Помер відомий британський воєнний кореспондент Кім Сенгупта

Помер відомий британський воєнний кореспондент Кім Сенгупта

30 Липня 2024
632
30 Липня 2024
21:49

Помер відомий британський воєнний кореспондент Кім Сенгупта

632
Відзначений багатьма нагородами, Кім Сенгупта висвітлював усі великі світові конфлікти за останні 30 років. Більшість його репортажів протягом останніх кількох років була присвячена Україні, Газі та Афганістану.
Помер відомий британський воєнний кореспондент Кім Сенгупта
Помер відомий британський воєнний кореспондент Кім Сенгупта

У віці 68 років помер відомий британський воєнний кореспондент Кім Сенгупта. Про це повідомляє The Independent, у якому Сенгупта працював протягом останніх років своєї сорокарічної кар’єри журналіста.  

Відзначений багатьма нагородами, британський воєнний кореспондент висвітлював усі великі конфлікти та війни, які відбулися та відбуваються у світі останні 30 років. 

«Список країн та конфліктів, з яких він вів репортажі, включав Афганістан, Ірак, Сирію, Лівію, Балкани, Україну, Грузію, Косово, Малі, Судан, Сомалі, Кашмір, Ізраїль, Газу та Північну Ірландію», — пише The Independent. 

Колеги Сенгупти відзначають його вміння спонукати розкритися тих, із ким він контактував, що не лише забезпечило йому великий список контактів, а й змогу «пробратися в місця, куди інші не могли дістатися, або вибратися з будь-якої складної ситуації, в якій він опинявся». 

Так, під час громадянської війни в Сирії у 2012 році Кім Сенгупта був єдиним міжнародним репортером, який працював у сирійській столиці Алеппо. Завдяки цьому він став фіналістом премії Орвелла за журналістику у 2013 році.  

«Афганістан, Україна та Газа займали більшу частину останніх кількох років його репортажів, спираючись на досвід, накопичений ним за багато років.

Він був на сході України, спостерігаючи, як російські спецпідрозділи допомагали сепаратистам, що підтримуються Москвою. Після багатьох років конфлікту низького рівня Путін зрештою вторгся в Україну в лютому 2022 року, і Кім знову був там, щоб доповідати про людські страждання, коли сили Києва відбивали російський напад», — пишуть колеги журналіста.  

Вони розповідають, що за останні два роки Кім Сенгупта об’їздив усю Україну, розповідаючи про життя та сім’ї, зруйновані вторгненням, подорожуючи дорогами, пошматованими боєм, зрізаними артилерією, безпілотниками та ракетними ударами, «щоб дати голос тим українцям, які борються проти війни Путіна». 

За свою кар’єру, яка охоплює понад чотири десятиліття, включаючи періоди роботи репортером у Daily Mail і Today, саме в The Independent Сенгупта заявив про себе як один з найкращих кореспондентів Великої Британії 

Його робота принесла йому безліч номінацій на звання іноземного кореспондента року та журналіста року на British Journalism Awards та Press Awards, а також три номінації на премію Орвелла за журналістику. Серед інших нагород — звання журналіста року на Asian Media Awards. 

Кріс Блекхерст, колишній редактор The Independent, сказав про нього: «За багато років роботи з Кімом Сенгуптою я ніколи не зустрічав такої безстрашної людини, як він. 

У нього була незвичайна здатність розмовляти з ким завгодно, чи то посли, генерали, рядові, чи люди невизначеного походження — швидше за все, із служб безпеки — і витягувати з них інформацію. Кім справді був єдиним у своєму роді».  

Фото: The Independent 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
632
Читайте також
30.07.2024 15:58
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
3 548
13.02.2024 23:48
Олена Ярема
«Детектор медіа»
1 866
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду