Редакція «Кременчуцького Телеграфу» подала заяву до поліції на міського голову Кременчука

Редакція «Кременчуцького Телеграфу» подала заяву до поліції на міського голову Кременчука

29 Серпня 2024
367
29 Серпня 2024
16:45

Редакція «Кременчуцького Телеграфу» подала заяву до поліції на міського голову Кременчука

367
На черговій сесії, після публікації на сайті «Кременчуцького Телеграфу» матеріалу про закупівлю генераторів, міський голова Віталій Малецький вдався до погроз на адресу журналістів.
Редакція «Кременчуцького Телеграфу» подала заяву до поліції на міського голову Кременчука
Редакція «Кременчуцького Телеграфу» подала заяву до поліції на міського голову Кременчука

Редакція видання «Кременчуцький Телеграф» заявила, що міський голова Кременчука (Полтавська область) Віталій Малецький вдається до образ на адресу журналістів, і подала заяву до поліції, оскільки розцінює це як погрози. 

Про це написала головна редакторка «Кременчуцького Телеграфу» Леся Лазоренко на своїй Facebook-сторінці, повідомляє Інститут масової інформації. 

На початку серпня на сайті видання вийшла стаття про групу підприємців, яка постачає місту генератори та скуповує комунальне майно. Саме після неї, за словами Лесі Лазоренко, міський голова Кременчука вдався до висловлювань, які редакція розцінює як погрози журналістам. 

«На черговій сесії, після публікації на сайті “Кременчуцького Телеграфу” матеріалу про закупівлю генераторів, Віталій Малецький знову вдався до обговорення, засудження та погроз на адресу журналістів, де констатував, “що за такі публікації жителі Кривушанської громади (де мешкає і сам мер) можуть дати трубою по пальцям», – написала головна редакторка. 

Леся Лазоренко повідомила, що видання звернулося до правоохоронних органів із заявою про погрози.  

У коментарі полтавській представниці Інституту масової інформації Леся Лазоренко зазначила, що не хоче «дарувати очільнику міста жодної ганебної спроби принизити роль незалежних ЗМІ в розбудові демократичного суспільства». 

Журналістка також повідомила, що редакція не сподівається на швидкий результат від правоохоронців, «як і взагалі на результат. Але кожен раз, коли міський голова буде вдаватися до образ чи погроз, ми будемо реагувати в межах чинного законодавства. Він має відповідати за свої слова» 

Крім того, Лазоренко розповіла, що 20 серпня під час засідання виконкому Віталій Малецький «кинув неприємну фразу» на адресу журналістки «Кременчуцької газети» Олени Семенової: «Ви на базарі ніколи не працювали в інформаційному кіоску?». Редакція «Кременчуцької Газети» також подала заяву до поліції. 

В ІМІ повідомили, що вони звернулися по коментар до пресслужби Кременчуцької міської ради щодо заяви Лазоренко,.  

Водночас представниця пресслужби поліції Кременчука Анна Васенко зазначила в коментарі ІМІ, що заяву від «Кременчуцького Телеграфу» отримано 29 серпня, зараз її розглядає начальник слідства і рішення по ній буде прийняте протягом доби. 

Фото: головна редакторка «Кременчуцького Телеграфу» Леся Лазоренко/фейсбук Lesya Lazorenko

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
367
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду