У Росії визнали небажаним Фонд Клуні «За справедливість»

У Росії визнали небажаним Фонд Клуні «За справедливість»

19 Серпня 2024
456
19 Серпня 2024
12:35

У Росії визнали небажаним Фонд Клуні «За справедливість»

456
Фонд Джорджа та Амаль Клуні займається, зокрема, документуванням злочинів Росії від початку повномасштабного вторгнення.
У Росії визнали небажаним Фонд Клуні «За справедливість»
У Росії визнали небажаним Фонд Клуні «За справедливість»

У Росії визнала небажаною діяльність американського Фонду Джорджа та Амаль Клуні «За справедливість» (Clooney Foundation for Justice). Про це пише «Радіо Свобода» з посиланням на телеграм-канал російської генпрокуратури.

Російське відомство стверджує, що американський Фонд проводить роботу, «спрямовану на дискредитацію», підтримує «брехливих патріотів, що залишили країну», а також учасників так званих екстремістських об'єднань і терористичних організацій.

Окрім цього, за версією генпрокуратури країни-агресора, організація «просуває ініціативи кримінального переслідування» вищого керівництва Росії, а також «публічно тиражує негативні псевдоекспертні оцінки» російського законодавства про іноземних агентів та неурядові організації.

Нагадаємо, Фонд Джорджа Клуні заснований у 2016 році самим актором та його дружиною, юристкою Амаль Клуні. Він працює більш ніж у 40 державах по всьому світу і займається, зокрема, документуванням злочинів Росії від початку повномасштабного вторгнення.

У червні ми писали про те, що Фонд Джорджа та Амаль Клуні «За справедливість» планує добиватися видачі закритих ордерів на арешт російських пропагандистів у Європі. 

У жовтні минулого року Фонд спільно з Truth Hounds звернулися до прокуратури Німеччини з проханням провести розслідування ймовірних злочинів, скоєних російськими військовими в Україні на Одещині, Харківщині та Київщині.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що американська продюсерська компанія HiddenLight Productions, співзасновниками якої є Гілларі Клінтон, її донька Челсі Клінтон й актор Сем Бренсон, профінансує новий документальний фільм про фонд «За справедливість» актора Джорджа і його дружини Амаль Клуні.

Фото: Clooney Foundation for Justice

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
456
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду