Рада погодила звільнення Дмитра Кулеби з поста міністра закордонних справ

Рада погодила звільнення Дмитра Кулеби з поста міністра закордонних справ

5 Вересня 2024
403
5 Вересня 2024
12:54

Рада погодила звільнення Дмитра Кулеби з поста міністра закордонних справ

403
За відповідне рішення проголосували 240 народних депутатів
Рада погодила звільнення Дмитра Кулеби з поста міністра закордонних справ
Рада погодила звільнення Дмитра Кулеби з поста міністра закордонних справ

Верховна Рада погодила звільнення Дмитра Кулеби з поста міністра закордонних справ. За відповідне рішення проголосували 240 народних депутатів. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«Парламент звільнив Дмитра Кулебу з посади Міністра закордонних справ України. На звіт він так і не прийшов», — написав Железняк. 

Замість Дмитра Кулеби міністром закордонних справ України призначили Андрія Сибігу.

Звільнення Дмитра Кулеби мали розглянути у парламенті ще напередодні, 4 вересня.

Однак Верховна Рада раптово завершила роботу. 

Також Рада з другої спроби погодила звільнення Ірини Верещук з посади віцепрем'єр-міністерки — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За звільнення проголосували 255 нардних депутатів.

Нагадаємо, 4 вересня до Верховної Ради надійшли заяви про звільнення від міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, міністра юстиції України Дениса Малюськи та міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця.

Також заяви про звільнення подали голова Фонду держмайна Віталій Коваль, віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та віцепрем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Крім того, заяву про відставку написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Напередодні президент Володимир Зеленський також звільнив з посади заступника голови Офісу президента Ростислава Шурму.

Фото: Дмитро Кулеба / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
403
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
трохи слідкував
3 год. тому
Заслуга Кулеби - тверда позиція опиратись і не вірити Росії, діставав зброю у партнерів, створював фон для цього. Провал - заборона видачі паспортів чоловікам закордоном. Вести правильну мобілізаційну політику - завдання президента премєра парламенту і міноборони. Кулеба вліз, не бачачи як діє тцк і працює на Росію, - і отримав "командну вдячність".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду