Помер власник Kyiv Post Аднан Ківан

Помер власник Kyiv Post Аднан Ківан

28 Жовтня 2024
3966
28 Жовтня 2024
11:10

Помер власник Kyiv Post Аднан Ківан

3966
Про смерть власника повідомила компанія KADORR Group, причини та обставини смерті не повідомляються.
Помер власник Kyiv Post Аднан Ківан
Помер власник Kyiv Post Аднан Ківан

У понеділок, 28 жовтня, пішов із життя засновник корпорації KADORR Group та арабський інвестор Аднан Ківан. Він, зокрема, володів англомовним медіа  Kyiv Post, журналісти якого звинувачували Ківана в прагненні зруйнувати незалежність видання.

Відповідну інформацію «Детектору медіа» підтвердила головна редакторка одеського видання «УСІ» Тетяна Милимко.

Тетяна Милимко повідомила, що Аднан Ківан помер в Одесі.

«Він дуже любив Одесу і Україну і лишався тут до останнього. Ми чули про хворобу, але, звісно, з делікатності ми не оголошували це і не задавали зайвих питань з приводу здоров'я. Це сталося сьогодні вночі, я так розумію, але подробиць поки не знаю.

Він допомагав армії і освіту розвивав, просто багато чого не афішував. Я на власні очі бачила, як він дбав про безпеку житлових комплексів (KADORR Group. — “ДМ”) і прагнув, щоб усе було добре.

Коли було прийняте рішення щодо телеканалу (з 1 вересня 2024 року припинив мовлення одеський 7 канал, який належав Ківану. — “ДМ”), я розуміла, що для нього підтримка журналістів була більше благодійністю. Коли казали, що він інвестор і є якісь замовні статті, у нас взагалі нічого такого не було. Ми робили свою справу так, як ми бачимо, як ми хочемо, без яких-небудь вказівок.

Ми продовжуємо працювати, у нас зараз вже інші умови, ми більше шукаємо гранти, редакційна політика зараз під моїм керівництвом», — розповіла головна редакторка одеського видання «УСІ». 

Про смерть Ківана також ідеться в повідомленні KADORR Group у фейсбуку.

«З молитвою на вустах ми проводжаємо його, адже він не розділяв людей, а об'єднував та вірив, що на все є воля Бога. Надійною опорою, вірною підтримкою та найвищою цінністю для Аднана Ківана була його сім'я», — йдеться в повідомленні корпорації.

Бізнесмен народився в 1962 році, йому мало виповнитися 62 роки 30 листопада.

Аднан Ківан входив до списку «100 найбагатших українців» та до п'ятірки найбільших рантьє. У 2021 році, за даними Forbes, його статки становили 240 млн доларів.

Родині Ківана належить понад 40 житлових комплексів в Одесі та Києві.

Також бізнесмен був власником компанії «Зерно Агро», видання Kyiv Post та одеського 7 каналу.

За кошт Ківана побудували Арабський культурний центр Одеси та Східний культурний центр.

 В Аднана Ківана залишилися дружина, троє дітей та онуки.

Нагадаємо, 8 листопада 2021 року власник Kyiv Post Аднан Ківан повідомив про тимчасове призупинення роботи редакції через перезавантаження медіа

Працівники Kyiv Post у день заяви Ківана втратили доступ до сайту та фейсбук-сторінки видання. Тим часом з’явилось повідомлення, яке журналістка видання Анна Миронюк назвала заявою редакції: в ньому йшлося про звільнення всієї команди Kyiv Post. 

Редакторка фічерів Kyiv Post Тамара Істоміна розповіла «Детектору медіа», що конфлікт між колективом та власником видання загострився після анонсу запуску українськомовної версії, про яку команда дізналася з новин. Очолити Kyiv Post українською мала Олена Ротарі, колишня шефредакторка одеського 7 каналу, що також належить Ківану. Однак журналісти виступили проти її призначення в обхід редакції. 

Під керівництвом Дарини Шевченко звільнена редакція запустила нове медіа The Kyiv Independent.

Генеральним директором Kyiv Post став Люк Шеньє, який уже очолював видання у 2016–2018 роках.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3966
Читайте також
31.08.2024 21:12
Ірина Семенюта
«Детектор медіа»
2 465
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду