6 українських режисерів створять художній серіал-антологію «Зниклі»

6 українських режисерів створять художній серіал-антологію «Зниклі»

23 Липня 2024
314
23 Липня 2024
20:40

6 українських режисерів створять художній серіал-антологію «Зниклі»

314
6 різних за жанром епізодів створюватимуть режисери Євген Тунік, Наталка Ворожбит, Крістіна Тинькевич, Олексій Тараненко, Ірина Цілик та Іван Уривський
6 українських режисерів створять художній серіал-антологію «Зниклі»
6 українських режисерів створять художній серіал-антологію «Зниклі»

Медіагрупа Film.ua спільно з ініціативою телеведучої Катерини Осадчої «Знайти своїх» створює серіал-антологію «Зниклі» про пошук зниклих під час повномасштабної війни цивільних українців та їхні родини. Про це «Детектору медіа» повідомили у пресслужбі Film.ua.

«Зниклі» — це художній серіал-антологія, який складатиметься з 6 коротких метрів і у фокусі якого теми зниклих під час великої війни цивільних, а також їхніх родин, які попри все шукають своїх близьких і сили жити далі. 

6 різних за жанром епізодів створюватимуть режисери Євген Тунік, Наталка Ворожбит, Крістіна Тинькевич, Олексій Тараненко, Ірина Цілик та Іван Уривський.

«Під час повномасштабної війни цивільні українці зникали (і зникають) не тільки на окупованих територіях, але й через обстріли, потрапляння у різні евакуаційні автобуси, елементарну втрату зв'язку. Таких історій безліч — у різні періоди війни й у різних регіонах країни. Саме тому серіал створюється у форматі антології, щоб розказати різні історії та навести фокус на масштаб біди: від депортованих дітей до літніх людей, що втратили зв'язок з близькими. Поштовхом до створення проєкту стали історії зникнення та пошуків ініціативи «Пошук зниклих», яку заснувала Катерина Осадча», - кажуть у Film.ua.

Там додають, що серед авторів, які виступають і режисерами епізодів: 

  •  Євген Тунік («Перші ластівки», «Перші ластівки. Залежні», «Перевізниця»);
  • Наталка Ворожбит («Погані дороги», «Спіймати Кайдаша»);
  • Крістіна Тинькевич («Як там Катя?»);
  • Олексій Тараненко («Я працюю на цвинтарі»);
  • Ірина Цілик («Земля блакитна, ніби апельсин», «Я і Фелікс»);
  • Іван Уривський, для якого проєкт стане кінорежисерським дебютом.

«Кожен із них володіє власним баченням та має надпотужний мистецький голос. Їх авторські голоси — унікальні, зі своїм характерним стилем та тональністю. Кожен з них виступив з геть нетривіальними ідеями, і тому в антології буде й антиутопія про недалеке майбутнє, і роуд муві, і притча, і екшн. І все ж таки кожну історію поєднуватиме спільна «нитка» — надія, світло та стійкість, які перемагають будь-які труднощі», — додають у медіагрупі.

«Зниклі» — не тільки серіал, але й мистецький артпроєкт, тому він розпочнеться не зі знімань серіалу, а з відеокліпу для етногурту ДахаБраха, режисеркою якого виступить Наталка Ворожбит.

За задумом, сюжет кліпу переплітатиметься з оповіддю її епізоду з антології про депортованого хлопчика, який у своєму мирному дитинстві любив грати у схованки. Таким чином, антологія отримає не лише ще один потужний мистецький майданчик для промо, а й окремий аудіовізуальний твір.

Презентація відеороботи відбудеться на початку осені 2024. Також у планах — створення виставки та кілька спеціальних проєктів протягом 2024-2025 років.

Наразі артпроєкт знаходиться на стадії девелопменту, у планах — розпочати знімання серіалу-антології в наступному році.

Нагадаємо, що українська Film.UA Group зараз розробляє ігровий фільм, у якому персонажі мультфільму «Мавка. Лісова пісня» постануть у новій інтерпретації. 

Фото: Film.UA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
314
Читайте також
10.08.2023 14:13
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 720
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду