Анонімний сайт не припиняє кібербулінг головного редактора «Кременчуцької газети»

Анонімний сайт не припиняє кібербулінг головного редактора «Кременчуцької газети»

6 Грудня 2023
448
6 Грудня 2023
12:46

Анонімний сайт не припиняє кібербулінг головного редактора «Кременчуцької газети»

448
Позови до суду на «Кременчук Today» досі були безрезультатні через те, що немає відповідача.
Анонімний сайт не припиняє кібербулінг головного редактора «Кременчуцької газети»
Анонімний сайт не припиняє кібербулінг головного редактора «Кременчуцької газети»

Анонімний сайт «Кременчук Today» продовжує піддавати кібербулінгу головного редактора «Кременчуцької газети» Олега Булашева. Про це журналіст повідомив полтавській представниці Інституту масової інформації Надії Кучер, пише ІМІ. За словами Булашева, «Кременчук Today» публікує образливі й такі, що дискредитують його журналістську діяльність, матеріали.

4 грудня 2023 року на сайті «Кременчук Today» вийшла стаття із заголовком «Жевагівські ЗМІ піарять у Кременчуці любителів путіна: хочуть дискредитувати ЗСУ та міську владу». У публікації стверджується, що «ЗМІ, які фінансуються проросійським олігархом-утікачем Жеваго, роблять усе, щоб дискредитувати допомогу армії». 

Анонімний сайт розповів про те, що «Кременчуцька газета» начебто опублікувала відео з відомою любителькою Путіна, блогеркою з Кременчука Аллою Ковальчук, додавши при цьому, що головний редактор «КГ» Олег Булашев «теж любить путіна».

Крім того, Булашев був звинувачений у тому, що його видання буцімто «публікує матеріали на захист УПЦ московського патріархату», «піарить довірену особу зрадника Киви» та ще й «під час повітряної тривоги опублікував відомості, які прямо вказують на важливу ціль у Кременчуці».

«Булашев давно й активно просуває “рускій мір” та його любителів у Кременчуці. Його завдання — дискредитація ЗСУ, волонтерського руху та міської влади. Через це Булашев давно перебуває в полі зору СБУ, але уникає арешту завдяки зв’язкам у правоохоронних органах», — звинувачує Булашева «Кременчук Today». 

Головред «Кременчуцької газети» заперечує звинувачення і розмірковує над тим, щоб подати заяву до поліції та суду. Однак проблема в тім, що сайт «Кременчук Today» анонімний.

«Немає на кого подати до суду. Вже були судові позови на цей сайт, і всі вони безрезультатні через те, що немає відповідача», — каже Булашев.

Інститут масової інформації зазначає, що протистояння між «Кременчук Today» і «Кременчуцькою газетою» триває давно, були звернення до Незалежної медійної ради та Медіачеку. Результати незалежної медійної експертизи свідчать  про порушення Кодексу етики українського журналіста в роботі обох сайтів.

Читайте також:

Фото: «Кременчук Today» / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
448
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду