Kyiv Independent та ЮНЕСКО запускають другий сезон Школи журналістики

Kyiv Independent та ЮНЕСКО запускають другий сезон Школи журналістики

11 Вересня 2024
256
11 Вересня 2024
15:06

Kyiv Independent та ЮНЕСКО запускають другий сезон Школи журналістики

256
Заявку на участь в Школі журналістики Kyiv Independent 2.0 можливо подати до 7 жовтня.
Kyiv Independent та ЮНЕСКО запускають другий сезон Школи журналістики
Kyiv Independent та ЮНЕСКО запускають другий сезон Школи журналістики

Англомовне видання Kyiv Independent та ЮНЕСКО запускають другий сезон Школи журналістики — навчального курсу для англомовних професіоналів з українських медіа, які прагнуть покращити свої навички створення матеріалів англійською та медіаменеджменту. Про це повідомила пресслужба видання. 

«Світ більше ніколи не буде таким як раніше. І хочемо ми того чи ні, ми — українці знаходимось на передовій світової історії і саме від того наскільки переконливо та гучно звучатиме голос України в світі залежатиме подальший розвиток подій. Kyiv Independent вже став голосом нашої країни, але ми не впораємось самотужки. 

На нашій школі ми готові поділитись усіма знаннями та досвідом, які ми набули за останні роки активної роботи у світовому інформаційному полі. Для нас передача досвіду та посилення українських медіа є логічним продовженням нашої місії. Це не про пафос, це про спільні дії та зусилля», — сказала генеральна директорка Kyiv Independent Дарина Шевченко та ключова експертка в напрямку медіаменеджмент.

Інтенсивний навчальний курс складатиметься з двох сесій по п’ять днів та буде розділений на чотири напрямки навчання — загальний, репортаж, редакторська робота та медіаменеджмент. 

Серед тем — відмінності у стилі репортажу та підходах між українськими та міжнародними медіа, фінансування незалежної журналістики та розробка стійкої бізнес-моделі, залучення аудиторії та побудова спільноти, пошук гідних історій та вміння їх презентувати редакторам, етичний підхід до репортажу з фронту, створення редакції мрії та управління нею, розробка стратегії, основи лідерства тощо. 

Програму проводитимуть досвідчені журналісти, редактори та медіаменеджери з Kyiv Independent, а також запрошені лектори з провідних українських та міжнародних медіа. 

Усі учасники матимуть змогу розробити та запропонувати свої проєкти спеціальному комітету, який обере трьох переможців. Проєкти будуть реалізовані за участі співробітників Kyiv Independent. 

Пʼять учасників тренінгу також зможуть пройти стажування упродовж одного місяця та опублікувати щонайменше два матеріали на різних платформах Kyiv Independent. Стажери за напрямком медіаменеджмент допомагатимуть реалізовувати справжні проєкти, над якими працює команда.

Навчання проходитиме офлайн в Києві та онлайн з 29 жовтня до 2 листопада та з 26 до 30 листопада. Заявки приймаються до 7 жовтня.  

Участь безкоштовна. Відправляти заявку заохочують усіх незалежно від місця проживання: за потреби витрати на дорогу та проживання можуть бути покриті програмою. Усі апліканти отримають сповіщення про рішення жюрі протягом тижня після завершення прийому заявок. 

Проєкт «Школа журналістики Kyiv Independent 2.0» розроблено та реалізовано ГО «KI Media» за підтримки ЮНЕСКО та народу Японії. Програма є частиною ширших зусиль ЮНЕСКО щодо підтримки безпеки журналістів і свободи слова в Україні. 

Нагадаємо, Англомовне видання Kyiv Independent заснували в листопаді 2021 року колишні журналісти Kyiv Post після того, як власник медіа Аднан Ківан де-факто закрив видання. 

Kyiv Independent очолила колишня заступниця головного редактора Kyiv Post Ольга Руденко, гендиректоркою нового видання стала Дарина Шевченко.

Видання Kyiv Independent зареєструвалося як британська компанія. Медіаконсалтинговій компанії Jnomics належить 40% The Kyiv Independent, 60% — у власності редакції.

Головна редакторка Kyiv Independent Ольга Руденко в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомила, що основна аудиторія англомовного видання зосереджена у США та Канаді, далі йде Західна Європа.

Понад 70% фінансування українського англомовного видання становлять разові та щомісячні внески за клубною моделлю. 

Фото: Kyiv Independent

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
256
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду