«Польське радіо для України» планує збільшити свою аудиторію слухачів

«Польське радіо для України» планує збільшити свою аудиторію слухачів

6 Вересня 2024
520
6 Вересня 2024
19:50

«Польське радіо для України» планує збільшити свою аудиторію слухачів

520
«Польське радіо для України», яке діє вже понад 2 роки, дає переконання, що це справжня перевірена інформація і що можна їй довіряти
«Польське радіо для України» планує збільшити свою аудиторію слухачів
«Польське радіо для України» планує збільшити свою аудиторію слухачів

Польське радіо для України планує збільшити свою аудиторію слухачів і тепер буде цікавим не лише для українців у Польщі, але й в Україні.

Про це  в інтервʼю Українському радіо розповіла польська письменниця і дипломатка, а нині директорка «Польського радіо для закордону» Наталія Брижко-Запур.

«Є така ідея, щоб наша програма була відома в Україні. Щоб знайти слухача в самій Україні. Щоб це було «Польське радіо для України» згідно з назвою»,— розповіла Наталія Брижко-Запур.

Також вона додала, що «Польське радіо для України», яке діє вже понад 2 роки, дає переконання, що це  справжня перевірена інформація і що можна їй довіряти.

«А починалось все від допомоги. Спочатку ідея була така, щоб людям, які приїхали до Польщі, просто давати інформацію, давати якусь консультацію і допомагати їм у вирішення яких елементарних справ. Зараз це все також важливо, також пріоритетно, але вже немає такого потоку людей. Тому ми також стараємося розповідати про Польщу, щоб познайомити їх з країною. І зараз є така ідея, щоб наша програма була відома в Україні. Щоб знайти слухача в самій Україні. Щоб це було «Польське радіо для України» згідно з назвою», — каже польська письменниця.

Нагадаємо, 20 грудня 2023-го новий міністр культури Польщі Бартоломей Сенкевич звільнив керівництво «Польського телебачення», «Польського радіо» та Польського Агентства Преси. Цілодобовий телеканал новин TVP Info припинив мовлення. 

Нова польська влада вважає, що державні ЗМІ стали занадто політизованими. Зокрема, TVP Info критикували за те, що воно служило джерелом пропаганди протягом восьми років правління партії «Право і справедливість» («ПіС»). Нова керівна коаліція на чолі з прем'єр-міністром Дональдом Туском виступила за деполітизацію медіа і пообіцяла створити нові ЗМІ з більш збалансованим підходом. 

23 грудня президент Анджей Дуда наклав вето на законопроєкт про бюджет країни, який передбачає виділення 3 млрд злотих (майже 700 млн євро) для державних ЗМІ у 2024 році — «з огляду на кричуще порушення Конституції та принципів демократичної правової держави». «Державні медіа повинні бути спочатку справедливо і законно відновлені», — заявив Дуда. 

У відповідь на рішення президента Дуди призупинити фінансування державних ЗМІ 28 грудня Міністерство культури та національної спадщини Польщі вирішило ліквідувати державні медіакомпанії Telewizja Polska S. A., Polskie Radio S. A. та Polish Press Agency S. A. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
520
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду