«Восточный фарватер» відновив роботу в оновленому форматі

«Восточный фарватер» відновив роботу в оновленому форматі

19 Червня 2024
621
19 Червня 2024
10:44

«Восточный фарватер» відновив роботу в оновленому форматі

621
Медіа писатиме в першу чергу для жителів Луганщини, які змушені були поїхати і тепер живуть по всій Україні та розпорошені по Європі.
«Восточный фарватер» відновив роботу в оновленому форматі
«Восточный фарватер» відновив роботу в оновленому форматі

Оновлена команда «Восточного фарватера», що працював на Луганщині у 2015–2019 роках, запустила видання під новою назвою «Фарватер.Схід» за підтримки Media Development Foundation. Про це повідомив головний редактор видання Олександр Білокобильський.

«Дехто з вас пам’ятає “Восточный фарватер”, що працював на Луганщині у 2015–2019 роках, дехто не був із ним знайомий. Це було популярне медіа, яке просувало українську ідею на прифронтових територіях. Наразі оновлена команда запустила видання під новою назвою “Фарватер.Схід” за підтримки Media Development Foundation», — ідеться в повідомленні на сайті видання.

За словами Білокобильського, медіа писатиме передовсім для жителів Луганщини, які змушені були поїхати і тепер живуть по всій Україні та розпорошені по Європі. Для мешканців тимчасово окупованих територій, щоб зберегти їхній зв’язок з українським інформаційним простором. Для тих, хто хоче розуміти, що відбувається на сході України, як до цього дійшло і що тепер із цим робити.

Також «Фарватер.Схід» писатиме про те, як змінюється життя людей і держави; як впливає війна на економіку й суспільство; як російська пропаганда викривлює реальність, про колаборантів, які незаслужено досі позбавлені уваги українських правоохоронців, а також викриватиме злочини окупантів.

«Через війну назви наших рідних міст і містечок стали відомі усьому світові. Ми воліли б, щоб цього не було ніколи. Принаймні щоб не в такий спосіб прославилися наші Луганськ і Кремінна, Сєвєродонецьк і Старобільськ. Та Луганщина включена до світового контексту саме у цій якості», — каже головний редактор.

Події в Луганській області стають відправною точкою для великих розслідувань по всьому світові, будь то підрив складів боєприпасів під Попасною, участь агентури ГРУ в «русской весне», поява забороненої зброї в росіян або робота вахтовиків із Новопскова на будівництві санкційного газового термінала в Арктиці.

«Ми любимо розповідати цікаво про складні речі й робити глибокі розслідування. Ми вміємо дізнаватися правду і боротися з дезінформацією. Щотижня ми будемо давати по два-три великих тексти, і я певен, що ви знайдете час на читання», — підкреслив Олександр Білокобильський.

Нагадаємо, проєкт Local Media Relaunch Initiative від Media Development Foundation за неповний рік роботи допоміг запустити шість медіа та перезапустити ще 11 видань із прифронтових та звільнених регіонів.

Шість медіа в рамках проєкту запустили «з нуля». Це — «Відбудова. Запоріжжя», «Вільногірськ In.ua» (Дніпропетровщина),  Soda (Запоріжжя), «Точка сходу» (Донеччина, Луганщина), «Місто та річка» (Дніпро), «Кордон.Медіа» (Суми).

Ще 11 — це медіа, які вже працювали, але потребували покращення своєї організаційної спроможності. Це Чернігівська медіагрупа (mistosumy.com, slavutych.info, mynizhyn.com), «МикВісті» (Миколаїв), «Білозерка.Інфо», «Бердянськ 24», «Локатор медіа» (Бердянськ), «Медіапорт» (Харків), «Восточный фарватер», «Антикорупційний вимір» (Одеса), «Погляд» (Київщина), «Холіварня».

У квітні Media Development Foundation створила «мапу новинних пустель» в Україні — громад, які не отримували достатньої кількості перевіреної інформації про місцеві виклики та події.

Фото: «Фарватер.Схід»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
621
Читайте також
09.07.2024 11:34
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
538
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду