До  9 листопада — реєстрація на програму підтримки медіа, які працюють для аудиторії з 11 прифронтових регіонів України

До 9 листопада — реєстрація на програму підтримки медіа, які працюють для аудиторії з 11 прифронтових регіонів України

2 Листопада 2023
576
2 Листопада 2023
17:38

До 9 листопада — реєстрація на програму підтримки медіа, які працюють для аудиторії з 11 прифронтових регіонів України

576
До участі у конкурсі запрошуються проєкти, спрямовані на забезпечення громад точним і високоякісним місцевим новинним контентом.
До  9 листопада — реєстрація на програму підтримки медіа, які працюють для аудиторії з 11 прифронтових регіонів України
До  9 листопада — реєстрація на програму підтримки медіа, які працюють для аудиторії з 11 прифронтових регіонів України

Media Development Foundation оголошує конкурс на програму підтримки медіа, які працюють для аудиторії з 11 прифронтових регіонів України, а саме Херсонської, Миколаївської, Одеської, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Луганської, Сумської, Чернігівської, Київська областей.

«Робота журналістів у цих регіонах може зіграти важливу роль у відновленні громад і посиленні стійкості перед російською агресію. Мета програми — через підтримку незалежних медіа покращити доступ до надійної інформації та сприяти відновленню громад, посиленню в них соціальної згуртованості, стійкості та їхньому розвитку», — повідомляють організатори.

До участі у конкурсі запрошуються проєкти, спрямовані на забезпечення громад точним і високоякісним місцевим новинним контентом. Матеріали медіа мають охоплювати широке коло важливих для місцевого населення питань, в тому числі контроль за роботою місцевої влади під час відновлення громад, а також посилення стійкості громадянського суспільства перед російськими наративами.

У межах програми медіа отримають фінансову підтримку для проєктів малих та середніх медіа до 1 016 000 гривень, а проєктів великих медіа до 2 032 000 гривень. Проєкти мають бути реалізовані впродовж шести місяців.

Для кого програма:

  • незалежних регіональних і локальних медіа з прифронтових, деокупованих територій та медіа з тимчасово окупованих територій, які працюють у вигнанні;
  • медіа, які висвітлюють щоденне життя місцевих громад, діяльність громадянського суспільства та роботу місцевих органів влади стосовно питань, що становлять суспільний інтерес; 
  • медіа, які дотримуються журналістських стандартів.

    Які витрати можна вказати у заявці:
  • на створення контенту з дотриманням принципів конфліктно-чутливої журналістики та урахуванням міркувань соціальної інклюзії і гендерної рівності;
  • на дистрибуцію контенту, включно з SMM/SEO, веб-платформами, друком та витратами на маркетинг;
  • на техніку для створення контенту та обладнання для роботи редакції, включно з системами Starlink;
  • транспортні витрати, повязані зі створенням контенту;
  • на оплату роботи персоналу та експертів і консультантів;
  • офісні витрати. 

Для того, щоб взяти участь у програмі, потрібно заповнити форму: https://forms.gle/sNGtReM4PNPVbDbv8

Приклади додатків, які потрібно зробити разом з заявкою: https://bit.ly/3tNRThI

Дедлайн: 9 листопада, 19:00

Ukrainian Media Solutions — проєкт, створений у партнерстві програми «Фонд «Партнерство за сильну Україну» та Media Development Foundation.

Media Development Foundation — центр розвитку незалежних медіа в Україні.

Програма «Фонд «Партнерство за сильну Україну» впроваджується компанією-розпорядником коштів «Кімонікс Інтернешнл» за договором із МЗС СК, за яким додаткове фінансування надається також іншими країнами-донорами, у тому числі Канадою, США, Фінляндією, Швейцарією та Швецією. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
576
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду