Film.UA працює над ігровим фільмом на основі мультфільму «Мавка»

Film.UA працює над ігровим фільмом на основі мультфільму «Мавка»

21 Травня 2024
971
21 Травня 2024
09:30

Film.UA працює над ігровим фільмом на основі мультфільму «Мавка»

971
Variety: «Мультфільм був лише початком».
Film.UA працює над ігровим фільмом на основі мультфільму «Мавка»
Film.UA працює над ігровим фільмом на основі мультфільму «Мавка»

Українська Film.UA Group зараз розробляє ігровий фільм, у якому персонажі мультфільму «Мавка. Лісова пісня» постануть у новій інтерпретації. Про це в ексклюзивному інтерв’ю американському виданню Variety повідомили керівниці проєкту.

За задумом, фільм ще глибше занурюватиме глядачів в український фольклор, пропонуючи більш «складне» зображення міфологічних персонажів.

«"Мавка" одразу планувалася як мультиплатформенна та кросмедійна. Анімація була лише початком. Ми хочемо, щоб усі шанувальники були й далі задоволеними та залучити нових», — розповіла продюсерка Анна Єлісєєва, підтверджуючи, що новий фільм буде інакшим.

«Сюжет і навіть персонажі будуть відрізнятися від анімації. "Лісова пісня" базувалася на нашій міфології та на творчості української поетеси Лесі Українки, але нам довелося переосмислювати (головну. — Ред.) персонажку для сімейної аудиторії. Тепер ми зможемо повернутися до того, як це було в легендах: більш таємниче і захоплююче», — розповіла вона.

Ірина Костюк, яка продюсує нову роботу разом з Єлісєєвою, додала, що зараз знімати в Україні, яка зазнає руйнувань від повномасштабного російського вторгнення, — це «суцільний великий виклик», але місцеві кінематографісти навчилися адаптуватися.

«Спочатку пандемія, а тепер війна — я б сказала, що стійкість нашої нації на висоті», — вважає вона.

У продовження Ірина Костюк пояснила: «Нашою головною і найважливішою місією у створенні анімаційного фільму був експорт української культури. Ми хотіли, щоб світова аудиторія дізналася про нашу велику націю та її унікальну ідентичність. Це саме те, що Путін хоче знищити: він хоче заперечити ідентичність України. Ось чому ми тут, на передовій культури».

За словами Костюк, зеленокоса Мавка з рунами на обличчі та милими лісовими друзями стала власним «культурним дипломатом».

«Вона зробила нашу культуру помітною, але не лише тому, що ми — країна у стані війни. Ми нація, яка може творити прекрасне. Війна — це наша реальність, але не наша ідентичність», — сказала продюсерка.

У сюжеті нової «Мавки» представлять страшніші, трилерні елементи, проте буде і більш «інтенсивний» розвиток любовного роману.

«У центрі оповідання — роман Мавки та біолога Лук’яна, який випадково зустрічає її в лісі. Коли їхні стосунки процвітають, їм доводиться долати труднощі кохання серед темних сил, які загрожують їх розлучити», – заінтригувала менеджерка з комунікацій Film.UA Group Юлія Іванкевич.

За її словами, під час їхньої подорожі глядачі потраплять у світ пристрасті, зради та спокути, де «межі між людським і надприродним стираються».

«Спершу зображені як душі потонулих дівчат, з пробитими спинами, що проглядаються крізь тонкі білі сукні, мавки були мстивими та небезпечними створіннями. Разом з іншими німфами вони заманювали чоловіків, які нічого не підозрювали, в лісові озера. Однак герой фільму втілює подвійну природу: як демонічну силу, так і ніжну душу», — додала Ірина Костюк.

Вона повідомила, що у партнерстві з французькою компанією TeamTo розробляється анімаційний серіал на основі «Мавки», і в ньому будуть представлені більш драматичні варіанти українських легенд, а також створюються два фільми жахів.

«Ми не лише думаємо про ці всесвіти: ми уже їх створюємо», — сказала Ірина Костюк.

Перший із цих фільмів — «Відьми. Помста» — вже на стадії постпродакшену, його вихід запланований на осінь 2023 року.

Наступним буде фільм жахів «Дамбі», в якому жінка-військова з позивним Мара — на честь богині, яка керує світом мертвих — бореться з іще більшим злом: радянськими зомбі, запечатаними в бункері після холодної війни. Одного разу Мара може навіть зустріти Відьму.

«Ці фільми унікальні, тому що вони побудовані навколо жіночих персонажів з деяким міфологічним фоном, але вони розгортаються на тлі сучасних подій. У “Відьмі” вона мстить російським солдатам, які вбили її коханого. Тепер вона їх вбиває — по одному, кожного по-своєму, — розповіла продюсерка. —Проте, згідно з задумом фільму, незалежно від того, наскільки справедливим може бути ваш гнів, важливо завжди залишатися на боці світла, бо інакше і сам перетворишся на монстра».

Нагадаємо, в національний прокат мультфільм «Мавка. Лісова пісня» вийшов 2 березня. За десять тижнів касові збори стрічки склали 143 930 311 грн. Світове турне фільму охопило загалом 148 країн, завдяки чому загалом зібрали понад 21 млн доларів.

Про те, що компанія Film.UA взялася за цей мультфільм, «Детектор медіа» вперше повідомив ще восени 2015 року. У вересні 2016-го мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-ий конкурс Держкіно й отримав державне фінансування в розмірі 24,5 млн грн. Тоді було оголошено, що загальна вартість виробництва фільму становить 98,8 млн грн. Станом на липень 2021 року загальний бюджет оцінювався вже у 187,2 млн грн, а частка державного фінансування — у 49,5 млн грн.

Фото: Нова Мавка / скриншот знимки Film.UA, опублікованої в Variety

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
971
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
От і все, приїхали.
66 дн. тому
Орієнтуються на мультик, а не на основу, на ЛЕСЮ УКРАЇНКУ. Отак і гине українська культура. Шмаркачі книг не читають , а потім за компьтерами безбожне творять.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду