Помер творець всесвітньо відомої манги «Перлина дракона» Акіра Торіяма

Помер творець всесвітньо відомої манги «Перлина дракона» Акіра Торіяма

8 Березня 2024
670
8 Березня 2024
14:36

Помер творець всесвітньо відомої манги «Перлина дракона» Акіра Торіяма

670
Dragon Ball вважається найуспішнішим серіалом манги та аніме всіх часів: манга продається більш ніж у 40 країнах, а аніме транслюється у понад 80 країнах світу.
Помер творець всесвітньо відомої манги «Перлина дракона» Акіра Торіяма
Помер творець всесвітньо відомої манги «Перлина дракона» Акіра Торіяма

У віці 68 років помер Акіра Торіяма — творець манги «Dragon Ball» і дизайнер персонажів серії «Dragon Quest» і «Chrono Trigger». Про це пише Daily Mail, посилаючись на заяву студії Dragon Ball, у якій сказано, що мангака помер 1 березня від гострої субдуральної гематоми. 

На студії зазначили, що похорон художника був закритим. На ньому були присутні тільки члени його сім'ї. Фанатів попросили утриматися від відвідування місця поховання, надсилання квітів, подарунків або будь-яких інших дій, пов’язаних з ушануванням пам’яті Торіями. «Ми, як завжди, глибоко дякуємо вам за ваше розуміння і підтримку», — резюмували представники студії у своїй заяві.

Крім того, у студії повідомили, що в Торіями було кілька робіт у процесі створення — він працював над дизайном персонажів аніме «Dragon Ball Daima», яке розпочнеться восени 2024-го. «Проте він залишив цьому світу численну кількість манг та творів мистецтва. Завдяки підтримці багатьох людей у всьому світі він міг продовжувати свою творчу діяльність понад 45 років. Ми сподіваємось, що унікальний світ творчості Акіри Торіями любитимуть ще довгі роки», — йдеться в повідомленні.

Комікс «Dragon Ball» («Перлина дракона», або «Драконячі перли») вийшов 1984 року і мав величезний успіх завдяки додатковим фільмам, іграм та мультфільмам. Його сюжет заснований на одному з чотирьох класичних китайських романів «Подорож на Захід». Головний герой твору, Сон Гоку, навчається бойових мистецтв і вивчає світ у пошуках семи містичних предметів, що відомі як «перли дракона», які, за легендою, виконують будь-яке бажання. Сон Гоку також захищає своїх рідних, батьківщину і друзів від усіляких ворогів, зокрема й від інопланетян Сайян.

«Dragon Ball» вважається найуспішнішим серіалом манги та аніме всіх часів: манга продається більш ніж у 40 країнах, а аніме транслюється у більш ніж 80 країнах. 42 томи «Dragon Ball» були продані в Японії тиражем понад 160 млн копій, і 250–300 млн копій було продано по всьому світу, що робить цю мангу другою найбільш продаваною після «One Piece».

 

Акіра Торіяма народився 5 квітня 1955 року в Нагої, Японія, і почав кар'єру, публікуючи свої роботи в журналі Weekly Shōnen Magazine видавництва Kodansha. Уперше мангу «Dragon Ball» він почав публікувати 1978 року разом із мангою під назвою «Острів чудес», що ґрунтується на історії колишнього пілота-камікадзе часів Другої світової війни, який застряг у місці під назвою «Острів чудес». Великий успіх також мала манга Торіями «Доктор Сламп», яку Weekly Shōnen Jump випускав у 1980–1984 роках.

Вона була продана накладом понад 35 млн копій і в період з 1981-го до 1986 року була адаптована в мультсеріал від Toei Animation.

Раніше повідомлялось про те, що рідкісний примірник першого випуску коміксу «Дивовижна людина-павук», який був опублікований у березні 1963 року, продали на аукціоні Heritage Auctions за рекордні $1,38 млн

Фото: інстаграм / Акіра Торіяма 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
670
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду