У рамках Венеційського кінофестивалю вдруге відбудеться «Український день»

У рамках Венеційського кінофестивалю вдруге відбудеться «Український день»

28 Серпня 2023
691
28 Серпня 2023
19:10

У рамках Венеційського кінофестивалю вдруге відбудеться «Український день»

691
6 вересня відбудеться серія зустрічей на підтримку України та її кіноіндустрії, зокрема панелі «Українська кіноіндустрія під час війни» та «Зйомки з Україною: підтримка та співпраця».
У рамках Венеційського кінофестивалю вдруге відбудеться «Український день»
У рамках Венеційського кінофестивалю вдруге відбудеться «Український день»

У середу, 6 вересня, на 80-му Венеційському кінофестивалі другий рік поспіль проведуть «Український день». У рамках заходу відбудеться серія зустрічей на підтримку України та її кіноіндустрії. Про це повідомило Держкіно.

Організатори фестивалю Venice Biennale заявили, що «підтверджують свою солідарність з українським народом і трагедією, яку він переживає».

Дискусії відбудуться у два блоки українською, англійською та італійською мовами. Зокрема, в межах першої панелі під назвою «Українська кіноіндустрія під час війни» голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук презентуватиме стан справ.

У другій панелі «Зйомки з Україною: підтримка та співпраця» візьмуть участь голова Ради з питань кінематографії країни Артем Колюбаєв, голова Української кінематографічної асоціації Вікторія Ярмощук, очільник Української асоціації кіноіндустрії Сергій Лавренюк, режисер Філіп Азуле та Андрій Ногіна, який, окрім продюсерства, очолює ГО «УкрКіноФест».

Модеруватиме обидві панелі телеведучий Володимир Остапчук.

Нагадаємо, 80-й Венеційський кінофестиваль відбудеться з 30 серпня по 9 вересня. Цьогоріч Україну на фестивалі представлятимуть стрічки «Назавжди-Назавжди» Анни Бурячкової (Україна, Нідерланди) у конкурсній програмі Orizzonti Extra та «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова у програмі Venice Classics.

Минулого року на 79-му Венеційському міжнародному кінофестивалі відбулася світова прем’єра стрічки Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург». Фільм був представлений у конкурсній програмі «Горизонти».

Режисер та виконавці головних ролей, учасники реп-гурту «Курган і Agregat» Раміл та Аміл Насірови вийшли на червону доріжку з плакатами про українських дітей. На них було написано «Уявіть собі фільм без батьків. З початку повномасштабного вторгнення тисячі українських дітей залишилися без батьків».

Також команда фільму виходила на офіційні заходи фестивалю з українськими прапорами, а акторка Людмила Саченко — у футболці з написом «Свободу захисникам "Азовсталі"».

На відкритті минулорічного кінофестивалю також показали відеозвернення президента Володимира Зеленського, в якому він розповів про війну та закликав культурних діячів не бути байдужими до того, що відбувається в Україні. 

Фото: La Biennale di Venezia

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
691
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду