Зеленський обговорив із Радою Церков зміцнення духовної незалежності України

Зеленський обговорив із Радою Церков зміцнення духовної незалежності України

17 Серпня 2024
754
17 Серпня 2024
14:29

Зеленський обговорив із Радою Церков зміцнення духовної незалежності України

754
Президент Володимир Зеленський обговорив з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій підтримку законодавчої ініціативи, спрямованої на зміцнення духовної незалежності України.
Зеленський обговорив із Радою Церков зміцнення духовної незалежності України
Зеленський обговорив із Радою Церков зміцнення духовної незалежності України

Президент України Володимир Зеленський провів відеоконференцію з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) для обговорення підтримки законодавчої ініціативи, спрямованої на зміцнення духовної незалежності України.

Про це йдеться на сайті Офісу президента. 

Під час зустрічі Зеленський висловив подяку учасникам за їхню постійну підтримку українського народу, який щодня страждає від російських обстрілів. Президент підкреслив, що в умовах жорстокої війни бути з Україною означає захищати все добре і гуманне в людській природі.

Зеленський також наголосив на важливій ролі церков і релігійних організацій у поширенні правди про війну. Він зазначив, що світ має чути правдивий голос релігійних лідерів про руйнування церков і молитовних будинків внаслідок російської агресії. 

Президент підкреслив, що Росія використовує церкву як інструмент для придушення незалежності інших держав і обмеження свобод їхніх громадян. У зв'язку з цим гарантування духовної незалежності України є спільним обов’язком. 

Члени ВРЦіРО висловили підтримку курсу президента на духовну незалежність, захист конституційного ладу, громадської безпеки та прав людини в Україні. Вони підкреслили, що жодна організація, релігійна чи світська, з центром у країні-агресорці, не може функціонувати в Україні.

ВРЦіРО також підтримала законопроєкт уряду, внесений за ініціативою президента, який передбачає унеможливлення діяльності таких організацій в Україні. Рада зазначила, що головною загрозою для релігійної свободи в Україні є російська агресія, яка вже призвела до загибелі священнослужителів і руйнування сотень храмів.

Нагадаємо, 1 серпня 2024 року Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики заявив про проведення дискредитаційної кампанії проти ухвалення в цілому законопроєкту №8371 про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих з Російською православною церквою (РПЦ).

Фото: Офіс президента України. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
754
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду