У США покажуть стрічку «Будинок "Слово". Нескінчений роман»

У США покажуть стрічку «Будинок "Слово". Нескінчений роман»

16 Вересня 2024
333
16 Вересня 2024
17:12

У США покажуть стрічку «Будинок "Слово". Нескінчений роман»

333
Ексклюзивні покази відбудуться у Чикаго та Філадельфії 18 та 19 вересня відповідно.
У США покажуть стрічку «Будинок "Слово". Нескінчений роман»
У США покажуть стрічку «Будинок "Слово". Нескінчений роман»

У США 18-19 вересня відбудуться покази фільму «Будинок "Слово". Нескінчений роман» режисера Тараса Томенка. Про це повідомило Державне агентство з питань кіно.

Так, переглянути стрічку у Чикаго можна буде 18 вересня о 19:00 в Landmark at The Glen (1850 Tower Drive Glenview, IL 60026). Зареєструватися на показ можна тут

19 вересня о 19:20 ексклюзивний показ також відбудеться у Філадельфії в Penn Cinema Huntingdon Valley (2068 County Line Road Upper Moreland Township, PA 19006). Реєстрація — за посиланням.

Фільм міститиме англійські субтитри.

Нагадаємо, «Будинок "Слово". Нескінчений роман» — це драматична історія про українських письменників покоління Розстріляного відродження, яких 100 років тому зібрали мешкати в одному будинку в Харкові, щоб змусити працювати на радянську систему. Незгода митців співпрацювати перетворює фальшивий комуністичний рай на репресії, розстріли, переслідування.

Одним з головних героїв кінострічки є письменник Микола Хвильовий, ідейний натхненник мистецького гасла «Геть від Москви!», один з найвідоміших представників свого покоління, який після старту сталінського терору наклав на себе руки.

Авторами сценарію є режисер Тарас Томенко та поетеса Любов Якимчук. Музику до фільму створила композиторка Алла Загайкевич. У фільмі зіграли В’ячеслав Довженко, Андрій Ісаєнко, Марина Кошкина, Ніна Набока, Юрій Одинокий, Дмитро Олійник, Геннадій Попенко, Костянтин Темляк, Валерія Ходос, Дмитро Чернов, Роман Ясіновський, Борис Георгієвський та інші.

Фільм зняли у 2021 році. Виробництво здійснила компанія Fresh Production Group за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міжнародного благодійного фонду «Солідарність». 

Світова прем’єра стрічки «Будинок "Слово". Нескінчений роман» відбулася на Варшавському кінофестивалі 2021 року в межах міжнародної конкурсної програми. Фільм був також представлений на міжнародних фестивалях: FilmFestival Cottbus (Німеччина), Galway Film Fleadh (Ireland), The I Will Tell International Film Festival (USA), Prishtina International Film Festival (PriFest) та Kyiv International Film Festival Molodist.

Фільм «Будинок "Слово". Нескінчений роман» вийшов в український прокат 9 травня.

Нинішній ігровий фільм став продовженням документальної стрічки Томенка «Будинок “Слово”», який вийшов у 2017 році й у 2018-му отримав премію «Золота дзиґа»

Читайте також:

Фото: кадр з фільму

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
333
Читайте також
17.05.2024 09:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
2 884
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду