31% українців довіряють вітчизняним ЗМІ – КМІС

31% українців довіряють вітчизняним ЗМІ – КМІС

29 Січня 2019
1943
29 Січня 2019
18:28

31% українців довіряють вітчизняним ЗМІ – КМІС

1943
За даними всеукраїнського опитування громадської думки Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) за грудень 2018 року, 31% українців довіряють вітчизняним ЗМІ, а 42% – не довіряють.
31% українців довіряють вітчизняним ЗМІ – КМІС
31% українців довіряють вітчизняним ЗМІ – КМІС

Результати опитування щодо довіри до соціальних інститутів в Україні опубліковані на сайті КМІС. 

Всеукраїнське опитування громадської думки проводилося з 30 листопада по 14 грудня 2018 року методом особистого інтерв'ю. Було опитано 2034 респондента, які мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

За результатами опитування, найбільшою довірою серед  українців користуються звичайні люди, які живуть поряд (68%), волонтери, які допомагають армії та переселенцям (63% та 61%), церква (51%), та збройні сили України (51%),  а найменшою – уряд України (11%), Верховна рада України (8%) та російські ЗМІ (4%). 

Українським ЗМІ довіряють 31% опитуваних, це на 5% більше, ніж у грудні 2017 року. 

Нагадаємо, у вересні 2018 року КМІС на замовлення ГО «Детектор медіа» провів опитування «Ефективність державної політики у сфері інформаційної безпеки напередодні виборів». Повний текст аналітичного звіту можна завантажити тут

Фото: rbc.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1943
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду