: Чим?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Единственное, что очень плохо, что без, без народа. Поэтому это, наверное, будет дольше, чем кажется. Потому что народ устал, на самом деле народ устал.
Ведучий: Без народу це все закінчиться?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Конечно. Он просто…
Ведучий: Вони між собою все поділять?
Микола Кобзов, Заслужений артист України: Он просто будет в ожидании, в ожидании чуда, но чудо придёт, поверьте мне, в это надо просто верить. А что касается в целом, ещё раз, это трагедия, это не цирк. Цирк, идите в цирк, посмотрите, что такое цирк, это профессионалы, это красота, это молодость, это просто искусство величайшей величины. Это восьмое чудо света.
Ведучий: Зрозуміло. До речі, ми зараз все-таки дізнаємося результат інтерактивного голосування.
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: До речі, Миколо, ми приготували прекрасний закон «Про цирк».
Ведучий: А поки що з чим Ви були незгодні, пане Володимир?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Абсолютно окремий закон разом з вашими професіоналами.
Ведучий: Почитаєте, почитаєте, потім розкажете про цей закон. А Ви були незгодні слухаючи ці аргументи сторін, які?
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Ну, мені здається, що дуже багато персоніфікацій було хто кого боїться, хто що повинен зробити. А ми в глибину не пішли що треба зробити для того, щоб цього не трапилося. І, я думаю, що тут швидше те, що було в першому раунді звучало. А скажіть, будь ласка, хто думає про людей, про виборців взагалі, тільки весь час під час роботи, а не тільки під час виборів. Бо зараз риторика вся говорить, що хай люди виберуть, хай люди зроблять. Але чому ми не думаємо про них, що вони страдають разом з усією країною зараз і під час кризи. Тому я ще раз підкреслюю, що вибори без вибору в кризовий час для країни є абсолютно катастрофічним явищем, що може нам принести згубні наслідки. Тому виборів сьогодні не потрібно. 
Ведучий: Пан Михайло вважає зовсім інакше, зараз він скаже, все скаже.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: А я хочу сказати, ні, я завершу. Коли це закінчиться? Я думаю, що дуже швидко.
Ведучий: Чим?
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: І воно закінчиться в оптимальний спосіб, що носії влади, якими є депутати, представники домовляться в Верховній Раді і сформують необхідні інструменти. 
Ведучий: Механізми. Зрозуміло.
Володимир Стретович, народний депутат, «НУ-НС»: Для того, щоб ми вийшли з кризи.
Ведучий: Пане Михайле, Ваш час висловити тепер незгоди на аргументи сторін. Бачите, ми добралися до різних поглядів.
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: Вы знаете, я по доброму завидую нашему, нашему дружественному российскому народу, что у них во главе страны стоят два, действительно, государственных мужа, которые, отбросив корпоративный, партийный, личный интерес плечом к плечу, рука об руку работают на государство, на российский народ и народ за это им платит рейтингом 70-80 процентов. Разве можно представить в России…
Ведучий: А в Садама Хусейна був 96.
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: Чтобы Медведев Президент назвал Премьера Путина зрадником, предателем. А Премьер Путин в качестве алыверды назвал Президента сумасшедшим или неадекватным.
Ведучий: Вірю, от Прем’єр може, Президент ні.
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: Разве можно, что, разве можно представить, что в России, что в России Президент Медведев заберёт самолёт у Премьера Путина и сорвёт официальный визит. Нет.
Ведучий: А в Польщі можуть, а в Польщі можуть.
Михайло Чечетов, народний депутат, «Партія Регіонів»: А у нас это цирк, а у нас это цирк. Поэтому цирк должен быть в цирке, а вот такие клоуны на уровне страны не должны быть, они должны уйти. И чем раньше эта власть уйдёт и придёт новая генерация политиков, тем лучше для странные будет.
Ведучий: Зрозуміло. А тепер я хочу Вам, нарешті сказати, я вже знаю інтерактивні результати опитувань, нам ще дзвонять, але станом на цю секунду політична криза в Україні – це цирк, вважають 66 відсотків, як дивилися нашу програмі і слухали. А трагедією називають лишень 33-34 зараз відсотки телеглядачів. От що Ви скажете, коли люди вважають цю політику цирком?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Я, конечно, хочу поддержать, что цирк всё-таки это профессиональный, профессиональное искусство. Нельзя сравнивать это потому что цирк, это ассоциация у людей, это клоуны, что-то, веселье, смех. Это только это может быть. 
Ведучий: А чим закінчиться ця криза? От Ви слухали ці аргументи, чим закінчиться, прошу? 
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: А я, вот моё личное мнение, что кто принесёт из любой этого треугольника идею и за этой идеей, мне кажется, народ пойдёт.
Ведучий: Лишень з цього трикутника, Ви не чекаєте ідею з поза межею інших?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Это было бы просто супер.
Ведучий: Але не бачите їх?
Ігор Іващенко, артист театру пластичної комедії «Мімірічі»: Ну, хотелось бы.
Ведучий: Хотілось, але ще не бачите. От такі були аргументи. А тепер я попрошу знову ж таки проголосувати. Подивіться, Блок Юлії Тимошенко зараз, який презентував Володимир Яворівський. Вони з цієї кризи виходять на коні, зелена карточка, червона карточка під конем. Прошу проголосуйте. А що, решта не вирішили на коні БЮТ чи під конем? Дуже дивовижна і цікава ситуація, коли одночасно і під конем, і на коні, Такого джигіта, як Володимир Яворівський, щоб відразу і там, і там, я ще не бачив. Прошу, аргументуйте.
Гість в студії: Я хочу сказати, що є речі, які раціонально казав пан Володимир. Але, з іншого боку половина – це, як мінімум, не щиро, як на мене. Ну, перше, це те, що вибори…
Ведучий: А що не щиро?
Гість в студії: Що вибори не потрібні. Вибори потрібні, тому що зараз ми скажемо ні цим політикам, які уже нам набридли своїми обличчями на телеекранах. І є можливість…
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Прийдуть ті ж самі, причому зліші і згадайте гроші, які потратять на вибори.
Гість в студії: А хто знає, а чому Ви гадаєте, що вони прийдуть?
Володимир Яворівський, народний депутат, БЮТ: Як Ви цього не розумієте?
Гість в студії: А можливо, прийдуть менші, маленькі партії, не парламентські. Це перший варіант. Ну, добре, наприклад, тут все 50 на 50, тому я й так показав.
Ведучий: А хто думає, що на коні?
Гість в студії: Але й інші, з якими я кардинально не погоджуюся.
Ведучий: Хто вважає, що БЮТ на коні. Ми почуємо ось цього молодого чоловіка, який вважає, що на коні БЮТ, я це уявляю, все заблокував і на коні.
Гість в студії: На мою думку, Блок Юлії Тимошенко перебуває на коні, тому що, по-перше, сама Юлія Тимошенко є Прем’єр-міністром, більшість місць в Кабінеті Міністрів займають представники цього блоку. І тому вони бояться цих перевиборів, тому що перевибори, то є шанс прийти до влади тієї політичної сили…
Ведучий: Зрозуміло. Панове, такі думки були. До речі, тут є гарна рекомендація перечитати Вебера і Парсонса. Для непосвячених, пошукайте, це цікаво буде. 
Плакат з залу: «Перечитайте Вебера і Парсонса».
Ведучий: Таким ми малювалися в нашій розмові артистам і політикам, майбутнє цієї кризи, яка нам світить. До речі, цікава новина. Після того, як Глава секретаріату Президента Віктор Балога спростував повідомлення про свою відставку в магазини столиці покупці повернули 23 тисячі пляшок шампанського. До нових зустрічей. Всім дякую.  
Стенограма надана компанією Sourcer.
 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Sourcer
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13250
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду