Ольга Гіржева та Сергій Харченко завершили співпрацю з каналом Ukraine World News

Ольга Гіржева та Сергій Харченко завершили співпрацю з каналом Ukraine World News

13 Вересня 2024
890
13 Вересня 2024
17:26

Ольга Гіржева та Сергій Харченко завершили співпрацю з каналом Ukraine World News

890
Генпродюсерка Ольга Гіржева та головний редактор Сергій Харченко працювали на каналі з моменту його запуску у лютому 2023 року.
Ольга Гіржева та Сергій Харченко завершили співпрацю з каналом Ukraine World News
Ольга Гіржева та Сергій Харченко завершили співпрацю з каналом Ukraine World News

Генеральна продюсерка Ольга Гіржева та головний редактор Сергій Харченко завершили співпрацю з медіапроєктом Ukraine World News. Про це «Детектору медіа» повідомила Ольга Гіржева.

За її словами, надалі медіапроєкт планує збільшувати свою аудиторію шляхом розвитку диджитал-майданчиків. 

«Я дуже люблю і поважаю наш суперпрофесійний колектив, який вдалося зібрати та згуртувати в розпал повномасштабного вторгнення РФ. Дуже ціную усіх і кожного. За два роки ми створили більше 50 проєктів. (...) Команді вдалося поєднати роботу телебачення, диджиталу та кінопродакшену. Дуже сподіваюсь, що наступна команда підхопить цей корабель і поведе його до нових аудиторій», — сказала Гіржева.

Головний редактор Сергій Харченко також подякував команді за роботу і зазначив, що настав час для важливих змін: «Наша команда створювала якісний контент оперативно, креативно і професійно. Проте настав час рухатися вперед і я залишаю Ukraine World News. Щиро вдячний нашій маленькій, але водночас великій родині. Дякую всім, хто був поряд і допомагав робити те, за що не соромно»

У серпні ми писали про те, що технічний директор  медіапроєкту Ukraine World News і телеканалу «Так TV» Дмитро Скідан також завершив співпрацю зі згаданими проєктами. У коментарі «Детектор  медіа» він розповів, що пішов разом з директоркою ТОВ «Ера продакшн» та «Корона Санрайз», яка володіє цифровою ліцензією каналу, Тетяною Дємєнєвою.

Нагадаємо, «Детектор медіа» повідомив про запуск нового загальнонаціонального каналу під назвою Ukraine World News у січні минулого року. Власник каналу — бізнесмен Віталій Кропачов, власник газового, вугільного, машинобудівного та інших бізнесів. У 2019 році він купив канал «Так TV» та його супутникову ліцензію, оформлену 2019 року на компанію ТОВ «Так ТВ центр плюс». У грудні 2021 року він купив ТОВ «Ера Продакшн», яка є київським цифровим мультиплексом, а у 2022-му отримав контроль над компанією «Корона Санрайс», яка володіла цифровою ліцензією для трансляції 4 каналу.

Генеральною продюсеркою Ukrainе World News стала Ольга Гіржева, яка з 2018 року була головною редакторкою телеканалу NewsOne (зокрема й тоді, коли канал купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак), а до того дев’ять років працювала з Савіком Шустером. Крім того, «Детектору медіа» стало відомо, що на каналі працюватимуть, серед інших, Богдан Бенюк, Валерій Жидков, та Петро Мага — ведучий телеканалу «112» до та після санкцій РНБО. 

Незалежна медійна рада (НМР) заявила про неприпустимість виходу в український ефір телеканалу Ukraine World News, оскільки основу його команди становлять колишні співробітники телеканалів «112 Україна», NewsOne, «Інтер», Live.Network і ZIK. Сам Кропачов в інтерв'ю Liga.net пізніше казав, що не збирається звільняти зі свого Ukrainian World News колишніх співробітників каналів Медведчука, поки до них не мають претензій правоохоронні органи.

17 травня 2024 року правоохоронці затримали бізнесмена. Йому висунули підозру й інкримінують заподіяння державі 2 млрд гривень збитків на махінаціях у вугільній сфері через ТОВ «Краснолиманське», що входить до групи компаній ТОВ «Укрдонінвест». Згадані компанії арештовані, а також під арештом опинився і медійний бізнес Віталія Кропачова. 

Фото: UWN

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
890
Читайте також
17.09.2024 10:46
Данило Головатий
«Детектор медіа»
758
17.05.2024 17:14
Мар'яна Зінченко
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 221
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду