Два українські фільми візьмуть участь у Венеційському кінофестивалі

Два українські фільми візьмуть участь у Венеційському кінофестивалі

27 Серпня 2024
402
27 Серпня 2024
18:06

Два українські фільми візьмуть участь у Венеційському кінофестивалі

402
У конкурсній програмі цьогорічного фестивалю представлені роботи видатних режисерів, серед яких Педро Альмодовар, Джанні Амеліо, Лука Гуаданьїно, Тодд Філліпс та багато інших
Два українські фільми візьмуть участь у Венеційському кінофестивалі
Два українські фільми візьмуть участь у Венеційському кінофестивалі

У конкурсній програмі 81-го Венеційського міжнародного кінофестивалю La Biennale di Venezia будуть представлені українські фільми «Пісні землі, що повільно горить» Ольги Журби та «Медовий місяць» Жанни Озірної. Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно у фейсбук.

«З 28 серпня по 7 вересня 2024 року світ знову зосередиться на Венеції, де проходитиме 81-й Венеційський міжнародний кінофестиваль La Biennale di Venezia»,— ідеться в повідомленні.

У Держкіно зауважують, що  в конкурсній програмі цьогорічного фестивалю представлені роботи видатних режисерів, серед яких Педро Альмодовар, Джанні Амеліо, Лука Гуаданьїно, Тодд Філліпс та багато інших.

Також на фестивалі у секції «Поза конкурсом — нон-фікшн» буде представлений фільм режисерки Ольги Журби «Пісні землі, що повільно горить».

Окрім того, стрічка режисерки Жанни Озірної «Медовий місяць» буде представлена у програмі Biennale College Cinema.

У Держкіно додали, що на підтримку України у рамках фестивалю пройде «Український день», де відбудеться важлива дискусія за участі ключових представників української та міжнародної кіноіндустрії.

Венеційський кінофестиваль, заснований у 1932 році, є найстарішим у світі. Він проводиться щорічно на острові Лідо, а головним призом фестивалю є «Золотий лев».

Нагадаємо, раніше стало відомо, що чотирисерійний фільм «Ботоферма» виробництва компанії Osnova Film відтепер доступний для перегляду на онлайн-платформі Netflix.

Фото: Держкіно 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
402
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду