Через безпекову ситуацію «Громадське радіо» припинило мовлення в Гірнику

Через безпекову ситуацію «Громадське радіо» припинило мовлення в Гірнику

9 Вересня 2024
513
9 Вересня 2024
15:56

Через безпекову ситуацію «Громадське радіо» припинило мовлення в Гірнику

513
«Громадське радіо» планує брати участь у конкурсах, які оголосить Нацрада.
Через безпекову ситуацію «Громадське радіо» припинило мовлення в Гірнику
Через безпекову ситуацію «Громадське радіо» припинило мовлення в Гірнику

«Громадське радіо» було вимушене демонтувати обладнання в м. Гірник Донецької області через складну безпекову ситуацію. Але почути радіо в місті можливо на частоті 99,6 FM — з покровської вежі. Про це повідомила директорка ПГО ТРК Тетяна Курманова, йдеться на сайті радіостанції. 

У коментарі «Детектору медіа» директорка ПГО ТРК Тетяна Курманова підтвердила цю інформацію та додала, що мовлення в Гірнику довелося припинити через погіршення безпекової ситуації на об’єкті мовлення.

«Там дуже небезпечна ситуація, і підприємство, з яким ми співпрацювали на вежі, повідомило, що небезпечно людям і надалі там працювати. Тому вирішили демонтувати обладнання, поки є така можливість.  Тимчасовий дозвіл у нас до грудня, якщо безпекова ситуація зміниться, то ми повернемось, звісно. Це залежить і від партнерів, бо головне — безпека людей. Зазвичай два-три тижні йде на монтаж і початок мовлення. Але все залежить, знову ж таки, від безпекової ситуації», — розповіла Тетяна Курманова. 

Вона додала, що «Громадське радіо» планує брати участь у конкурсах, які оголосить Нацрада.

«Зокрема, дуже хочемо мовити у Харкові. Звернулись до голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова із проханням про підтримку, але відповіді поки не отримали», — каже директорка ПГО ТРК.

«Ми мовили у Гірнику на частоті 91,4 FM з 2018 року. Останнім часом через постійні обстріли та перебої з енергопостачанням мовлення часто зникало у місті. На жаль, наразі склалась така ситуація, в якій ми не можемо забезпечити безпеку працівників телерадіоцентру, які обслуговували наше обладнання. Довелось його демонтувати. Проте почути яяя“Громадське радіо” у місті все ще можливо: на частоті 99,6 FM, яка добиває з Покровська. Ну і завжди слухати “Громадське радіо” можна на сайті та в додатку», — розповіла Тетяна Курманова.

Нагадаємо, з 28 серпня «Громадське радіо» мовить у Покровську Донецької області на частоті 99,6 FM.

У травні «Громадське радіо» отримало частоти у м. Дружба Сумської області (89,9 FM), населених пунктах Велика Михайлівка та Подільськ Одеської області (88,7 та 92,0 FM).

Із січня 2024 мовить на 88,6 FM у Cумах та 105,9 FM у Чернігові.

Також «ГР» можна слухати в Києві на частоті 99,4 FM, у Краматорську — 90,9 FM, у Миколаєві — 88.3 FM, 94,4 FM — у Херсоні, а також у Нікополі — 91,5 FM.

Фото: колаж «Громадське радіо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
513
Читайте також
08.08.2024 15:39
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
478
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду